avsar

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
avsar okumak istiyor.
Pi

Şimdi itiraf zamanı!

İtiraf ediyorum: Sana tuzaklar kurdum.
Adlarını Fi ve Çi koydum.

Can Manay'ın Duru'ya duyduğu açlıkla çıkardım seni yola,
Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını Denizle anlatmaya çalıştım sana…
Beni takip etmen için yolumuzu onların hikâyeleriyle süsledim.
Anlamları da hemen hemen her satıra gizledim. Çünkü Pi'deydi asıl anlatmak istediklerim.
Çaresizdim. Vazgeçemezdim.
Sana bu manzarayı mutlaka göstermeliydim.
Seninle nihayet burada buluşmak için çok emek verdim.

Şimdi yine gel benimle, birlikte yürümeye devam edelim.

Savaşların savaşılarak kazanılamayacağını, asıl zaferin ancak doğrudan ayrılmayınca kazanıldığını
Özge anlatsın sana,
Yaptığımız her şeyin evrende dönüp dolaşıp bize nasıl geri geldiğini
Candan dinle,
Analiz edebildiğimiz kadar güçlü, sadeliğimiz kadar güzel, gerçekliğimizdeki samimiyet kadar eşsiz olduğumuzu
Bilgede gör,
Kendi değerini başkalarının gözünden biçenlerin acısını
Duruyla anla,
Ve Denizin düşüncelerinde tanış geleceğin insanıyla… Gel benimle. Yolumuz uzun değil,
Nihayet sana gidiyoruz, bana… BİZe.

Sorgulanmamış, analiz edilmemiş bir yaşam hiç yaşanmamıştır.
(Tanıtım Bülteninden)

Şimdi itiraf zamanı!

İtiraf ediyorum: Sana tuzaklar kurdum.
Adlarını Fi ve Çi koydum.

Can Manay'ın Duru'ya duyduğu açlıkla çıkardım seni yola,
Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını Denizle anlatmaya çalıştım sana…
Beni takip etme... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
avsar, IşılBulut adlı üyenin okuma durumuna bir yorum yazdı.
IşılBulut - Kaçırdıklarımız: Yaşanmamış Hayata Övgü okuma durumu

IşılBulut

Mrb ışıl hanım yeni üye oldum bu kitap okumaya nasıl başlanıyo bir türlü başlayamadım yardımcı olursanız sevinirm..

Mrb ışıl hanım yeni üye oldum bu kitap okumaya nasıl başlanıyo bir türlü başlayamadım yardımcı olursanız sevinirm..

8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
avsar okumak istiyor.
Kaçırdıklarımız: Yaşanmamış Hayata Övgü

Hepimiz bir şeyleri seçmekle başka şeyleri kaçırdığımız hissine kapılırız zaman zaman. Bir hayatı seçmekle başka hayatlardan mahrum kaldığımızı düşünürüz. Psikanalist ve yazar Adam Phillips'in kitabının adı bu kaçınılmaz ve içinden çıkılmaz duruma atıfta bulunuyor. Ama kitabın konusu bununla sınırlı değil: Her zamanki incelikli ve özgün bakış açısıyla Phillips, temel insani duygu ve tecrübelerden bazılarını mercek altına alıyor.

Küçüklüğümüzden beri yakından tanıdığımız hüsran neden kaynaklanır? Aşkla hüsran arasında nasıl bir ilişki var? Peki ya tatmin? Arzulanan şeye ulaşmak tatmin getirir mi, yoksa olası bir tatmini sonsuza dek yok etmekten başka bir işe yaramaz mı? Gerçek bir tatmin mümkün mü? Neden illaki bir şeyleri anlamak, kavramak isteriz? Kavrayamamak neden bir dışlanmışlık ve küçük düşme duygusu verir? Kuralları ihlal etmenin yanımıza kâr kalmasından keyif almamız bizim hakkımızda ne söyler? Nasıl olur da yaşamadığımız deneyimler hakkında, yaşadığımız deneyimlere kıyasla daha çok şey biliyormuş gibi görünürüz?

Bu ve benzer sorular üzerine kafa yorarken Phillips, başta Shakespeare ve Freud olmak üzere edebiyatın ve psikanalizin önde gelen isimlerinden faydalanıyor ve ele aldığı eserlere taze bir soluk getiriyor.

Hepimiz bir şeyleri seçmekle başka şeyleri kaçırdığımız hissine kapılırız zaman zaman. Bir hayatı seçmekle başka hayatlardan mahrum kaldığımızı düşünürüz. Psikanalist ve yazar Adam Phillips'in kitabının adı bu kaçınılmaz ve içinden çıkılmaz duru... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
avsar okumak istiyor.
Hangi Allaha İnanıyorsunuz

Kapitalist sistemin kâr hadleri 1968den beri sürekli iniştedir. Yüksek kâr hadleri arayışı içinde sistem, insanlığı barbarlığa sürüklemektedir. 11 Eylül bu dönemeçtir. Bu arada dünya nüfusunu kırmak, kendi arasında yeniden paylaşım yapmak zorundadır. Ama bunu açıktan yapamayacak kadar da zayıftır. Herşeyi el altından yapmaktadır. Bununla bağlı olarak, Türkiyede son 20 yıldır yaşananlar, örtülü bir dünya savaşı ve küresel iç savaş senaryosu çerçevesinde sahneye konan olaylardır. Yaşananlar arasında üç ana konuda - Kürt sorunu, din konusu ve sol hareket - kanlı provokasyonlar vardır. Büyük Ortadoğu Projesi 20 yıldır kanla yazılmaktadır. Apo devletin has adamıdır. Dev Solun iplerini 10-15 yıldır devlet tutmaktadır. Amerikan rüyası çoktan Turkalaşmıştır.Türkiye çıbanın başıdır ama mağduru oynamaktadır.Herşeyi Allahın hikmeti diye yutturabilmek, dini psikolojik savaşta araç olarak kullanabilmek, medeniyetler çatışması çomaklayabilmek için sistem, insanların, mütevazi bir biçimde ve medeniyete ayak uyduran bir gelişme içinde süregelen dini inançlarını, inatlaşma gibi çeşitli psikolojik tekniklerle, bilerek ve isteyerek öne çıkarmış ve medeniyetle çatıştırmıştır. Bu sayede, örneğin deprem tetiklemekte, suçu Allahın üzerine atmaktadır Kitabın yazarı ateisttir ama neredeyse Allahı savunmak zorunda kalacaktır. Öte yandan Allaha inandığını söyleyen herkes hangi allaha inandığını kararlaştırmak zorundadır:Allaha mı, kapitalist sistemin beyin takımına mı?Kapitalizm artık yalnızca kanla yaşamaktadır. Sınıf mücadelesi ölümle yaşam arasındaki mücadele biçimini almaktadır. Ölüm, bu sistemin türettiği küçücük bir azınlıkta, yaşam ise işçi, emekçi yığınların da ötesinde, tüm insanlıkta vücut bulmaktadır.Yaşamın kazanmasını sağlarsak, insanlık için dünya cennet olacaktır.Bu kitap yaşamdan yanadır ve ahirete inananları da, onlara göre Allahın verdiği akılı ve fikiri kullanarak, dünyayı cennete çevirmeye çağırmaktadır. Bir halk türküsünün deyimiyle, dünyada sevmeyenler ahrette neye yarar?

Kapitalist sistemin kâr hadleri 1968den beri sürekli iniştedir. Yüksek kâr hadleri arayışı içinde sistem, insanlığı barbarlığa sürüklemektedir. 11 Eylül bu dönemeçtir. Bu arada dünya nüfusunu kırmak, kendi arasında yeniden paylaşım yapmak zorundadır.... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
avsar okumak istiyor.
Fuzûlî

Dünyanın en saygın şairleri arasında yerini almış ve kendisini cihana kabul ettirmiş dev bir şairdir Fuzûlî. Leylâ ve Mecnûn adlı eseri ise erişilmez, ölümsüz ve gerçek bir şaheserdir. Şiirleri dünya klâsiklerine girmiş Fuzûlîyi eksiksiz anlatan bir eser, her bir ferdimizin mutlaka okuması gereken vazgeçilmez bir kaynaktır.

Dünyanın en saygın şairleri arasında yerini almış ve kendisini cihana kabul ettirmiş dev bir şairdir Fuzûlî. Leylâ ve Mecnûn adlı eseri ise erişilmez, ölümsüz ve gerçek bir şaheserdir. Şiirleri dünya klâsiklerine girmiş Fuzûlîyi eksiksiz anlatan bir ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
avsar bir test çözdü. Sonuç: 2/10 (%20) doğru.
8 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

avsar şu an ne okuyor?

avsar şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.