PembeOyuncak

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

PembeOyuncak okumuş.
Eğlenceli Masallar

Eğlenceli Masalları, çocuk eğitimine yüreğini koyan Nurşen Şirin kaleme aldı. Kitap, sekiz farklı zekâ alanına özel yazılan 52 masal ve hazırlanan 104 etkinlikten oluşuyor. Çocukların tüm zekâ alanlarını geliştirmek isteyen eğitimci ve ebeveynler için mükemmel bir kaynak eser. Çocuklar masalları keyifle okuduktan/dinledikten sonra etkinlikleri hevesle yapacaklar.Erken çocukluk döneminde çoklu zekâ gelişimini destekleyen böyle bir eser yayınladığı için Timaşı kutlar, Nurşen Şirin Hanıma da duyarlılığından dolayı teşekkürlerimi sunarım.

Eğlenceli Masalları, çocuk eğitimine yüreğini koyan Nurşen Şirin kaleme aldı. Kitap, sekiz farklı zekâ alanına özel yazılan 52 masal ve hazırlanan 104 etkinlikten oluşuyor. Çocukların tüm zekâ alanlarını geliştirmek isteyen eğitimci ve ebeveynler içi... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
PembeOyuncak okumuş.
Güzel Masallar

Beş Uşak Holle Kadın Altı Kuğu Kurbağa Kral Üç iplikçi Kadın Kırk Şehzade Sihirli Çiçek Kurtlarla Yedi Oğlak Mavi Kuş

Beş Uşak Holle Kadın Altı Kuğu Kurbağa Kral Üç iplikçi Kadın Kırk Şehzade Sihirli Çiçek Kurtlarla Yedi Oğlak Mavi Kuş

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
PembeOyuncak okumuş.
Sürpriz Masallar

GörgıTkuralları, sosyal hayatın içinde bireylerin birbirlerine saygı duymasını ve değer vermelerini sağlar. Saygı sevgiyi, sevgi ise toplumsal bütünlüğü beraberinde getirir. Genellikle görgü kuralları çocuklara didaktik yöntemlerle verilmeye çalışılır. Bu nedenle ebeveyn ve eğitimciler görgü ve nezaket kurallarını çocuklara öğretmekte ve benimsetmekte güçlük çekerler.Çocuklar bu kitapla sosyal hayatta başarılı olmalarını sağlayacak bu kuralları masalların içinde örnek alma metoduyla öğrenecekler. Bu sayede özümsemeleri ve davranışa dönüştürmeleri çok daha kolay olacaktır.Münire Şafakı böyle bir eser kaleme aldığı için, Timaş Yayınlarını da bu çalışmayı çocuklara kazandırdığı için tebrik ederim.

GörgıTkuralları, sosyal hayatın içinde bireylerin birbirlerine saygı duymasını ve değer vermelerini sağlar. Saygı sevgiyi, sevgi ise toplumsal bütünlüğü beraberinde getirir. Genellikle görgü kuralları çocuklara didaktik yöntemlerle verilmeye çalışılı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
PembeOyuncak okumuş.
Peter Pan

Büyülü Peter Pan, Darling ailesinin çocukları Wendy, John ve Michaelın yatak odasına gelir. Çocuklara uçmayı öğrettikten sonra, onları... gökyüzünden Düşler Ülkesine götürür. Çocuklar orada Kızılderililer, kurtlar, denizkızları ve... korsanlarla karşılaşırlar. Korsanların lideri uğursuz Kanca Kaptandır. Kancanın elini bir timsah yemiştir. Kendisi durumu şöyle açıklar: Timsah elimi o kadar beğendi ki, geri kalanımı da yutmak için, o zamandan beri ağzını şapırdata şapırdata beni izliyor. Bir sürü serüvenden sonra, Peter, Wendy ve çocuklar Kanca Kaptan ve tayfalarıyla savaşırken, öykünün heyecanı doruk noktasına ulaşır.Bir gece, siz uyurken, bir hayalin odaya süzüldüğünü, sizi uyandırıp, onunla birlikte, hiç bir yetişkinin olmadığı bir düşler ülkesine uçmayı önerdiğini hayal etmeyeniniz oldu mu? Büyümeyi reddeden, sonsuza dek çocuk kalan Peter Pan, hem çocuklar hem de yetişkinler için hayallerin başladığı yer olmayı başarabilen bir dünya klasiği.\n\nİlköğretim 1. sınıfa yönelik 16 sayfalık renkli resimli dünyada klâsik olmuş masallardan oluşan bu dizi, büyük yazı ve özel şekilli resimleriyle çocukları büyülüyor. Unutmayın! Bu yaşlarda çocuğun kitabı sevmesi çok önemli. Onlara kitap sevgisini resimli-şekilli Damla Dünya Klâsikleri ile verin.

Millî Eğitim Bakanlığınca Türk ve dünya edebiyatında 100 Temel Eser in önce ortaöğretimde ardından ilköğretimde belirlenmiş olmasını, ülkemizdeki okuma oranını artırmaya yönelik bir çaba olarak görüyoruz. Bir başlangıç olarak ilköğretimde 100 Temel Eser ümit vericidir; ilköğretim seviyesindeki çocuklarımıza bu eserleri okutmayı başarabilirsek, okuyan toplum olma yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır. İlköğretimde 100 Temel Eser in bir başka olumlu yönü de; aynı eserleri okumuş, o eserlerdeki dil varlığı ile duygu ve düşünce zenginliğini fark etmiş bireylerin oluşturacağı bir toplumun daha hoşgörülü, daha paylaşımcı olmasını sağlamasıdır.

Anne babalarını kaybeden çocuklar için yazılmış fantastik bir öykü.

İlköğretim için seviyelendirilmiştir.Bu eser, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen 100 Temel Eser listesinde yer alır.

Peter Pan büyümeyi reddeden haylaz bir çocuktur. Bitmeyen çocukluğunu Varolmayan Ülke (Neverland) adındaki küçük adada çocuk çetesiyle maceradan maceraya atılarak Kaptan Hooka meydan okuyarak geçirmektedir. Yazarı, yarattığı kahramana Peter Pan adını tanıdığı bir çocuktan esinlenerek vermiştir. Dünya çocuk edebiyatının en başarılı örneklerinden birisi olan Peter Pan, dünya üzerindeki dillerin hemen hemen tamamına çevrilmiştir.

1904 yılında Londrada galası yapılan Peter Pan oyunu birçok kez sinemaya aktarıldı. 1924 yılında sessiz sinema uyarlamasının ardından, Walt Disney Peter Panı çizgi film haline getirerek ölümsüzleştirdi. Yazarın, oyunun başarısı ardından kaleme aldığı roman, o gün bugün çocuk romanı mı yoksa daha çok yetişkinlere yönelik bir sesleniş mi, tartışılıp duruyor. Peter Pan, yitirilmiş cennete, çocukluğa duyulan hüzünlü özlemi, büyümekten duyulan korkuyla birleştirip her yaş grubundan insanı yüreğinden yakalıyor.Peter Pan: Çocukluk hayal ettiğin kadar sürer.

Her çocuğun düşlerini süsleyen bir Olmayanya vardır. Ve onları bu olağanüstü ülkeye görürecek bir de Peter Panı Darling ailesinin üç çocuğu Wendy, John ve Michel da bir gece Peter Panın peşine takılırlar ve gökyüzünün içinden süzülerek Olamayanyayı keşfe çıkarlar. Burada kayıp çacuklarla tanışırlar, Kızılderililerle, Kurtlarla, deniz kızlarıyla karşılaşırlar. Korsanların uğursuz lideri Kaptan Hookla savaşırlar.\n\nPeter Pan çocukluk hayallerimizin ölmez bir kahramanıdır. Bütün çocuklar onu tanır, hayallerinde onunla maceradan maceraya koşar. MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nun 2207 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayınlanan kararı ile ilk ve ortaokul öğrencilerine tavsiye edilmiştir.

Büyülü Peter Pan, Darling ailesinin çocukları Wendy, John ve Michaelın yatak odasına gelir. Çocuklara uçmayı öğrettikten sonra, onları... gökyüzünden Düşler Ülkesine götürür. Çocuklar orada Kızılderililer, kurtlar, denizkızları ve... korsanlarla karş... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
PembeOyuncak okumuş.
Sevgi Dolu Bir Yürek

Muzip, cıvıl cıvıl, sevimli ve oldukça zeki bir kız olan Elif, yüzmeyi seven başarılı bir çocuktur. Anne ve babasıyla olan iletişimi, arkadaşlarına olan yaklaşımı onu hayata sıkı sıkıya bağlamıştır. Ama bir gün ansızın her şey değişiverir. Geçirdiği bir trafik kazası Elifi tekerlekli sandalyeye mahkûm eder. Bir süre hayata küsen küçük kız, ailesi ve arkadaşlarının yardımıyla yeniden hayata sarılır ve bir mucizeyi gerçekleştirir. Sevgi Dolu Bir Yürek, yaşama sıkı sıkıya tutunmanın ve asla vazgeçmemenin insan yaşamını başından sonuna kadar daha değerli ve anlamlı kıldığını anlatan sevgi dolu, sıcacık bir öykü.

Muzip, cıvıl cıvıl, sevimli ve oldukça zeki bir kız olan Elif, yüzmeyi seven başarılı bir çocuktur. Anne ve babasıyla olan iletişimi, arkadaşlarına olan yaklaşımı onu hayata sıkı sıkıya bağlamıştır. Ama bir gün ansızın her şey değişiverir. Geçirdiği ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
PembeOyuncak okumuş.
Kuyudaki Çocuk

Kıskanç ağabeyleri tarafından kuyuya atılan çocuk: Hz.Yusuf...Hz. Yusufun Mısırda köle olarak Firavunun yardımcısına satılması; Züleyhanın Hz. Yusufa gönlünü kaptırması; Hz. Yusufun zindana atılması, Firavunun rüyasını yorumlaması ve Firavunun yardımcısı olması; Güzelliğiyle herkesi büyülen Hz. Yusufun gerçekleşen rüyası...

Kıskanç ağabeyleri tarafından kuyuya atılan çocuk: Hz.Yusuf...Hz. Yusufun Mısırda köle olarak Firavunun yardımcısına satılması; Züleyhanın Hz. Yusufa gönlünü kaptırması; Hz. Yusufun zindana atılması, Firavunun rüyasını yorumlaması ve Firavunun yardım... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Daha Fazla Göster

PembeOyuncak şu an ne okuyor?

PembeOyuncak şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.