Nehiryigit

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Nehiryigit okumak istiyor.
Filistin Barışı

1948 yılında İngiltere'nin desteğiyle kurulan İsrail Devleti, devam edegelen Filistin ve Orta Doğu sorunu öncelikli olmak üzere dünya siyasi gündeminin odağındaki baş aktörlerden biri. ABD'nin ise hem Orta Doğu politikası hem de ülkesindeki Yahudi lobisi destekli özel ilgisi gereği, İsrail'in hamisi pozisyonu bir vakıa olarak karşımızda duruyor. Bu çerçevede Filistin sorunu, ABD'nin dahli olmaksızın çözüme kavuşamayacak gibi gözüküyor. Eski ABD başkanlarından Nobel Barış Ödülü sahibi Jimmy Carter, yayımlandığında İsrail yanlılarının yoğun eleştirilerine maruz kaldığı bu kitabında, gerek başkanlığı döneminde Filistin-İsrail sorununda taraflar arasında tesis edilmesine çalıştığı diyalog ve uzlaşma arayışlarını gerekse başkanlığı sona erdikten sonraki süreçte kurucusu olduğu vakıf aracılığıyla sürdürdüğü çabalarını kaleme alıyor. Kitap, beklentilerin üzerinde bir samimiyet ve nesnellik içeriyor, bu anlamda ön yargılara prim vermediğini söylemek mümkün. Sabık bir ABD başkanının Filistin sorununda barışa vurgu yapması ve hatta onu mümkün görmesi tarihsel bir ilk ve Carter, cesaretiyle bunu başarmasının yanı sıra, çözümsüzlüğe sırtını dayayanları da huzurundan ediyor.

1948 yılında İngiltere'nin desteğiyle kurulan İsrail Devleti, devam edegelen Filistin ve Orta Doğu sorunu öncelikli olmak üzere dünya siyasi gündeminin odağındaki baş aktörlerden biri. ABD'nin ise hem Orta Doğu politikası hem de ülkesindeki... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
Profil Resmi
Nehiryigit okumak istiyor.
Genler Unutmaz

Genler Hayatımızı Nasıl Değiştirir?

Hayatımız Genlerimizi Nasıl Etkiler?

New York Times en çok satanlar listesinde yer alan yazar ve ödüllü doktor Sharon Moalem, genetikte çığır açan buluşların hem dünyaya hem de hayatımıza bakış açısını nasıl kökten değiştirdiğini gösteriyor.

Geleneksel anlayışa göre, genetik kaderimiz henüz doğmadan önce yazılmıştır. Fakat Dr. Moalem’in çığır açan kitabı, insan genomunun dokuzuncu sınıftaki biyoloji öğretmeninizin hayal edemeyeceği kadar akışkan ve büyüleyici olduğunu gösteriyor. Dr. Moalem, bizi birbirinden eşsiz ve anlaşılması güç hastalarının başucuna götürerek, nadir genetik hastalıkların beden ve ruh sağlığımız hakkında neler öğretebileceğini ustalıkla sergiliyor.

Bu yenilikçi kitapta, Dr. Moalem bilim ve tıp dünyasına yönelik geniş kapsamlı ve eğlenceli disiplinlerarası yaklaşımını sergileyerek sanat, tarih, süper kahramanlar, seks işçileri ve spor yıldızlarının yardımıyla hayatımızın genlerimiz ve genlerimizin hayatımız üzerindeki etkisini nasıl anladığımızı açıklıyor. GENLER UNUTMAZ; genlerinize, sağlığınıza ve hayatınıza bakış açınızı derinden değiştirecek.

Tıp doktoru ve doktora sahibi SHARON MOALEM, ödüllü bir bilimci ve hekim olmasının yanı sıra New York Times’ın en çok satanlar listesindeki Survival of the Sickest (Yaşamın İnanılmazları) ve How Sex Works (Sevişen Beden) kitaplarının yazarıdır. Biyoteknoloji ve insan sağlığı ile ilgili buluşları 19 patentle ödüllendirilen Moalem, aynı zamanda iki biyoteknoloji şirketinin kurucu ortaklarındandır. Dr. Moalem ve araştırması; New York Times, TIME, New Scientist, The Daily Show with Jon Stewart, Today ve CNN’de yayınlanmıştır.

Genler Hayatımızı Nasıl Değiştirir?

Hayatımız Genlerimizi Nasıl Etkiler?

New York Times en çok satanlar listesinde yer alan yazar ve ödüllü doktor Sharon Moalem, genetikte çığır açan buluşların hem dünyaya hem de hayatımıza bakış açısını nasıl ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

Nehiryigit şu an ne okuyor?

Nehiryigit şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.