e.yilmaz

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 7 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
e.yilmaz, milenaa adlı üyeyi takibe aldı.
11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
e.yilmaz bir yazarı favorilerine ekledi.

İlk romanı Olasılıksız, on sekiz dile çevrilmiş ve en iyi ilk roman dalında 2006 International Thriller Writers Ödülü'nü kazanmıştır. 2008 Nisan ayında da ikinci kitabı olan Empati çıkmıştır. Empati, 2008 yılında Almanca, Japonca ve Türkçe yayımlanmıştır.

Fawer, Pennsylvania Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü derecelerini tamamlamıştır. Stanford Graduate School of Business'ta MBA'ini yapmıştır. Kariyeri esnasında Fawer; Sony Music, J.P. Morgan ve son olarak da About.com gibi türlü şirketler için çalışmıştır.

Fawer, hayat arkadaşı ve oğullarıyla New York'ta yaşamaktadır.

İlk romanı Olasılıksız, on sekiz dile çevrilmiş ve en iyi ilk roman dalında 2006 International Thriller Writers Ödülü'nü kazanmıştır. 2008 Nisan ayında da ikinci kitabı olan Empati çıkmıştır. Empati, 2008 yılında Almanca, Japonca ve Türkçe yayımlanmı... tümünü göster

11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
e.yilmaz bir yazarı favorilerine ekledi.

İlkokulu Uşak Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bitirdi. Liseyi Kütahya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okumaya hak kazandı. Aynı okulda yaptığı lisans tez çalışması Câmiu'n-Nezâir'dir. Doktora çalışmasını ise 'Aşkî, Hayatı, Edebî Şahsiyeti ve Divânı' başlığı altında yine İstanbul Üniversitesi'nde yaptı. Divan edebiyatı dalında 1983 yılında doktor, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi'nde doçent, 1998 yılında da Kültür Üniversitesi'nde profesör oldu. Divan edebiyatı alanındaki çalışmalarıyla dikkat çeken yazarın çeşitli ansiklopedi ve dergilerde edebiyat araştırmacısı sıfatıyla yayımladığı bilimsel ve edebi makalelerinin yanında ortaokul ve liseler için yazdığı ders kitapları da bulunmaktadır. Ayrıca, Osmanlı deniz tarihiyle ilgili araştırmalarda bulunmuş ve bir kısmını kitaplaştırmıştır.

Okuma hayatına Peyami Safa'nın eserleri ile başladığını belirten yazar, ilk okuduğu kitapların Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ve Yalnızız olduğunu söylüyor. Ömer Seyfeddin, Refik Hâlid, Reşat Ekrem okunduktan sonra, Osmanlı tarihi ve edebiyatla tanışması Erzurum ve İstanbul'daki üniversite yıllarına denk gelmiş.

Bir ara Hilmi Yavuz ile TRT'de Şairane adlı programı sunan yazar, TRT 2'de Divançe adlı programı hazırladı. Şu anda Zaman gazetesinde Kültür-Sanat sayfasında köşe yazıları yayınlanmaktadır.

Halen Uşak Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir.

İlkokulu Uşak Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bitirdi. Liseyi Kütahya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okumaya hak kazandı. Aynı okulda yaptığı lisans tez çalışması Câmiu'n-Nezâir... tümünü göster

11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
e.yilmaz bir yazarı favorilerine ekledi.

Collins'in kariyeri 1991 yılında çocuklar için televizyon şovu yazarak başladı. Nickelodeon'da birçok televizyon şovunda çalıştı. Clarissa Explains It All, The Mystery Files of Shelby Woo, Little Bear, ve Oswald adlı çizgifilmleri yazdı. Daha sonra çocuklar için kitap yazmaya başladı. İlk kitabı The Underland Chronicles (Yeraltı Günlükleri) New York Times en çok satanlar listesine girdi.
Daha sonra Eylül 2008'de Açlık Oyunları'nı yazdı. Açlık Oyunları da New York Times en çok satanlar listesine girdi.

Collins'in kariyeri 1991 yılında çocuklar için televizyon şovu yazarak başladı. Nickelodeon'da birçok televizyon şovunda çalıştı. Clarissa Explains It All, The Mystery Files of Shelby Woo, Little Bear, ve Oswald adlı çizgifilmleri yazdı. Daha sonra ç... tümünü göster

11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
e.yilmaz okumak istiyor.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
e.yilmaz bir değerlendirme yaptı.
Olasılıksız

7

Tavsiye edebileceğim güzel bir kitaptır.Adam Fawer'ın harika üslubuyla yazılmış,harika bir kitap.

Tavsiye edebileceğim güzel bir kitaptır.Adam Fawer'ın harika üslubuyla yazılmış,harika bir kitap.

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

e.yilmaz şu an ne okuyor?

e.yilmaz şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (3 yazar)

Favori yazarı yok.