dr. watson

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 2 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
dr. watson okumuş.
Moby Dick: Beyaz Balina

"Pequod adlı bir balina gemisinin son yolculuğunu, balinaların nasıl avlandıklarını, geminin sonunda nasıl battığını anlatan Moby Dick, ilk bakışta denizlerde geçen bir serüven romanı sayılabilir. Ne var ki insan Moby Dick'i okudukça, okuduklarını düşündükçe, kitabın derinliğini, gerçek anlamını sezmeye başlar. Bu derinliği, bu gerçek anlamı sezmeyenler ise, balina avıyla ilgili, heyecanlı bir öykü olarak, gene de Moby Dick'in pekâlâ keyfini çıkarabilirler."
Mîna Urgan böyle tanımlıyor Beyaz Balina'nın romanını.

"Zaman zaman çıkardığı o garip seslere burnundan konuşma dersiniz, balinayı horlamş olursunuz. Hem balinanın söyleyecek nesi olabilir? Ben, derinliği olan hiçbir varlık görmedim ki, bu dünyaya söyleyecek söz kekelemek zorunda kalır, olsa olsa. Ne mutlu ona ki, dünya duyuverir sesini."

Melville'nin sesini geç de olsa duymuştur dünya: Düzyazı biçiminde yazdığı bu şiirde, ironi, mitoloji ve gerçekçiliğin iç içe geçtiği bu romanında, denizi, gemicileri, balinaları ve tabii bu arada tutkuların tutsağı olan insan ruhunu anlatıyor.

"Pequod adlı bir balina gemisinin son yolculuğunu, balinaların nasıl avlandıklarını, geminin sonunda nasıl battığını anlatan Moby Dick, ilk bakışta denizlerde geçen bir serüven romanı sayılabilir. Ne var ki insan Moby Dick'i okudukça, okudu... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 5 ay
Profil Resmi
dr. watson okumuş.
Peter Pan

Büyülü Peter Pan, Darling ailesinin çocukları Wendy, John ve Michaelın yatak odasına gelir. Çocuklara uçmayı öğrettikten sonra, onları... gökyüzünden Düşler Ülkesine götürür. Çocuklar orada Kızılderililer, kurtlar, denizkızları ve... korsanlarla karşılaşırlar. Korsanların lideri uğursuz Kanca Kaptandır. Kancanın elini bir timsah yemiştir. Kendisi durumu şöyle açıklar: Timsah elimi o kadar beğendi ki, geri kalanımı da yutmak için, o zamandan beri ağzını şapırdata şapırdata beni izliyor. Bir sürü serüvenden sonra, Peter, Wendy ve çocuklar Kanca Kaptan ve tayfalarıyla savaşırken, öykünün heyecanı doruk noktasına ulaşır.Bir gece, siz uyurken, bir hayalin odaya süzüldüğünü, sizi uyandırıp, onunla birlikte, hiç bir yetişkinin olmadığı bir düşler ülkesine uçmayı önerdiğini hayal etmeyeniniz oldu mu? Büyümeyi reddeden, sonsuza dek çocuk kalan Peter Pan, hem çocuklar hem de yetişkinler için hayallerin başladığı yer olmayı başarabilen bir dünya klasiği.\n\nİlköğretim 1. sınıfa yönelik 16 sayfalık renkli resimli dünyada klâsik olmuş masallardan oluşan bu dizi, büyük yazı ve özel şekilli resimleriyle çocukları büyülüyor. Unutmayın! Bu yaşlarda çocuğun kitabı sevmesi çok önemli. Onlara kitap sevgisini resimli-şekilli Damla Dünya Klâsikleri ile verin.

Millî Eğitim Bakanlığınca Türk ve dünya edebiyatında 100 Temel Eser in önce ortaöğretimde ardından ilköğretimde belirlenmiş olmasını, ülkemizdeki okuma oranını artırmaya yönelik bir çaba olarak görüyoruz. Bir başlangıç olarak ilköğretimde 100 Temel Eser ümit vericidir; ilköğretim seviyesindeki çocuklarımıza bu eserleri okutmayı başarabilirsek, okuyan toplum olma yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır. İlköğretimde 100 Temel Eser in bir başka olumlu yönü de; aynı eserleri okumuş, o eserlerdeki dil varlığı ile duygu ve düşünce zenginliğini fark etmiş bireylerin oluşturacağı bir toplumun daha hoşgörülü, daha paylaşımcı olmasını sağlamasıdır.

Anne babalarını kaybeden çocuklar için yazılmış fantastik bir öykü.

İlköğretim için seviyelendirilmiştir.Bu eser, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen 100 Temel Eser listesinde yer alır.

Peter Pan büyümeyi reddeden haylaz bir çocuktur. Bitmeyen çocukluğunu Varolmayan Ülke (Neverland) adındaki küçük adada çocuk çetesiyle maceradan maceraya atılarak Kaptan Hooka meydan okuyarak geçirmektedir. Yazarı, yarattığı kahramana Peter Pan adını tanıdığı bir çocuktan esinlenerek vermiştir. Dünya çocuk edebiyatının en başarılı örneklerinden birisi olan Peter Pan, dünya üzerindeki dillerin hemen hemen tamamına çevrilmiştir.

1904 yılında Londrada galası yapılan Peter Pan oyunu birçok kez sinemaya aktarıldı. 1924 yılında sessiz sinema uyarlamasının ardından, Walt Disney Peter Panı çizgi film haline getirerek ölümsüzleştirdi. Yazarın, oyunun başarısı ardından kaleme aldığı roman, o gün bugün çocuk romanı mı yoksa daha çok yetişkinlere yönelik bir sesleniş mi, tartışılıp duruyor. Peter Pan, yitirilmiş cennete, çocukluğa duyulan hüzünlü özlemi, büyümekten duyulan korkuyla birleştirip her yaş grubundan insanı yüreğinden yakalıyor.Peter Pan: Çocukluk hayal ettiğin kadar sürer.

Her çocuğun düşlerini süsleyen bir Olmayanya vardır. Ve onları bu olağanüstü ülkeye görürecek bir de Peter Panı Darling ailesinin üç çocuğu Wendy, John ve Michel da bir gece Peter Panın peşine takılırlar ve gökyüzünün içinden süzülerek Olamayanyayı keşfe çıkarlar. Burada kayıp çacuklarla tanışırlar, Kızılderililerle, Kurtlarla, deniz kızlarıyla karşılaşırlar. Korsanların uğursuz lideri Kaptan Hookla savaşırlar.\n\nPeter Pan çocukluk hayallerimizin ölmez bir kahramanıdır. Bütün çocuklar onu tanır, hayallerinde onunla maceradan maceraya koşar. MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nun 2207 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayınlanan kararı ile ilk ve ortaokul öğrencilerine tavsiye edilmiştir.

Büyülü Peter Pan, Darling ailesinin çocukları Wendy, John ve Michaelın yatak odasına gelir. Çocuklara uçmayı öğrettikten sonra, onları... gökyüzünden Düşler Ülkesine götürür. Çocuklar orada Kızılderililer, kurtlar, denizkızları ve... korsanlarla karş... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 5 ay
Profil Resmi
dr. watson okumuş.
Robin Hood

Millî Eğitim Bakanlığınca Türk ve dünya edebiyatında 100 Temel Eser in önce ortaöğretimde ardından ilköğretimde belirlenmiş olmasını, ülkemizdeki okuma oranını artırmaya yönelik bir çaba olarak görüyoruz. Bir başlangıç olarak ilköğretimde 100 Temel Eser ümit vericidir; ilköğretim seviyesindeki çocuklarımıza bu eserleri okutmayı başarabilirsek, okuyan toplum olma yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır. İlköğretimde 100 Temel Eser in bir başka olumlu yönü de; aynı eserleri okumuş, o eserlerdeki dil varlığı ile duygu ve düşünce zenginliğini fark etmiş bireylerin oluşturacağı bir toplumun daha hoşgörülü, daha paylaşımcı olmasını sağlamasıdır.

******

Çoğu kişi çimenlerin türküsünü söyler, Bazıları ekinlerin türküsünü, Onun doğduğu yerlerde Türküler söyler, Robin Hoodun öyküsünü. Doğduğu yer saray değil Süslü püslü bir oda da Ormanın yeşilliğinde doğdu Saf zambaklar arasında.

************

Howard Pylenin dünyaca ünlü romanında Saksonlarla, Normanlar arasındaki tarihi mücadele esprili bir dille anlatılıyor. Robin Hood cesur ve güçlü bir gençtir. Haksızlığa her zaman karşı geldiği için başı beladan kurtulmaz. Halkı baskı ve zulüm altında ezen Baron ve adamlarından kaçan Robin Hood ve arkadaşları Shervood ormanlarına sığınırlar. Shervoodun Şen Çocukları artık iyilerin dostu, kötülerin korkulu rüyası olmuştur.

************

Bu dizideki kitaplar İki Şehrin Hikayesi-Charles Dickens Kaçırılan Çocuk-R. L. Stevenson Küçük Prenses-F. H. Burnett Nasrettin Hocadan Seçmeler-Anonim Robinson Crusoe-Daniel Defoe Pollyanna-Eleanor Porter Üç Küçük Robinson-R. M. Ballantyne Robin Hood-Howard Pyle 80 Günde Devrialem-Jules Verne

************

Robin Hood ve çetesi Sherwood Ormanının kahramanlarıdırlar. Zenginden alıp fakire veren Robin Hood ve sadık arkadaşları haksızlıklara ve baskılara karşı cesurca mücadele ederler. Bu kahramanlar Nottinghamın zalim valisine galip gelmeye çalışırken birbirinden heyecanlı pek çok macera yaşarlar.

************

İngilterede II. Henrynin kral olduğu yıllardı. O dönemde Nottingham şehri civarındaki Shenvood ormanlarının yemyeşil ağaçları arasında, Robin Hood adında çok ünlü bir asi yaşıyordu. Onun birçok önemli özelliği vardı. İnsan ilk bakışta onu sadece basit bir asi gibi görebilirdi ama o, dürüst, cesur, adaletli ve fakirleri gözeten bir insandı. Yeryüzüne o güne kadar onun kadar hızlı ve büyük bir ustalıkla okunu yaya takıp atan ne bir insan gelmiş ve ne de onunla birlikte ormanlarda dolaşan yüz kırk neşeli genç gibi asi görülmüştü.

************

Haydutlar kralı Robin Hood, zenginlerden alıp yoksullara verir. Arkadaşları ile birlikte haksızlığın kol gezdiği her yerde ortaya çıkıp korkusuzca zayıfların, güçsüzlerin yanında yer alır. Haksever, iyilerin koruyucusu, Aslan Yürekli Richardın yanında yer alan ve ona bağlılığını hep koruyan Robin Hoodun eylemleri, Nottingham Şerifinin öfkesini çeker. Sherwood ormanlarının kralı Robin Hood, Şerifin biricik hedefine dönüşür. Howard Pyleın bu dünya klasiği, hak ve özgürlüklerin verilen değil, alınan değerler olduğunu hatırlatması bakımından da tarihsel bir boyut kazanıyor.Zenginden alıp fakire dağıtan...

******

Millî Eğitim Bakanlığınca Türk ve dünya edebiyatında 100 Temel Eser in önce ortaöğretimde ardından ilköğretimde belirlenmiş olmasını, ülkemizdeki okuma oranını artırmaya yönelik bir çaba olarak görüyoruz. Bir başlangıç olarak ilköğretimde 100 Temel E... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 5 ay
Profil Resmi
dr. watson okumuş.
80 Günde Devri Alem

Phileas Fogg, kimsenin hakkında hiçbir şey bilmediği zengin ve kibar bir İngiliz beyefendisidir. Son derece düzenli bir hayat sürmesi, titiz ve dakik yaşayan biri olmasıyla ünlüdür. Bir gün, üyesi olduğu Londra Bilim Kulübünde, gerçekleştirilmesi imkânsız gibi görünen bir konuda, servetini ortaya koyarak iddiaya girer: Dünyanın çevresini 80 günde dolaşacaktır, hem de önceden hiçbir ayarlama ve planlama yapmaksızın.
Phileas Foggun bu seyahatte başından geçen serüvenlerin anlatıldığı Seksen Günde Devr-i Âlem, dünyada okunma rekorları kırmış bir kitaptır.

Phileas Fogg, kimsenin hakkında hiçbir şey bilmediği zengin ve kibar bir İngiliz beyefendisidir. Son derece düzenli bir hayat sürmesi, titiz ve dakik yaşayan biri olmasıyla ünlüdür. Bir gün, üyesi olduğu Londra Bilim Kulübünde, gerçekleştirilmesi imk... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 5 ay
Profil Resmi
dr. watson okumuş.
İki Yıl Okul Tatili

Ertesi sabah, limandan ayrılacak olan Sloughi yatının güvertesinde, yaşları 8 ile 14 arasında değişen ve yanlarında tek bir yetişkin dahi bulunmayan on beş çocuk vardır.Mürettebat son içkilerini yudumlamak için karaya çıktığında halatlar esrarengiz bir şekilde kopar ve Chairman yatılı okulunun öğrencisi olan bu çocuklar açık denize doğru sürüklenirler.Şiddetli fırtınanın etkisiyle Pasifikin sularında kaybolan Sloughinin, ıssız bir adanın kör kayalıklarına vurup parçalanmasıyla çocuklar için uzun ve belirsiz tatil günleri başlar.Yanlarında cesaretlerinden başka bir şeyleri olmayan bu çocuklar, avlanmayı, tuzaklar hazırlamayı, hayvanları ehlileştirmeyi, barınak hazırlamayı öğrenmek zorundadırlar. Bir yandan da adanın açıklarından geçecek bir geminin umuduyla yaşamaya başlarlar. Ancak bu zorlu süreç, kişilik çatışmalarını ve gruplaşmaları da beraberinde getirerek, küçük koloninin bölünmesine neden olacaktır.Ta ki eli kanlı bir haydut çetesinin kayığı kumsala vurana dek...Issız adadaki zorunlu tatilleri, sadece hayatta kalabilmek için birbirlerine tutunmak zorunda olduklarını öğreten bir sınav süreci değildir artık, tehlikelerle de mücadele etmek zorundadırlar.

******

Ertesi sabah, limandan ayrılacak olan Sloughi yatının güvertesinde, yaşları 8 ile 14 arasında değişen ve yanlarında tek bir yetişkin dahi bulunmayan on beş çocuk vardır.Mürettebat son içkilerini yudumlamak için karaya çıktığında halatlar esrarengiz ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 5 ay
Profil Resmi
dr. watson okumuş.
Dört Kardeştiler

Milli eğitim, gençlik ve spor bakanlığı talim ve terbiye kurulunun 27.5.1986 tarih ve 4429 numaralı yazısıyla, 1739 sayılı kanun gereği, ilk ve ortaokullara tavsiye edilmiştir. Akşam oluyooor!.. Güneş batıyooor!.. Evli evineeeee!.. Tilki inineee!.. Köylü köyüneee!... Evi olmayan sıçan deliğine!.. Akşam oluyooor..... Mahallenin çocukları, hep bir ağızdan, Akşam oluyor!.. diye bağırıyorlardı. Köy meydanlarını kaplayan alaca karanlık, gittikçe koyulaşıyordu... Çocuklar, bağrışa çağrışa birbirlerinden ayrılıp, sokak aralarındaki evlerine dağılıyorlardı. Sesler gittikçe uzaklaştı, duyulmaz oldu. Bir süre sonra meydan boşaldı. Sokaklar ıpıssız kaldı. Feten, iki yaşındaki kardeşi Yaşarı sırtına bindirmişti, bu yüzden, hızlı yürüyemiyordu. Kız kardeşleri Habibeyle Döndü, ardından geliyorlardı. (Kitabın Girişinden)

Milli eğitim, gençlik ve spor bakanlığı talim ve terbiye kurulunun 27.5.1986 tarih ve 4429 numaralı yazısıyla, 1739 sayılı kanun gereği, ilk ve ortaokullara tavsiye edilmiştir. Akşam oluyooor!.. Güneş batıyooor!.. Evli evineeeee!.. Tilki inineee!.. K... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 5 ay
Daha Fazla Göster

dr. watson şu an ne okuyor?

Vanilya Kokulu Mektuplar

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.