aylnhs

7 takip ettiği ve 4 takip edeni var. 124 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

aylnhs okumuş bitirmiş.
Ela Gözlü Pars Celile

Osmanlı'nın en güzel kadınlarındandı. Saray ressamı Fausto Zonaro'nun rahleyi tedrisinden geçti. Paris ve Roma'da eğitim gördü. Adını resim sanatına altın harflerle yazdırdı. Padişah hafiyeleriyle, Balkan çetecileriyle, İttihat ve Terakkicilerle boğuştu... Korku nedir hiç bilmedi! Gönlünü kendinden dört yaş küçük olan Yahya Kemal'e kaptırdığında evliydi, iki çocuğu vardı. "Ela gözlü pars" diye şiirler yazdı ünlü şair onun için. Güzel kadın, hayatında ilk kez bulutların üzerinde uçtuğunu düşündü. Aşkı uğruna eşini, evini terk etti! Maalesef, onu taşıyabilecek büyüklükte bir yüreğe sahip değildi şair. Onu yarı yolda bıraktı, sıvışıp kaçtı. Çok üzüldü, kahroldu ama yıkılmadı ela gözlü pars. Aynı çocuk iki kere doğurulabilir mi? Doğurdu Celile! Oğlu Nâzım Hikmet yirmi sekiz yıllık hapis cezasının on ikinci yılında ölüm orucuna başlayınca, bir panter gibi ileri atıldı ve büyük şairi, ölümün kıyısından çekip aldı. Bir solukta okuyacaksınız. Tıpkı öteki Osman Balcıgil romanlarını okuduğunuz gibi..

Osmanlı'nın en güzel kadınlarındandı. Saray ressamı Fausto Zonaro'nun rahleyi tedrisinden geçti. Paris ve Roma'da eğitim gördü. Adını resim sanatına altın harflerle yazdırdı. Padişah hafiyeleriyle, Balkan çetecileriyle, İttihat ve Tera... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 3 yıl, 4 ay
aylnhs okuma durumunu güncelledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 4 ay
aylnhs bir yazarı favorilerine ekledi.

1967'de İstanbul'da doğdu. Mühendislik ve psikoloji eğitimi gördü. Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren Murat Gülsoy aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde Doçent olarak çalışmakta Biyofotonik konusunda dersler vermekte, araştırmalar yapmaktadır. Lazer-doku etkileşimi, lazerle doku kaynağı, cerrahi lazer sistemi tasarımı konularında çok sayıda makalesi bulunmaktadır.
1992-2002 yılları arasında arkadaşlarıyla Hayalet Gemi dergisini çıkardı. 2001 yılı Sait Faik Hikâye Armağanı, "Bu Kitabı Çalın" adlı kitabına, 2003 yılı Yunus Nadi Roman Ödülü, "Bu Filmin Kötü Adamı Benim" adlı romanına verildi. Kitapları çeşitli dillere (Almanca, Çince, Makedonca, Rumence, Bulgarca, Arapça) çevrilmektedir.

1967'de İstanbul'da doğdu. Mühendislik ve psikoloji eğitimi gördü. Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren Murat Gülsoy aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde Doçent olarak çalı... tümünü göster

7 yıl, 4 ay
aylnhs bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 4 ay
aylnhs bir yazarı favorilerine ekledi.

1982 İstanbul doğumlu Selçuk Aydemir, İTÜ uçak mühendisi diplomasını içindeki sanat aşkı uğruna rafa kaldırmış, ülkemizin genç, dinamik, kıvrak zekâlı, ünlü senarist, yönetmen ve kitap yazarıdır. 2003 yılında Nemrud adlı belgesel nitelikli kısa filmde kameraman olarak sinema, dizi dünyasına adım atan genç yetenek, kısa sürede adını birçok başarılı çalışmaya yazdırmayı başarmıştır.
Senarist ve yönetmenliğini yaptığı İşler Güçler, TV’de en çok izlenen, internette videoları izlenme rekorları kıran, seyirciyi ekranlara kitleyen komedi dizisi en başarılı yapımlardandır. Çalgı Çengi, Kurbanlık, Düğün Dernek, Yüzük, Ayrılık sinema filmlerinin, Kardeş Payı, Üsküdar’a Giderken, Ramazan Güzeldir dizi filmlerinin de senarist ve yönetmenliğini yapmış olan Selçuk Aydemir, Dünyanın Savaş Hali, Melce, Ayrılık, Yüzük, Kurbanlık, Ramazan Güzeldir çalışmalarının kurgusunu da üstlenmiştir. Aydemir 2015 Yılında "Mahalleden Arkadaşlar", 2017 yılında da "Liseden Arkadaşlar" isimli kitapları çıkarmıştır.

1982 İstanbul doğumlu Selçuk Aydemir, İTÜ uçak mühendisi diplomasını içindeki sanat aşkı uğruna rafa kaldırmış, ülkemizin genç, dinamik, kıvrak zekâlı, ünlü senarist, yönetmen ve kitap yazarıdır. 2003 yılında Nemrud adlı belgesel nitelikli kısa filmd... tümünü göster

7 yıl, 7 ay
aylnhs bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

aylnhs şu an ne okuyor?

aylnhs şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (10 yazar)

Favori yazarı yok.