alltheclocksinthecity

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Tom Sawyer

Tom Sawyer, zevkle okuyacağınız bir çocuk klâsiğidir. MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 2243 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan kararı ile ilköğretim okulu öğrencilerine tavsiye edilmiştir.

******

Missisipi Irmağı kıyısında bulunan St. Petersburg kasabasında Polly teyzesi ile yaşayan Tom Sawyer, afacan ve haylaz bir çocuk karakteri gösterse de aslında geniş bir hayal gücüne ve ahlaki değerlere sahip, korkusuz bir çocuktur. Kitapta 19. yüzyıl Amerikasında büyüyen iki arkadaşın başından geçen olaylar son derece keyifli, eglenceli bir dille anlatılmaktadır.

************

Tom Sawyer, bitmez tükenmez bir macera açlığı ile dolu, yaramaz ve belaya yatkın bir çocuğun hikâyesidir. Teyzesi ile birlikte, Mississippi kıyı kasabası St. Petersburgda yaşar. Okuldan kaçar, etrafta kasabanın ayyaşının oğlu olan Huck Finn ile dolaşır ve arkadaşlarını hazine avına çıkmaya ikna eder. Tom, kasabaya yeni taşınan Becky Thatchera aşık olur. Kızın da hisleri karşılıklıdır ve nişanlanmayı dahi kabul eder. Ancak Tomun kırdığı bir pot sonucu, ondan öfke içinde uzaklaşır. Masum ve hayali oyunlar oynarken, Tomun hayatı yeni bir dönemece girer. Bir gece Huck ve Tom mezarlıktayken, görmemeleri gereken bir olaya şahit olurlar. Ve bu gördükleri olay karşısında çok korkmuşlardır. Hemen oradan kaçarlar ve bu konudan bir daha kimseye bahsetmeyecekleri konusunda and içerler. Tom ve Huck, kendilerini birçok heyecanlı maceranın içine sokarlar. Enselerinde hep tehlikeli bir takım adamlar vardır. Çocuklar, ayaklarına gelen fırsatı değerlendirip gerçek kahramanlara dönüşebilecekler mi? Acaba uslanıp, kaygısız hayatlar sürebilecekler mi?

************

Tom Sawyer, dünyanın en ünlü çocuk klasiklerinden. Mark Twainin bu eserini Bilgi Yayınevi Engin Uçun çizgileriyle siz sevgili çocuklar için hazırladı. Akıllı, cesur, iyi ve haylaz Tomun öyküsünü çok beğenerek okuyacaksınız.

************

Tom!Cevap yok.- Tom!Cevap yok.- Bu çocuk nereye gitti? Hey, Tom!..Cevap yok.Yaşlı kadın gözlüğünü aşağıya çekerek bunun üzerinden etrafına bakındı. Sonra gözlüğü yukarı kaldırdı ve altından baktı. Sonra öfkeli olmamakla beraber bütün eşyaların duyabileceği kadar yüksek bir sesle, - Eh, bir elime geçersen dedi. - O zaman... sözünü bitirmedi. (Kitabın İçinden)

************

Tom Sawyer, ünlü Amerikalı yazar Mark Twainin kendi hayatından izdüşümleri taşıyan bir macera romanı. Olaylar, genellikle İç Savaş öncesi Amerikasının Mississippi Irmağı kıyısındaki bir kasabasında gelişir. Savaş öncesi döneme duyulan özlemin, çocukluk yıllarının büyüsüne duyulan özlem ile birleştiği bir romandır bu. Biraz romantik, biraz mizahi öğelerle süslü bu roman, genellikle eğitici çocuk edebiyatı geleneğinde gördüğümüzün aksine, ilk bakışta, pek de örnek alınacak bir çocuğun maceralarını anlatmaz. Ancak Tomun her güçlüğün üstesinden gelmeyi bilmesi, üstelik hayatını yönlendirecek kararlar alması, kitabın sadece çocuklar tarafından değil, aynı zamanda büyükler tarafından da sevilen bir klasik olmasını sağlamıştır.Tom Sawyer: Hayatın içinde yaşamak.

******

Tom Sawyer, zevkle okuyacağınız bir çocuk klâsiğidir. MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 2243 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan kararı ile ilköğretim okulu öğrencilerine tavsiye edilmiştir.

******

Missisipi Irmağı kıyısında bulunan St. Petersb... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Denizler Altında Yirmi Bin Fersah (1. Cilt)

Paris Doğabilimleri Müzesi'nden Profesör Aronnax, Amerika Donanma Bakanından bir mektup alır. Ticaret yollarını tehdit eden bir deniz canavarının yakalanması amacıyla düzenlenen bir sefere katılması istenmektedir. Uşağı ile birlikte gemiye binen profesör, altı ay süren yolculuk sonunda canavara ilişkin hiçbir veri elde edemez. Derken yaşadıkları deniz kazası sonucunda kendilerini bu devasa canavarın sırtında bulurlar. Profesör Aronnax, uşağı Conseil ve zıpkıncı Ned Landi okyanusun azgın sularından kurtaran, muhteşem denizaltısı Nautilus'la kendisine denizler altında bir dünya kuran Kaptan Nemo'dan başkası değildir. Belleklere kazınmış bir Jules Verne klasiği...

Paris Doğabilimleri Müzesi'nden Profesör Aronnax, Amerika Donanma Bakanından bir mektup alır. Ticaret yollarını tehdit eden bir deniz canavarının yakalanması amacıyla düzenlenen bir sefere katılması istenmektedir. Uşağı ile birlikte gemiye binen... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Robinson Crusoe

Kitap, İngiltere'de yaşayan orta halli bir ailenin en küçük oğlu olan Robinson Crusoe'nin dünyayı gezme hayalleri ile çıktığı yolculukları ve bu sırada karşılaştığı olayları anlatır. Bu yolculuklar sırasında, seyahat ettiği gemi batınca ıssız bir adada 28 yıl tek başına yaşamak zorunda kalır. Sonradan eklenen ve Robinson Crusoe'nun Yeni Serüvenleri adı verilen ikinci kitapta, Robinson döner. Burada bir süre kaldıktan sonra yine denize açılır. Madagaskar'dan, Çine Rusya'ya geçerek İngiltere'ye döner. Bu yolculuklarda ticaret yapar ve kendi kültürünü bu ülkelerinkiyle karşılaştırır. Kitapta dürüstlük, cesaret, özveri, yaratıcılık, dayanışma ve serüven duygusu gibi kavramlar işlenmekte.

Kitap, İngiltere'de yaşayan orta halli bir ailenin en küçük oğlu olan Robinson Crusoe'nin dünyayı gezme hayalleri ile çıktığı yolculukları ve bu sırada karşılaştığı olayları anlatır. Bu yolculuklar sırasında, seyahat ettiği gemi batınca ıss... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Maupassant Seçme Hikayeler

Maupassanttan Yalın ve Çarpıcı ÖykülerMaupassantın, en sevilen hikâyeleri bu kitapta toplandı. Aşk, korku ve yalnız üzerine birçok öykünün barındığı bu kitapla, yazarın sade anlatımı ve coşkulu karakterleri okurla buluşuyor. Hani sanki her şey, varlık ve evren sona ermek üzere gibi gelir insana. Aniden hayatın korkunç sefaleti, yalnızlık ve her şeyin boşluğu, kendini ölüme dek sürecek hayallerle avutup oyalayan yüreğin karanlık yalnızlığı fark edilir.Olay öykücülüğünün ilk akla gelen isimlerinden birisidir, Maupassant. Her sınıftan karakterlerle, yalın ancak çarpıcı anlatımıyla, 18. y.y. Fransız toplumunun zengin bir panoramasını sunar. Yalnızlığa mahkûm olarak gördüğü insanlık, hayata karamsar bakışı, kimi zaman benimsediği saldırgan üslubuyla en gerçek haliyle dünyayı önümüze sunar. Bu kitapta toplanan hikâyeler ise bu anlamda yazarı ve sanatını tanımak için okura yapılmış açık bir davettir.

Maupassanttan Yalın ve Çarpıcı ÖykülerMaupassantın, en sevilen hikâyeleri bu kitapta toplandı. Aşk, korku ve yalnız üzerine birçok öykünün barındığı bu kitapla, yazarın sade anlatımı ve coşkulu karakterleri okurla buluşuyor. Hani sanki her şey, varl... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Tonio Kröger

İki dünya arasındayım. Her ikisinde de rahat edemiyorum. Bu yüzden işim zor. Siz sanatçılar benim bir burjuva olduğumu söylüyorsunuz, burjuvalarsa beni tutuklamaya kalkıştı... hangisi beni daha çok incitti bilemiyorum. Burjuvalar aptal; ama güzelliğin hayranları olan sizler, benim ağırkanlı olduğumu, özlemlerim olmadığını söyleyenler, hiçbir özlemin sıradanlığın hazlarından daha tatlı ve dokunaklı olmadığını savunan bir sanatçılık anlayışı da olduğunu unutmamalısınız; hem kökeni ve kaderi itibarıyla öylesine derin ki bu sanatçılık anlayışı... Tonio Kröger, Thomas Mannın diğer uzun anlatıları Venedikte Ölüm, Tristan ve Mario ve Sihirbaz gibi, sanatçı ile dışarıda, orada duran dünyanın yüzleşmesini konu edinir; Tonio, içten içe, sanatın insanlık dışı, insana rağmen yapılan bir iş olduğunu düşünür. Onun hayatı sanatın gölgesiyle lekelenmemiş çocukluk arkadaşı sarışın Hans Hansene ve Hans Hansenin temsil ettiği her şeye duyduğu özlem, hatta aşk, bu küçük ve güzel novellanın eksenini oluşturur.

İki dünya arasındayım. Her ikisinde de rahat edemiyorum. Bu yüzden işim zor. Siz sanatçılar benim bir burjuva olduğumu söylüyorsunuz, burjuvalarsa beni tutuklamaya kalkıştı... hangisi beni daha çok incitti bilemiyorum. Burjuvalar aptal; ama güzelliği... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Corydon - Sapık Sevgi

Fransız edebiyatçı ve düşünürü Andre Gide, konuşma üslubunda kaleme aldığı bu kitabında, kurulu ahlak düzeninin dışına çıkarak sapık denilen sevgileri bilimsel olarak ele alıyor ve insan özgürlüğü açısından tartışıyor.

Fransız edebiyatçı ve düşünürü Andre Gide, konuşma üslubunda kaleme aldığı bu kitabında, kurulu ahlak düzeninin dışına çıkarak sapık denilen sevgileri bilimsel olarak ele alıyor ve insan özgürlüğü açısından tartışıyor.

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

alltheclocksinthecity şu an ne okuyor?

Modern Türkiye'nin Oluşumu

%0

Cennetin Dibi

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.