bir kedi gördüm galiba

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Profil Resmi
bir kedi gördüm galiba okumak istiyor.
Sol Ayağım (Sol Ayağım, #1)

Christy Brown, beyin felcinin bir kurbanı olarak dünyaya geldi. Buna rağmen, yardıma muhtaç bu küçük bebek, İrlanda edebiyatının devleri arasında yerini alacak bir yazarın muhteşem hayal gücünü ve duyarlı zekâsını barındırmaktaydı.Bu, Christy Brownın kendi hikâyesidir. Yazarın, sol ayak parmaklarıyla yazmayı, resim yapmayı ve daktilo kullanmayı öğrenmek için çocukluğunda gösterdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Bu tarzda yazdığı diğer bir kitabı Down All The Days en çok satan kitaplar arasına girmiştir.Sol Ayağım; Christy Brownı Daniel Day-Lewisin canlandırdığı, çok başarılı bir filme konu edinilmiştir.Sürükleyici, eğlenceli ve ilham verici.Irish TimesErdemli ve hiçbir şekilde yozlaştırılmamış bir cesaret öyküsü.Sunday Times

******

Chiristy Brown doğuştan beyin felci kurbanıydı.Ancak bu talihsiz küçük bebek İrlanda edebiyatının devleri arasında yerini alacak bir yazarın muhteşem hayal gücüne ve duyarlı zekasına sahipti.
Bu,Chiristy Brownın kendi yaşam öyküsüdür.Brown,çocukluğunda okumayı,yazmayı,resim yapmayı ve nihayet daktilo kullanmayı öğrenmek için verdiği mücadeleyi ve bütün bunları sol ayağını kullanarak nasıl yaptığını anlatıyor.
Chiristy Brownın benzer bir biçimde kaleme aldığı Dream All The Days adlı eseride çok satan kitaplar listesine girmeyi başarmıştır.


************

Sol Ayağım Christy Brownın kendi hikayesidir. O beyin felçli doğdu. Aslında bu aciz, dili dışarı sarkan bebek, İrlanda Edebiyatının devleri arasında yer alacak bir yazarın parlak hayal gücünü ve duyarlı aklını gizliyordu. Christy Brown, Sol Ayağımda okumayı, yazmayı, resim yapmayı ve nihayet sol ayağının parmağı ile daktilo yazmayı öğrenmek için çocukluğunda verdiği mücadeleyi anlatıyor.

******

Christy Brown, beyin felcinin bir kurbanı olarak dünyaya geldi. Buna rağmen, yardıma muhtaç bu küçük bebek, İrlanda edebiyatının devleri arasında yerini alacak bir yazarın muhteşem hayal gücünü ve duyarlı zekâsını barındırmaktaydı.Bu, Christy Brownın... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Alice Harikalar Ülkesinde

Sıradan, küçük bir kız olanAlice, günlerden bir günyolda tuhaf giyimli bir tavşanla karşılaşır.Tavşan, randevusuna geç kalmamak için koştururken,Alice de onun peşinden bir deliğe dalar ve o anda kendini olağanüstü bir serüvenin içinde bulur. Küçük kız,inanılmaz kahramanlarla dolu Harikalar Ülkesine girmiştir. Alice merakla ve heyecanla gezinmeye başlar;neler görür neler... Okuyun, bayılacaksınız!

******

Alice ablasının yanında, bankta boş boş oturmaktan sıkılmaya başlamıştı. Bir, iki defa ablasının okuduğu kitaba göz atacak oldu. Fakat bunda ne bir resim vardı, ne de bir konuşma. Alice, resim ya da konuşma olmayan kitapların ne yararı var, diye düşündü.Hava çok sıcak olduğu için sersemlemiş ve uykusuda gelmişti. İçin için papatya toplamanın uygun olup olmayacağını düşünüyordu. İşte o sırada kırmızı gözlü, beyaz bir tavşan Alicenin hemen yanından geçti.Bunda olağanüstü bir şey yoktu. Hatta Alice hayvanın, «Eyvah! Eyvah! Çok geç kalacağım!» demesine bile şaşırmadı. Daha sonra düşününce, buna şaşmak gerektiğine karar verdi ama nedense o anda bu durum küçük kıza pek doğal gelmişti.(Kitabın Girişinden)

************

O gün, Alice ve ablası piknik yapmaya gitmişlerdi. Dere kıyısında, bir ağacın altında oturuyorlardı. Ablası yüksek sesle kitap okuyorudu.Alice onun okumakta olduğu kitaba göz gezdirdi. İçinde hiç resim yoktu....

************

Bir tavşan deliğinde başlayan zevkli ve heyecanlı maceralara hazır mısınız? Alice ile birlikte siz de bu harika dünyalara gidin.İlköğretim için seviyelendirilmiştir.Bu eser, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen 100 Temel Eser listesinde yer alır.

******

Sıradan, küçük bir kız olanAlice, günlerden bir günyolda tuhaf giyimli bir tavşanla karşılaşır.Tavşan, randevusuna geç kalmamak için koştururken,Alice de onun peşinden bir deliğe dalar ve o anda kendini olağanüstü bir serüvenin içinde bulur. Küçük kı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Profil Resmi
bir kedi gördüm galiba şu an okuyor.
Korku Okulu (Korku Okulu, #1)

Korku Okulu'nu duydunuz mu? Uzun zamandır fobileri ile mücadele eden Madeleine, Theo, Lulu ve Garrison da daha önce duymamışlardı, ta ki bir gün aşağıdaki mektubu alana kadar:

Değerli Öğrenci Adayı,

Korku Okulu'nun yaz okulu programına kabul edildiğinizi bildirir, sizi kutlarız. Bildiğiniz gibi Korku Okulu, renkli kişiliği ve sıradışı yöntemleri ile tanınan Bayan Wellington'ın idaresinde çocukların korkularından kurtulmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş, seçkin ve saygın bir kurumdur. Okulumuzun varlığından haberdar olan az sayıdaki ebeveyn, doktor, öğretmen ve mezunumuz; kurumun gizliliğini korumak için büyük çaba sarf etmektedirler. Öğrenci alımı da ancak bu grubun referansı ile gizlilik içinde gerçekleştirilmektedir. Size de Korku Okulu ile ilgili her türlü konuşmayı sadece evleriniz içinde, televizyon ve musluklar açıkken ve eğer varsa köpeğiniz havlarken yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Dört kafadar bu tuhaf ve gülünç okulun altı haftalık programı boyunca korkularının üstesinden gelebilecekler mi dersiniz? Okurken gülmekten katılacaksınız!

Korku Okulu'nu duydunuz mu? Uzun zamandır fobileri ile mücadele eden Madeleine, Theo, Lulu ve Garrison da daha önce duymamışlardı, ta ki bir gün aşağıdaki mektubu alana kadar:

Değerli Öğrenci Adayı,

Korku Okulu'nun yaz okulu program... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Dört Kardeştiler

Milli eğitim, gençlik ve spor bakanlığı talim ve terbiye kurulunun 27.5.1986 tarih ve 4429 numaralı yazısıyla, 1739 sayılı kanun gereği, ilk ve ortaokullara tavsiye edilmiştir. Akşam oluyooor!.. Güneş batıyooor!.. Evli evineeeee!.. Tilki inineee!.. Köylü köyüneee!... Evi olmayan sıçan deliğine!.. Akşam oluyooor..... Mahallenin çocukları, hep bir ağızdan, Akşam oluyor!.. diye bağırıyorlardı. Köy meydanlarını kaplayan alaca karanlık, gittikçe koyulaşıyordu... Çocuklar, bağrışa çağrışa birbirlerinden ayrılıp, sokak aralarındaki evlerine dağılıyorlardı. Sesler gittikçe uzaklaştı, duyulmaz oldu. Bir süre sonra meydan boşaldı. Sokaklar ıpıssız kaldı. Feten, iki yaşındaki kardeşi Yaşarı sırtına bindirmişti, bu yüzden, hızlı yürüyemiyordu. Kız kardeşleri Habibeyle Döndü, ardından geliyorlardı. (Kitabın Girişinden)

Milli eğitim, gençlik ve spor bakanlığı talim ve terbiye kurulunun 27.5.1986 tarih ve 4429 numaralı yazısıyla, 1739 sayılı kanun gereği, ilk ve ortaokullara tavsiye edilmiştir. Akşam oluyooor!.. Güneş batıyooor!.. Evli evineeeee!.. Tilki inineee!.. K... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Arkadaşlar Arasında (Bir Genç Kızın Gizli Defteri, #2)

Eğer sevinçlerimizi içimizde hasret olmadan paylaşabiliyorsak, dertlerimizi gizlice sevinmeden bölüşebiliyorsak, kötü kişi olmayı göze alarak birbirimize doğruyu söyleyebiliyorsak, böylece birbirimizi yanlışlardan koruyabiliyorsak, samimiyetle saygının ince çizgisini çizebiliyorsak, birbirimizi yargılamadan olduğumuz gibi kabullenebiliyorsak, dünyalara bedel bir dostluğa sahibiz demektir. Aldığımız kadar verdiğimiz böylesi bir dostluk, çocukluktan ölüme dek insanoğlunun edinebileceği en büyük zenginlik, kişinin kendine verebileceği en büyük armağandır!

Eğer sevinçlerimizi içimizde hasret olmadan paylaşabiliyorsak, dertlerimizi gizlice sevinmeden bölüşebiliyorsak, kötü kişi olmayı göze alarak birbirimize doğruyu söyleyebiliyorsak, böylece birbirimizi yanlışlardan koruyabiliyorsak, samimiyetle saygın... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

bir kedi gördüm galiba şu an ne okuyor?

Korku Okulu (Korku Okulu, #1)

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.