alkiss

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
alkiss bir yazarı favorilerine ekledi.

Şair ve yazar. Asıl adı Cemalettin Seber'dir.

Cemal Süreya 1931'de Tunceli'nin Pülümür ilçesinde doğdu. 1938'de Dersim İsyanı sonrasında ailesi Bilecik'e sürgün edildi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nü bitirmiştir. Maliye Bakanlığı'nda müfettiş yardımcılığı ve müfettişlik, darphane müdürlüğü, Kültür Bakanlığı'nda kültür yayınları danışma kurulu üyeliği, Orta Doğu İktisat Bankası yönetim kurulu üyeliği ve 25 yılı aşkın Türk Dil Kurumu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Yayınevlerinde danışmanlık, ansiklopedilerde redaktörlük, çevirmenlik yapmıştır.

Ağustos 1960'tan itibaren yalnızca dört sayı çıkarabildiği Papirüs dergisini Haziran 1966 - Mayıs 1970 arası 47, 1980 -1981 arası iki sayı daha çıkardı. Pazar Postası, Yeditepe, Oluşum, Türkiye Yazıları, Politika, Yeni Ulus, Aydınlık, Saçak, Yazko Somut, 2000'e doğru gibi yayın organlarında şiir ve yazılarını yayımladı.

İkinci yeni hareketinin önde gelen şair ve kuramcılarından sayılan Cemal Süreya'nın ilk şiiri "Şarkısı Beyaz" Mülkiye dergisinin 8 Ocak 1953 tarihli sayısında yayımlanmıştır. Geleneğe karşı olmasına rağmen geleneği şiirinde en güzel kullanan şairlerden birisiydi. Kendine özgü söyleyiş biçimi ve şaşırtıcı buluşlarıyla, zengin birikimi ile, duyarlı, çarpıcı, yoğun, diri imgeleriyle ikinci yeni şiirinin en başarılı örneklerini vermiştir. Ölümünden sonra adına bir şiir ödülü kondu. 1997'de de Cemal Süreya arşivi yayımlandı.

Şair ve yazar. Asıl adı Cemalettin Seber'dir.

Cemal Süreya 1931'de Tunceli'nin Pülümür ilçesinde doğdu. 1938'de Dersim İsyanı sonrasında ailesi Bilecik'e sürgün edildi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nü bit... tümünü göster

10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
alkiss bir yazarı favorilerine ekledi.

Ted Dekker, unutulmaz karakterlerin, iyi ile kötü arasındaki amansız mücadelelerini, adrenalin yüklü dili ve sürpriz sonlarıyla anlatarak, okuyucusunu şaşırtan bir yazar olarak tanınmaktadır.
Yazar, karısı ve çocuklarıyla Colorado'nun dağlarında yaşamaktadır.

Ted Dekker, unutulmaz karakterlerin, iyi ile kötü arasındaki amansız mücadelelerini, adrenalin yüklü dili ve sürpriz sonlarıyla anlatarak, okuyucusunu şaşırtan bir yazar olarak tanınmaktadır.
Yazar, karısı ve çocuklarıyla Colorado'nun dağlarında ya... tümünü göster

10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
alkiss bir yazarı favorilerine ekledi.

1976 yılının ekim ayının 5inci günü Bakırköy-Yenimahalle Doğum evinde..21 yaşında bir genç kızın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi Ceyhun Yılmaz ilk yıllar annesi onu her anne gibi ayağında salladığı için uyuyamadı.henüz 4 yaşındayken ezbere söyleyebildiği adresi Feritselimpaşa caddesi sancaktepe soksak no 35 bora apartmanı Daire 10 Bahçelievler İstanbul da büyüdü...ilköğretimini 8 yıl boyunca Bahçelievler Kazımkarabekir ilköğretim okulunda tamamladı..bu okulda sınıfta yaptığı tek kişilik oyunların yanı sıra 1985 yılında ilk kez okulunun mezunları gecesinde sahneye çıktı...1990 yılında Yeşilköy 50 yıl lisesine gitti 1993 yılında mezun oldu ve açık öğretim fakültesi iktisat bölümüne kaydoldu..ikinci sene ayrıldı 1995 yılında Star televizyonu yapım yardımcılığı daha sonra Tgrt spor muhabirliği 997 de starspor yapımcıları ve 1998 spor servisi müdür yardımcısı olarak çalıştı..1999 yılının ocak ayında Best FM de yayına başladı 2000 yılında bilgi üniversitesi sahne ve gösteri sanatları öğrencisi oldu.yine 2000 yılında 500 ün üzerinde sergilediği oyunu da Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde başladı.2001 yılında Atv de kendi adını taşıyan TV programı yaptı (13 bölüm)
2002 yılında ilk şiir kitabını çıkardı ve aynı yıl okulunu, TV programını radyo programını ve sahneleri bırakıp vatani görevini yapmak için orduya katıldı.4 ay Van da kalıp, ardından Türkiyenin tüm illerini gezerek askerler ve rütbeli personele gösteriler yaptı(107 kez )
2003 yılında vatanı görevini tamamlayıp radyoya geri dönen Ceyhun yılmaz hemen ıkınıcı Şiir kitabı Kasımın Bıçak Yarasını yayınladı gösterilerine de aynı yıl tekrar başladı. 2004 yılında TV programına TRT ile anlaşarak devam etti (14 program) 2005 yılında Cine 5le anlaşarak hafta içi her gece aynı adlı Talk Showunu yaptı 165 programda 210 unlu konuğu ağırladı. 2006 yılında İkinci El Yalnızlık adlı şiir kitabını yayınladı. Ve tüm kitaplarının gelirlerinin tamamını Türk böbrek vakfı ve tüm eğitim gönüllüleri vakfına bağışladı.. Şubat 2004 ve Mayıs 2006 yılları arasında Hayat Bilgisi dizisinde 92 bolum konuk oyunculuk yaptı. 13 Mayıs 2006 yılında acı bir olay yasayan sanatçı dizi setinde geçirdiği kaza sonucu ayağını 3 yerden kırıldı ve kolunda çatlak meydana geldi. Aynı gün çok sevdiği annesini kaybetti ve bir sure çalışmalarına ara verdi.. 2007 yılının haziran ayından itibaren tekrar TRT ile anlaştı ve sayısal gece programını yaz boyu sundu.. Aynı yıl başrollerini Tuba Ünsal ile paylaştığı Küçük Hanımefendi adlı TV filminde yer aldı. 2008 yılında TRT de sayısal gece programını bu kez Sibel Can ile sunmaya başlayıp yaz bitiminden sonra kıs sezonunda programa devam etti (26 program) .. 2009 yılın TRT Müzik kanalında İstanbul Sokakları (44 program) isimli programı sundu. 2011 yılından Habertürk TV'de simge fıstıkoğluı ile birlikte Hoş Beş İki (13 program) spor programı hazırladı.
2011 yılında Lig Tv'de - 21 ( Eylül'11 Halen sürüyor) isimli spor-talk show programı hazırladı. Mesleğini yaptığı her sene bir çok ödüle layık görüldü..hababam sınıfı merhaba hababam sınıfı askerde maskelı besler..maskelı besler ırak.. maskelı besler Kıbrıs.. Osmanlı cumhurıyet, Çakallarla Dans fılmlerınde cameo (mısafır oyuncu) olarak bulundu.

1976 yılının ekim ayının 5inci günü Bakırköy-Yenimahalle Doğum evinde..21 yaşında bir genç kızın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi Ceyhun Yılmaz ilk yıllar annesi onu her anne gibi ayağında salladığı için uyuyamadı.henüz 4 yaşındayken ezbere söyleye... tümünü göster

10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
alkiss bir yazarı favorilerine ekledi.

I. Dünya Savaşı'nın sonlarında Almanya'ya askeri hizmet nedeniyle gelen Polonya asıllı Amerikan bir babanın ve terzilikle uğraşan Alman bir annenin çocuğu olan Charles Bukowski 1920 yılında Andernach, Almanya'da doğdu. 2 yaşındayken Los Angeles'a taşındılar. 1929 Krizi sırasında Bukowski'nin babası genelde işsizdi ve Bukowski'ye şiddet uygulardı. Çocukluğunda genelde sessiz ve bu nedenle dikkat çeken yazar bazen çıldırış noktasına geliyor kendinden hiç beklenmedik kabadayılıklar yapıyordu. İlk okul yıllarındandan itibaren korkusuz olan Bukowski kendi yazdığı bir eserinde ilkokul öğretmenine "sevişelim" dediğini söylemektedir. Daha o zamandan nasıl birisi olacağı netlik kazanan Bukowski, Los Angeles Lisesi'nden mezun olduktan sonra sanat, gazetecilik ve edebiyat dersleri aldığı Los Angeles Şehir Üniversitesi'nde 1 yıl okudu.

Yazmaya başladığı günden itibaren yazılarını yayımlanması için dergilere gönderen Bukowski’nin yazıları hep geri gönderilmiştir.

Ancak 24 yaşındayken "Aftermath of a Lenghty Rejection Slip" isimli kısa öyküsü yayımlandı. İki yıl sonra bir başka kısa öyküsü olan "20 Tanks From Kasseldown" isimli eseri yayımlandı. Bukowski yayıncılık yönteminlerinden hayal kırıklığına uğradı ve neredeyse 10 yıllığına yazmayı bıraktı. Hayatının bu bölümünü A.B.D.'yi gezerek, çeşitli işlerde genellikle kısa vadeli çalışarak ve ucuz pansiyonlarda konaklayarak geçirdi. Hayatının diğer bölümlerinde olduğundan daha yoğun bir tempo ile açlık ile boğuşan ve kadınlarla zaman geçiren Bukowski daha sonra bu yıllarını Factotum isimli kitabında da anlatmıştır. Bu dönemde ki işlerinin kısa vadeli olmasının nedeni de düzen tanımaz kişiliği ve alkol bağımlılığındandı. Bukowski babasına olan nefretini onun aksine bir hayat yaşayarak göstermiş ve bir yazısında da bu yüzden bir hiç olmayı seçtiğini söylemiştir. O babasının aksine olduğu gibi görünen ve bir şey olmamayı hedefliyen birisi olarak kazandığı paraya önem vermiyor ve barlarda günü birlik bir hayat sürüyordu. Zengin amerikalı kadınlarla ilişkiye girdiği dönemlerde onlara kaba dahi davransa etkiliyor onların evlerinde yaşamaya başlıyor ama bir türlü o hayata adapte olamayarak eski hayatına geri dönüyordu ki 1969’da da bunu aç kalmayı seçtiğini söyleyerek ispat etmiş oluyor adeta.Ayrıca ömrünün çoğu denilebilinecek kadar kısmını da hipodromlarda gecirmiş ve bundan yazılarında sık sık söz etmiştir. 1950'lerin başında Bukowski, iki yıldan az bir süre A.B.D. Posta İdaresi'nde posta kuryesi olarak çalıştı. 1955'te ölümün ucundan döndüğü alkol komasından dolayı hastaneye kaldırıldı. Taburcu olduktan sonra bir daktilo satın aldı ve şiir yazmaya başladı.1957'de Barbara Fry ile evlendi fakat 1959'da boşandılar. Bukowski, şiir yazmaya ve içki içmeğe devam etti ve sonra Los Angeles'taki postaneye geri döndü. 1965'te hiç evlenmediği Francis Smith'ten bir kızı oldu. 1969'da Black Sparrow Yayınevi'nden ömür boyu 100 dolar maaş teklifini alınca postaneden ayrıldı. Bir mektubunda şöyle bir açıklaması vardı "İki seçenekten birini seçmek zorundaydım: Posta ofisinde kalıp delirmek ya da yazmaya oynayıp açlıktan ölmek. Ben aç kalmayı seçtim." Posta ofisini bırakalı bir ay olmayalı Bukowski Postane ismindeki ilk romanını bitirdi. 1976'da Bukowski, Linda Lee Beighle ile tanıştı. İki yıl sonra birlikte Los Angeles'ta bir liman şehri olan San Pedro'ya taşındılar. Bukowski ve Beighle 1985'te evlendiler.

Bukowski, Pulp romanını henüz bitirdikten sonra 9 Mart 1994'te 73 yaşındayken omurilikten yayılan lösemi sebebiyle San Pedro, Kaliforniya'da öldü. Ölüm töreni budist rahipler tarafından yönetildi.

Bu tip bir hayat yaşadığı için bir çok kez tutuklanmış, dayak yemiş hatta bazı kitaplarında adam öldürdüğünü dahi söylemiş olan Bukowski hayatı, özgün dili ve tarzı ile Amerikan edebiyatına damgasını vurmuş, ülkemizde ise ilk kez Sokak dergisi’nde çıkan öyküleri ile tanınmıştır.

I. Dünya Savaşı'nın sonlarında Almanya'ya askeri hizmet nedeniyle gelen Polonya asıllı Amerikan bir babanın ve terzilikle uğraşan Alman bir annenin çocuğu olan Charles Bukowski 1920 yılında Andernach, Almanya'da doğdu. 2 yaşındayken Los Angeles'a taş... tümünü göster

10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
alkiss bir yazarı favorilerine ekledi.
10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
alkiss şu an okuyor.
Yine Seninle Geldi Hayat

Hayat kitaplarda yazılan gibi değilmiş. Kitaplarda her kelimenin altında başka bir kelime gizliymiş. Her yüzün altına başka bir yüz... Böyle gidiyormuş, bunun sonu yokmuş.  Geç de olsa şimdi anlıyorum. Beni aşar bu kelimelerin altındaki kelimeler, bu yüzlerin altındaki yüzler... Ben içimdeki acıya bakarım. İçimdeki enayiliğe bakarım. Evet, kelimelerin altındaki kelimeyi, yüzlerin altındaki yüzü biliyorum ama, ben seni içimde hissederken, sana inanmışken şehrin her tarafında yanan bir ışık vardı. Yollarda, bahçelerde, hiç durmadan yanan bir ışık... Sen bu hayatta her şeyi benden iyi bilirsin. Öyleyse açıkla seni içimde hissettiğim her an hayatı aydınlatan bu ışığı... Yollarda, bahçelerde, evlerde gece ve gündüz durmadana yanan bu ışığı..  Hadi böyle bir ışığın hiç olmadığına inandır beni. Enayisin de bana... Çocuklardan, sarhoşlardan, budalalardan bile daha enayi......

Hayat kitaplarda yazılan gibi değilmiş. Kitaplarda her kelimenin altında başka bir kelime gizliymiş. Her yüzün altına başka bir yüz... Böyle gidiyormuş, bunun sonu yokmuş.  Geç de olsa şimdi anlıyorum. Beni aşar bu kelimelerin altındaki kelimeler, bu... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

alkiss şu an ne okuyor?

Yine Seninle Geldi Hayat

%0

Favori Yazarları (5 yazar)

Favori yazarı yok.