ewina

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
ewina okumak istiyor.
Kadın Beyni

Aslında her insan hayatına kadın beyniyle başlar. Dişi, doğanın başlangıç halidir. Ancak hamileliğin 8. haftasından sonra testosteronun iletişim merkezine yayılmasıyla bu üniseks beyin erkek beynine dönüşür. Bu süreçte saldırganlık ve cinsellik hücrelerinde de artış görülür. Testosteron seli gerçekleşmezse, kadın beyni değişmeden büyümesini sürdürür ve hücreler iletişim ve duygusal gelişim merkezlerinde yoğunlaşır.Peki, bu farklılaşma neleri etkiler?Nöro-psikiyatr Dr. Louann Brizendirıe bu etkilerden bazılarım şöyle sıralıyor: Kadınlar günde 20.000, erkeklerse 7.000 kelimeyle konuşur.Seks düşüncesi bîr kadının beynine gün aşırı uğrarken erkeklerinneredeyse hiç aklından çıkmaz. Kadınlar, erkeklerin hiç hatırlamadığı kavgaları asla unutmaz.Bîr erkek, karşısındaki insan ağlamadıkça ya da çok üzgün görünmedikçe onun neler hissettiğini anlayamazken, bir kadın ufacık bir mimik ya da bakıştan karşısındakinin ruh halini çözebilir.Hayatı futbol, kanepe ve seks üçgenine sıkışmış biri ne kadar karmaşık olabilir ki? Brizendine, kitabında kadın beyninin Macintosh, erkek beynininse PC olduğunu anlatıyor.

Aslında her insan hayatına kadın beyniyle başlar. Dişi, doğanın başlangıç halidir. Ancak hamileliğin 8. haftasından sonra testosteronun iletişim merkezine yayılmasıyla bu üniseks beyin erkek beynine dönüşür. Bu süreçte saldırganlık ve cinsellik hücre... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl
Profil Resmi
ewina okumak istiyor.
Erkek Beyni

Çeviren: Gül Tonak. || Dr. Louann Brizendine, 'Kadın Beyni' adlı çok satılan kitabının devamı niteliğindeki bu eserinde, erkek zihniyeti ve davranışlarının ardında yatan beyinsel aktiviteleri açıklıyor ve erkek beyniyle ilgili en son bilimsel bulguları sunuyor.
Erkek beyni;
*Sorun çözmek için tasarlanmış bir makinedir.
*Bir sorunla karşılaştığında çözüm bulmak için duygusal yapıları değil analitik yapıları kullanır.
*Rekabet ettikçe gelişir; sert oynar; hiyerarşi konusunda takıntılıdır.
*Seksle ilgili bölümü kadın beynine kıyasla 2,5 kat daha büyüktür.

Bilimsel bulguları son derece anlaşılır, basit bir dille anlatan bu kitapta aklınızı kurcalayan pek çok sorunun yanıtını bulacaksınız:
*Erkek bebeğinizle göz teması kurmakta neden zorlanıyorsunuz?
*Küçük oğlunuz neden oturmak nedir bilmiyor?
*Ergenlik çağına girmiş oğlunuzla iletişim kurmak neden size bu kadar güç geliyor?
*Genç yetişkin erkekler neden seksten başka bir şey düşünmüyor?
*Yetişkin erkekler neden hiyerarşiyi takıntı haline getiriyor?
*Olgun erkekler neden daha anlayışlı ve yumuşak?

Erkekleri anlamak isteyen kadınlar ve kendilerini daha iyi tanımak isteyen erkekler bu kitabı mutlaka okumalı.
(Kitabın arka kapak tanıtımı.)

Çeviren: Gül Tonak. || Dr. Louann Brizendine, 'Kadın Beyni' adlı çok satılan kitabının devamı niteliğindeki bu eserinde, erkek zihniyeti ve davranışlarının ardında yatan beyinsel aktiviteleri açıklıyor ve erkek beyniyle ilgili en son bilims... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl
Daha Fazla Göster

ewina şu an ne okuyor?

ewina şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.