ece15

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
ece15 okumuş.
Latife Hanım

Dünya basını, Mustafa Kemal Paşa’nın kadın hakları savunucusu ve peçe takmayan eşi Latife Hanım’ı Türkiye’deki değişimin habercisi olarak adım adım izledi.
Evlilikleri bitince, Latife Hanım’ın entelektüel ve siyasi kimliği yok sayıldı, Cumhuriyet’in kuruluşuna yaptığı katkılar unutuldu.

Latife Hanım’ı gölgeleyen perde kaldırıldığında hem bir mücadele kadınıyla hem de bambaşka bir Mustafa Kemal’le karşılaşacaksınız. Karısıyla siyasi tartışmalara giren, “Hanım bize Çaykovski çal!” diyen, boşandıktan sonra eski eşinin evine güller gönderen Mustafa Kemal’le.

Cumhuriyet’in kuruluş dönemine ait pek çok yeni bilgiyi de içeren bu kitap, aynı zamanda ölene kadar sürmüş bir aşkın da hikayesi.

Atatürk öldükten sonra kasasından çıkan özel eşyalardan biri, içinde “1339 Gazi M. Kemal” yazılı bir nişan yüzüğüydü. Ölümünün ardından Latife Hanım’ın kasasından da tülbent bir kesede sakladığı nişan yüzüğü çıktı. İkisi de İsmet Paşa’nın Lozan’dan armağan olarak getirdiği yüzükleri ömürlerinin sonuna dek saklamışlardı.

Dünya basını, Mustafa Kemal Paşa’nın kadın hakları savunucusu ve peçe takmayan eşi Latife Hanım’ı Türkiye’deki değişimin habercisi olarak adım adım izledi.
Evlilikleri bitince, Latife Hanım’ın entelektüel ve siyasi kimliği yok sayıldı, Cumhuriyet’in... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
Profil Resmi
ece15 okumuş.
Aklım Bir Karış Havada

On dört yaşındaki Lucynin hayatında birdenbire her şey değişmeye başlar. Genç kız yaşamıyla ilgili yeni kararlar vermek zorundadır artık. Herkes gelecekte hangi mesleği seçeceğini bilmektedir. Oysa Lucynin bu konuda en küçük bir fikri bile yoktur. Ayrıca en yakın arkadaşı Izzie, güzeller güzeli Nesta ile arkadaş olmuştur ve Lucy bu yeni üçlüden hoşlandığından emin değildir. Derken bir gün yolda hayatında gördüğü en yakışıklı çocukla karşılaşır ve o gün bütün yeniliklerin başlangıcı olur.

On dört yaşındaki Lucynin hayatında birdenbire her şey değişmeye başlar. Genç kız yaşamıyla ilgili yeni kararlar vermek zorundadır artık. Herkes gelecekte hangi mesleği seçeceğini bilmektedir. Oysa Lucynin bu konuda en küçük bir fikri bile yoktur. Ay... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
Profil Resmi
ece15 okumuş.
Cadı (Ayın Kardeşleri #1)

Biz D'Artigo kardeşleriz: Öteki Dünya Haber Alma Ajansı'nın, yarı peri, seksi ve zeki ajanlarıyız. Fakat insan ve peri karışımı kanımız, olmadık zamanlarda yeteneklerimizi etkileyerek, bizi zor durumda bırakıyor. Kardeşim Delilah, stresli durumlarda küçük bir kediye dönüşüyor. Menolly, hâlâ ölümsüzlüğe alışmaya çalışan bir vampir. Ben mi? Ben Camille, harika bir cadıyım. Sihirler, muhteşem erkekler ve etrafımızı saran cin savaşı arasında hokkabazlık yapmaya çalışıyorum. Bazen, kime güveneceğimi bilmek bile zor..."Asla göz ardı etmemeniz gereken enfes bir macera. Kütüphanenizdeki en güzel yeri seçip ayırın."-Romantic Times-Cadı serisi soluksuz devam ediyor ve Ejderha Cadı, olayları Camille'nin bakış açısından okuyucuya sunuyor.Camille üç kız kardeşten en büyüğüdür ve Öteki Dünya ile Dünya'yı şeytanlardan kurtarmak için kendilerine faydası dokunacak boynuzlu bir atla arkadaşlık kurmuştur. Atın Camille'ye verdiği silah, dünyaları kurtarmak için girdikleri savaşta onlara yardımcı olacak ve üçüncü ruh mührünü şeytanlardan önce ele geçirmelerini sağlayacaktır.

Biz D'Artigo kardeşleriz: Öteki Dünya Haber Alma Ajansı'nın, yarı peri, seksi ve zeki ajanlarıyız. Fakat insan ve peri karışımı kanımız, olmadık zamanlarda yeteneklerimizi etkileyerek, bizi zor durumda bırakıyor. Kardeşim Delilah, stresli d... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
Profil Resmi
ece15 okumuş.
Bir Genç Kızın Gizli Defteri (Bir Genç Kızın Gizli Defteri, #1)

Neden yazarız? Daha doğrusu neden anı defteri tutarız? Yaşamımızın her döneminde, ama özellikle ilk gençlik çağında, sorunlarımızı, mutlu mutsuz anılarımızı bizi yargılamadan dinleyen, paylaşan birilerine gereksinim duyarız. Ve -bu biri- evet, bildiğiniz, anı defterimizdir. On beş yaşındaki Serra tüm duygularını, düşüncelerini anı defteriyle paylaşıyor. Annesiyle babası neden garip davranıyorlar? Yoksa yolunda gitmeyen bir şeyler mi var? Çeşmede tatil günlerinde tanıştığı yeni arkadaşları Serranın yaşamında ne gibi değişikliklere neden olacaklar? Tüm bu sorunların cevaplarını Serranın anı defterinde bulacaksınız.

Neden yazarız? Daha doğrusu neden anı defteri tutarız? Yaşamımızın her döneminde, ama özellikle ilk gençlik çağında, sorunlarımızı, mutlu mutsuz anılarımızı bizi yargılamadan dinleyen, paylaşan birilerine gereksinim duyarız. Ve -bu biri- evet, bildiğ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
Profil Resmi
ece15 okumuş.
Ateşi Yakalamak (Açlık Oyunları #2)

Kıvılcımlar Parlıyor
Alevler Yayılıyor
Ve Capitol İntikam İstiyor!

Her şeye rağmen, Katniss Açlık Oyunları’nın galibi oldu. O ve 12. Mıntıka’dan arkadaşı Peeta Mellark hayatta kalabilmeyi başarabildiler. Her şeyden sonra Katniss, ailesine ve en yakın dostu Gale’e geri döndü. Gale ona karşı soğuk davranmaktadır. Peeta ise ona tamamen sırtını dönmüştür ve Capitol’e karşı bir isyan olduğuna dair dedikodular dolanmaktadır. Bu isyanda Katniss ve Peeta’nın da payı olmuş olabilir.

Şok içinde olan Katniss, büyük bir kargaşayı ateşlemiştir ve bu kargaşayı durduramayacağından endişelenmektedir. Katniss ve Peeta’nın Capitol’ün zalim Zafer Turu için mıntıkaları dolaşma zamanı yaklaşırken, bahisler oldukça yüksektir. Eğer birbirilerine olan aşklarını tamamen yitirdiklerini kanıtlayamazlarsa, sonuç korkunç olacaktır.

Kıvılcımlar Parlıyor
Alevler Yayılıyor
Ve Capitol İntikam İstiyor!

Her şeye rağmen, Katniss Açlık Oyunları’nın galibi oldu. O ve 12. Mıntıka’dan arkadaşı Peeta Mellark hayatta kalabilmeyi başarabildiler. Her şeyden sonra Katniss, ailesine ve en ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
Profil Resmi
ece15 okumuş.
Açlık Oyunları (Açlık Oyunları, #1)

Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır. Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır.

On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır. Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kızkardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir. Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur. Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır.

Kazanmak ün ve talih anlamına gelir. Kaybetmek ise kesin ölüm. Açlık Oyunları başlasın!

Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
Daha Fazla Göster

ece15 şu an ne okuyor?

ece15 şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.