ceylansinan

Profil Resmi
Detayları:  Sinan Ceylan
2 takip ettiği ve 3 takip edeni var. 21 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
ceylansinan, izafiyet adlı üyeyi takibe aldı.
10 yıl, 3 ay
Profil Resmi
ceylansinan bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Profil Resmi
ceylansinan okumuş.
Güneşi Uyandıralım (Zeze, #2)

Şeker Portakalının sevimli, küçük kahramanı Zeze, işte yine karşınızda. Gözlerinin içi yine ışıl ışıl, yüreği yine sevgi dolu. Ama hüzünleri, biraz daha büyümüş bir çocuğun hüzünleri. Küçüklüğündeki küçük Şeker Portakalı yok, ama bu kez de yüreğinde sevgili kurbağası var. Zengin ve aşırı alıngan bir aile tarafından evlât edinilmiş. Ama Zeze, yeni babasının iyi niyetine karşılık vermiyor. Evdeki biricik dostu, aşçı Dadada. Bir de düşlerindeki, yeri doldurulamayan, yüreğine kadar sokulup yerleşen kurbağa ve bir filmde görerek gerçek babasının yerine koyduğu ünlü Fransız şarkıcısı Maurice Chevalier. Çok parlak bir öğrenci olan Zeze, sırılsıklam âşık oluyor. O güne kadar herkesi kızdıran, kimi de tehlikeli şeytanlıklar yapan bir çocuk. Çocukluğunun sonu, yeniyetmeliğin ilk adımları, verilmesi gereken yalnızlık sınavı...Zezenin, dostlarını hayâl kırıklığına uğratması olanaksız. Onun her yaştan pek çok dostu olduğunu da iyi biliyoruz. Şeker Portakalının devamı olan Güneşi Uyandıralımı da çok seveceğinize inanıyoruz. Dizinin üçüncü kitabı olan Delifişekte bu kez, Zezeyi delikanlılık yaşında bulacaksınız.

Şeker Portakalının sevimli, küçük kahramanı Zeze, işte yine karşınızda. Gözlerinin içi yine ışıl ışıl, yüreği yine sevgi dolu. Ama hüzünleri, biraz daha büyümüş bir çocuğun hüzünleri. Küçüklüğündeki küçük Şeker Portakalı yok, ama bu kez de yüreğinde ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Profil Resmi
ceylansinan kütüphanesine ekledi.
Geceye Yürümek

İzlandalı eski işadamı Christian Berediktsson, yaklaşık yirmi yıldır dünyanın en önde gelen medya patronlarından William Randolph Hearstün uşağı olarak sakin bir yaşam sürüyordu. Günleri patronu Hearstün isteklerini yerine getirmek ve saray yavrusu evi çekip çevirmekle geçiyordu. Ne var ki, kendi kendine kaldığı zaman düşünceleri ve anılarında bir başka yaşama, aşk uğruna terk ettiği karısına ve çocuklarına dönüyordu. Onun sırrını, bir zamanlar bir eş, bir baba, bir işadamı ve tutkulu bir âşık olduğunu kimse bilmiyordu. Kendisi bile o kişinin varlığını tamamen unutmayı seçmişti. Ta ki bir gece, malikânenin yakınında orman yangını çıkıncaya dek. Geceye Yürümek, suçluluk duygusuyla, tutkularıyla savaşan bir insanın gizli geçmişini, sevmenin ve yitirmenin kaçınılmazlığını dile getiriyor.

İzlandalı eski işadamı Christian Berediktsson, yaklaşık yirmi yıldır dünyanın en önde gelen medya patronlarından William Randolph Hearstün uşağı olarak sakin bir yaşam sürüyordu. Günleri patronu Hearstün isteklerini yerine getirmek ve saray yavrusu e... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Profil Resmi
ceylansinan kütüphanesine ekledi.
Sevgili

ALDIĞI ÖDÜLLER: 1984 Goncourt Ödülü Marguerite Durasın 1984 Goncourt Ödülünü alan ve 34 dile çevrilen ünlü Sevgili (LAmant) romanının yeni basımını sunuyoruz. Modern romanın en önemli yaratıcılanndan biri sayılan Marguerite Durasın yetmiş yaşındayken yazdığı bu roman, dünyanın dört bir yanında firtınalar koparmıştı. Kolay anlaşılan, yoğunlukla yalınlığı ustaca birleştirdiği bu romanıyla, Duras, büyük okur kitlelerine ulaşmayı da başarmış oldu. Roman, on beş yaşındaki yoksul beyaz bir kızın, Vietnamda, bir nehir üzerinde yaptığı vapur yolculuğu sırasında, kendinden iki kat yaşlı, zengin bir Çinliyle tanışmasının, o adamda cinsel aşkı keşfetmesinin öyküsü. Yazarın kendisi de, on yedi yaşına kadar, bir Fransız sömürgesi olan Vietnamda kalmıştı. Romanı yayımlandıktan sonra, bu romanın, kendi yaşamından alıntılarla dolu olduğunu saklamadı. Kimi eleştirmenlerin, bugüne kadar yazılmış en güzel romanlardan biri saydıkları Sevgiliyi, ünlü Fransız yönetmen Jean Jacques Annaud, filme çekti. Bu romanı severseniz, Durasın bundan sonra kaleme aldığı ve Can Yayınları arasında bulabileceğiniz Kuzey Çinli Sevgiliyi severek okuyacaksınız.

ALDIĞI ÖDÜLLER: 1984 Goncourt Ödülü Marguerite Durasın 1984 Goncourt Ödülünü alan ve 34 dile çevrilen ünlü Sevgili (LAmant) romanının yeni basımını sunuyoruz. Modern romanın en önemli yaratıcılanndan biri sayılan Marguerite Durasın yetmiş yaşındayken... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Profil Resmi
ceylansinan kütüphanesine ekledi.
Denemeler

Michel de Montaigne (1533-1592): 'Kendini tanı' ve 'Ne biliyorum?' gibi temel sorularla yola çıkarak bir insanda insanlığın bütün hallerini yoklayan 'deneme' türünün isim babasıdır.

1571'de kitaplarıyla birlikte çiftliğinin kulesine çekilmesiyle başlayan bu yaratıcı süreç, Montaigne'i önce okuduklarıyla ilgili notlar almaya itmiş, aynı notlar zamanla Denemeler'i (1580) oluşturmuş, ve bu kişisel yazılar ilk yayımlanıştan sonra da dallanıp budaklanmayı sürdürmüştür.

Bu kitaptaki Eyüboğlu çevirileri de, 1940'daki ilk baskısından 1970'deki halini alana dek okurun önüne her defasında yeni parçalar getirerek bir anlamda yapıtla benzeri bir yol izlemiştir.

Michel de Montaigne (1533-1592): 'Kendini tanı' ve 'Ne biliyorum?' gibi temel sorularla yola çıkarak bir insanda insanlığın bütün hallerini yoklayan 'deneme' türünün isim babasıdır.

1571'de kitaplarıyla birlikte... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

ceylansinan şu an ne okuyor?

ceylansinan şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (2 yazar)

Favori yazarı yok.