RobSten

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 8 takip edeni var. 35 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
RobSten okumuş.
Neredesin Bernadette?

Bernadette aykırı ve meşhur bir mimardır. Eşi Elgie tam bir Microsoft gurusudur. 15 yaşındaki kızları Bee ise adeta bir zeka küpü… Bernadette aykırılığı nedeniyle Bee’nin okulundaki diğer anneler tarafından pek sevilmez. Bu durum okuyucuya diğer annelerin birbirlerine gönderdikleri email’lar aracılığıyla komik bir şekilde sunulur. Yazarın son derece akıcı ve nükteli bir dili vardır; eser içinde yer alan mektuplar, maillar vb. kitabı çok daha kolay okunur kılar.

Elgie ve Bernadette, Bee’ye tüm derslerden A aldığı takdirde ne isterse yapacaklarını vaat ederler. Bee tabii ki tüm derslerden A alır ve bunun karşılığında Antarktika’ya gitmek ister. Ailecek yapılacak bu yolculuk telaşında Bernadette ortadan kaybolur. Bee günlerini annesini bulmaya adar.

Tam bir komedi şöleni… Bu son derece eğlenceli ve çok yönlü kitap kesinlikle akıllardan silinmiyor. Sağlam bir kurguya dayalı NEREDESİN BERNADETTE? e-posta, mektup, F.B.I. raporları, hatta fatura gibi pek çok tazın türünü içinde barındırıyor. Tüm bu türlerin ne denli zekice kullandığını, her bir bilginin nasıl da yaratıcı bir şekilde gözler önüne serildiğini görebilirsiniz elbet ama bunu yapabilmek için önce kahkahalarınıza bir ara vermeniz gerekiyor.” (The New York Times)

Maria Semple’ın bu neşeli ve alaycı romanını anlamanız için Seattle’a gitmeniz gerekmiyor… Yaratıcılık ve anne-kız ilişkisinin gücü sıradışı bir anlatımla birleşiyor ama okur romanı okurken bunu fark edemeyecek denli eğleniyor olabilir tabii…” (ama okur bunu fark edemeyebilir tabii, çünkü onu öylesi bir eğlence bekliyor.) (The Oprah Magazine)

İnanılmaz eğlenceli… Semple, çocuklarını özel okullara gönderen evhamlı aileler ve çevre bilincine kafayı takmış komşularla dolu bir hayattan alaycı bir kesit sunuyor… (Vogue)

NEREDESİN BERNADETTE? teki karakterler gerçekten acı çekiyor olabilirler ama Semple ince zekası ve hayal gücüyle onların hikâyesini matrak bir hale getiriyor. (Jonathan Franzen)

Semple bu ikinci romanında modern hayatın dahiyane bir parodisini sunuyor… Bir kadını hayatını oluşturan bileşenleri ve çevresindeki insanların kadınları algılayış şekillerini hayranlık verici bir şekilde anlatıyor. (Publisher’s Weekly)

Bernadette aykırı ve meşhur bir mimardır. Eşi Elgie tam bir Microsoft gurusudur. 15 yaşındaki kızları Bee ise adeta bir zeka küpü… Bernadette aykırılığı nedeniyle Bee’nin okulundaki diğer anneler tarafından pek sevilmez. Bu durum okuyucuya diğer anne... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Profil Resmi
RobSten okumuş.
Oyuncu Kadın

Kitaplarının çoğunda kadının çaresizliğini dile getirirken, ezilmeyi yazgı kabul etmeyen güçlü kadın kahramanlara da yer veren Orhan Kemal, edebiyatımızın kadın sorunlarına eğilen ilk yazarlarındandır. Hayata gerçekçi gözlerle bakan yazar; Oyuncu Kadında; varolma mücadelesinde, fark edilebilmek için bir arzu nesnesi olmayı bile kabul ederek kurtulma yolu arayan kadınların ve kadını aşağılamayı doğal sayan erkeklerin öykülerini anlatıyor.

Kitaplarının çoğunda kadının çaresizliğini dile getirirken, ezilmeyi yazgı kabul etmeyen güçlü kadın kahramanlara da yer veren Orhan Kemal, edebiyatımızın kadın sorunlarına eğilen ilk yazarlarındandır. Hayata gerçekçi gözlerle bakan yazar; Oyuncu Kad... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Profil Resmi
RobSten okumuş.
Dokuz Kehanet

Dokuz Kehanet hayatı tanımlayan dokuz anahtar ile açılan gizemli bilgilerden oluşan bir macera romanı. Peru yağmur ormanlarında gün ışığına çıkarılan elyazmalarında bu bilgilerden yararlanarak hayatımızda süregelen kimi olaylarla nasıl bağlantı kurabileceğimizi anlatan kitap; aynı zamanda gelecek yıllarda nelerle karşılaşacağımızı da şimdiden gösteriyor.

Dokuz Kehanet hayatı tanımlayan dokuz anahtar ile açılan gizemli bilgilerden oluşan bir macera romanı. Peru yağmur ormanlarında gün ışığına çıkarılan elyazmalarında bu bilgilerden yararlanarak hayatımızda süregelen kimi olaylarla nasıl bağlantı kurab... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Profil Resmi
RobSten okumuş.
Yalnız Bir Kadın

Başarılı bir işkadını olan Alix, bulunduğu konuma gelebilmek için büyük çaba harcamıştır. Erkeklerin ağırlıkta olduğu bir bölümün yöneticisi olmanın ve bu erkeklerin onun koltuğuna göz diktiğini bilmenin de getirdiği hırsla işini her şeyin üstünde tutmaktadır. Bu durum uzun süredir birlikte olduğu sevgilisiyle sorunlar yaşamasına neden olur. Alix sevgilisinden daha fazla kazanmaktadır; evlenmek, çocuk sahibi olmak ve işinden uzaklaşmak hiç ona göre şeyler değildir. Sevgilisi bu yüzden onu terk eder ve başka bir kadınla birlikte yaşamaya başlar.

Yıllar önce bir kadın uğruna onları terk eden babasının birden ortaya çıkması, unutmuş görünmeye çalıştığı ama bir türlü unutamadığı ve bir gün kendisine dönmesini beklediği eski sevgilisi, arkasından türlü dolaplar çeviren iş arkadaşları, başlamakta tereddüt ettiği yeni bir ilişki, yeni bir şehirde yeni bir yaşam, Alix'in zor günler geçirmesine neden olur.

Her zaman güçlü, hatta duygusuz görünen, sırf bu imajına zarar vermemek için, aslında ilgisinden çok hoşlandığı ve her zaman destek gördüğü ailesiyle bile ilişkilerini sınırlı tutmaya çalışan Alix, belki de ilk kez kararlarını ve seçtiği yaşam biçimini sorgulamaya başlar.

Başarılı bir işkadını olan Alix, bulunduğu konuma gelebilmek için büyük çaba harcamıştır. Erkeklerin ağırlıkta olduğu bir bölümün yöneticisi olmanın ve bu erkeklerin onun koltuğuna göz diktiğini bilmenin de getirdiği hırsla işini her şeyin üstünde tu... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Profil Resmi
RobSten okumuş.
Sevdalinka

Aynı ırktan, kim bilir belki de aynı soydan geliyorlardı. Aynı yaşlarda, aynı boylardaydılar. Aynı kadını sevmişlerdi. Ataları aynı tanrıya ayrı yollardan ulaşmak istedikleri için, biri Boşnak diğeri Hırvattı. Bunu kendileri seçmemişlerdi, savaşmayı ve kaderlerini de seçmedikleri gibi. Ve ambulanstaki çocuğu kurtarmanın dışında, beklentileri yoktu yarın için. Yarınlar, kurşun, havan topu ve bombaydı, kandı. Ama her ikisi de farkına bile varmadan ‘daha güzel günleri bekliyorlardı. İnsanlar, değişik inançlarla ve hırslarıyla ne kadar karıştırırlarsa karıştırsınlar, kana, acıya, şiddete bulaştırsınlar, bu muhteşem dünyayı, yaşam bir umuttu sonuçta. Hiç bitmeyen bir umuttu. Dünya tarihinin en acımasız soykırımlarından Bosnada, bir kadın gazetecinin hayatla hesaplaşması...

Aynı ırktan, kim bilir belki de aynı soydan geliyorlardı. Aynı yaşlarda, aynı boylardaydılar. Aynı kadını sevmişlerdi. Ataları aynı tanrıya ayrı yollardan ulaşmak istedikleri için, biri Boşnak diğeri Hırvattı. Bunu kendileri seçmemişlerdi, savaşmayı ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Profil Resmi
RobSten okumuş.
Yüksek Topuklar

Şair ve yazar Murathan Munganın bu ilk romanı.Bu hacimli kitap orta yaşın kıyısındaki yalnız bir kadının 5 yaşında bir kız çocuğuyla başbaşa geçirdiği beş günde geçiyor. Kolay üstesinden gelinmiş bir zaman dilimi değil ama. Adeta minyatür bir günümüz kadın prototipi olan minik Tuğde ile yaşadıkları roman kahramanı açısından zengin ama ıstıraplı bir deneyime dönüşüyor ilerleyen sayfalarda. Yüksek Topuklar, Murathan Mungandan İstanbul, özellikle de Beyoğlu ekseninde gezinen uzun bir gözlem ve deneyim kılavuzu olarak okunabilir.

Şair ve yazar Murathan Munganın bu ilk romanı.Bu hacimli kitap orta yaşın kıyısındaki yalnız bir kadının 5 yaşında bir kız çocuğuyla başbaşa geçirdiği beş günde geçiyor. Kolay üstesinden gelinmiş bir zaman dilimi değil ama. Adeta minyatür bir günümüz... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

RobSten şu an ne okuyor?

Cehennem

%15
Sayfa 87.

Favori Yazarları (3 yazar)

Favori yazarı yok.