NUR

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
NUR bir yazarı favorilerine ekledi.

1942 yılında İstanbul Erenköy’de doğdu. Babası Musa Topbaş, annesi de H. Fahri Kiğılı'nın kerîmesi Fatma Feride Hanım’dır.

İlk eğitimini Erenköy Zihni Paşa ilkokulunda tamamladı. İlkokul yıllarında özel Kur’an eğitimi aldı. 1953 yılında İstanbul İmam -Hatip Okulu’na girdi. O yıllarda bu okul, Osmanlı’nın ulu çınarlarının bakiyyeleri sayılan M. Celaleddin Ökten, Mahir İz gibi üstadların, Nureddin Topçu gibi Batı’da eğitim almış mütefekkirlerin hocalık yaptığı önemli bir kurumdu. Amcası ve akranı Abidin Topbaş ile bu okulu 1960 yılında tamamladı. İmam-Hatipli yıllarda M. Zekai Konrapa, Yaman Dede (Abdülkadir Keçeoğlu), Ahmet Davutoğlu, Mahmud Bayram, Ali Rızâ Sağman hocalardan da ders aldı.

İmam-Hatip yıllarında Üstâd Necip Fazıl’ı tanıdı. O’nun yakın çevresinde bulundu, sohbetlerinin müdavimi, Büyük Doğu dergisinin takipçisi, eserlerinin okuyucusu ve de fikirlerinin maddî ve manevî destekçisi oldu.

İmam-Hatip Lisesini tamamladıktan sonra bir süre ticaret ve sanayicilik ile meşgul oldu. 1962 yılında askerliğini Siirt-Tillo’da yedek subay öğretmen olarak yaptı. Görevi sırasında gönlüne öğretmenlik sevdası düştü ve insanları eğitmekten ve gençlerle meşgul olmaktan haz alır oldu.

Askerlik dönüşü tekrar kendini sanayi ve ticaretin içinde buldu. Ancak o ilim ve hayır hizmetlerinden hiç kopmadı. İlim Yayma Cemiyetinde faal olarak çalıştı. Kendi işyeri bir hayır kurumu ve vakıf gibi, talebelere burs, fukaraya yardım merkeziydi. Ailenin hayır hizmetleri âdeta onun uhdesindeydi. İşyerinden yürüttüğü bu hizmetleri Hüdâyi Vakfının kuruluşundan sonra vakfa taşıdı. Kuruluşuna öncülük ettiği vakfın hizmet ufkunu açtı. Türkî Cumhuriyetler başta olmak üzere bütün akraba ulus ve topluluklardan gelen gençlere de maddi ve manevi destekte bulunarak yetişmelerinde yardımcı oldu.

Tarih, edebiyat, dînî ilimler ve şiire ilgisi sebebiyle 1990’lı yıllardan itibaren yazı hayatına başladı. Yayınlanan eserlerinden bazıları şunlardır:

1- Bir Testi Su, İstanbul 1996
2- Rahmet Esintileri, İstanbul 1997
3- Nebiler Silsilesi I- IV, İstanbul 1997-1998
4- Tarihten Günümüze İbret Işıklar, İstanbul 1998
5- Abide Şahsiyetleri ve Müessesleriyle Osmanlı, İstanbul 1999
6- İslam İman İbadet, İstanbul 2000
7- Muhabbetteki Sır, İstanbul 2001
8- İmandan İhsana Tasavvuf, İstanbul 2002
9- Vakıf-İnfak-Hizmet, İstanbul 2002
10- Son Nefes, İstanbul 2003

Kitapları birçok dile çevrilen Osman Nuri Topbaş, bu dillerin konuşulduğu ülkelerden gelen seminer, konferans ve panel tekliflerini kabul ederek, fikirlerini paylaşmakta ve bunu insanlığa hizmet anlayışı içersinde sürdürmektedir.

Osman Nuri Topbaş evli ve dört çocuk babasıdır.

1942 yılında İstanbul Erenköy’de doğdu. Babası Musa Topbaş, annesi de H. Fahri Kiğılı'nın kerîmesi Fatma Feride Hanım’dır.

İlk eğitimini Erenköy Zihni Paşa ilkokulunda tamamladı. İlkokul yıllarında özel Kur’an eğitimi aldı. 1953 yılında İstanbul İ... tümünü göster

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
NUR okumuş.
Fahr-i Âlem-Habîb-i Hüdâ Hz. Muhammed Mustafa

Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz, Allâh’ın en sevgili kulu, mahlûkâtın en şereflisi, iki cihânın medâr-ı iftihârı ve insanlığın dünya ve âhirette kurtuluş vesîlesidir.
O Varlık Nûru, Fahr-i Âlem, Habîb-i Hüdâ, Nûr-i Hidâyet, Yüce Peygamber’in fazl u kemâline yaklaşmak, O’nu bütünüyle idrâk ve ihâtaya sığdırmak, kelimelerin mahdut imkânlarıyla mümkün değildir. Biz âciz kullar için, bu bahsi sükûtun sonsuzluğunda noktalamaktan başka bir çâre yoktur. O’nu tasvirde en fasih lisanlar bile acziyete mahkûmdur. O’na dâir sözlerin bizim lisânımızdaki ifâdesi de ancak sonsuz bir okyanustan bir damla kabîlindendir…

Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz, Allâh’ın en sevgili kulu, mahlûkâtın en şereflisi, iki cihânın medâr-ı iftihârı ve insanlığın dünya ve âhirette kurtuluş vesîlesidir.
O Varlık Nûru, Fahr-i Âlem, Habîb-i Hüdâ, Nûr-i Hidâyet, Yüce Peygamber’in fazl u k... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
NUR okumuş.
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi

ŞARKIN EN SEVGİLİ SULTANI Neredeyse bütün ömrünü Kudüsün ve Mescid-i Aksanın Haçlılardan geri alınmasına dayan büyük kumandan, Çölde çadırda yatarken kendisine bir saray yapmayı teklif edenler; Allahın evi esir iken, muhasara altındayken ben nasıl saray düşünürüm! diyen sadık insan, 1187de Kudüsü fethederek,88 yıllık Haçlı işgaline son veren muzaffer komutan, SELAHADDİN EYYUBİ... M.Akif ersoy

ŞARKIN EN SEVGİLİ SULTANI Neredeyse bütün ömrünü Kudüsün ve Mescid-i Aksanın Haçlılardan geri alınmasına dayan büyük kumandan, Çölde çadırda yatarken kendisine bir saray yapmayı teklif edenler; Allahın evi esir iken, muhasara altındayken ben nasıl sa... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
NUR okumuş.
Kur`an`da Hz. Muhammed`in (s.a.s) Özellikleri

Bu araştırmada, peygamberlik silsilesinin son halkasını oluşturan Hz. Muhammedin (s.a.s.) Kuran-ı Kerimde belirtilen özellikleri üzerinde duruluyor. Bu araştırmada aynı zamanda bir beşer olan Allah Resulünün Kuran-ı Kerimdeki özellikleriyle, hem insanlardan, hem de diğer peygamberlerden farklı olan hususiyetleri ele alınmıştır. Eserin, Kainatın Efendisinin önemini anlatma bakımından faydalı olacağına inanıyoruz.

Bu araştırmada, peygamberlik silsilesinin son halkasını oluşturan Hz. Muhammedin (s.a.s.) Kuran-ı Kerimde belirtilen özellikleri üzerinde duruluyor. Bu araştırmada aynı zamanda bir beşer olan Allah Resulünün Kuran-ı Kerimdeki özellikleriyle, hem insa... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl
Profil Resmi
NUR okumuş.
Hz. Muhammed: Gizlenen Kitap

...Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan (Hıristiyanlıktan) mukayese edilemeyecek kadar yüksekte duruyor. Eğer insan, seçme hakkına sahip olsaydı, aklıbaşında olan her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden Muhammediliği; tek Allahı ve onun Peygamberini kabul ederdi. Lev N. TOLSTOY (1828-1910)Ünlü Rus yazarı L. N. Tolstoy, 1908 yılında, Abdullah El-SÜHREVERDİnin Hindistanda basılmış Hz. Muhammedin Hadisleri kitabını okumuştur. Okuduğu hadislerden bir risale (kitapçık) tertip etmiş, bunu Rusyanın Posrednik adlı yayınevinde bastırmıştır. Rus halkı ve özellikle Rus aydınları, L. N. Tolstoyu ilahi bir kuvvete sahip gibi seviyorlardı ve onun İslamiyeti kabul etmesinin duyulmasının Rus toplumu içinde İslama güçlü bir akım başlatabileceğini biliyorlardı. Bu yüzden de Tolstoyun Hz.Muhammedin hadislerinden derlediği kitapçığını KGB gibi Rus istihbarat birimleri gizli tutmaya, unutturmaya ve basılmasını engellemeye çalışıyorlardı. Tolstoy, bu risale (kitapçık) ile Rus okurlarını, Hz. Muhammedin hadisleriyle tanıştırmıştır. Hadislerden seçtiği konularda fakirlik ve eşitlik gibi kavramları esas almış, Rus halkına ve onları aldatanlara bir ders verir nitelikte olmasına özen göstermiştir. Tolstoy, seçip kitapçık haline getirdiği bu hadislerle, gerçek adalet ve eşitliğin, gerçek kardeşlik ve fedakârlığın yerinin İslam olduğu, hatta insana saygı ve sevginin ve daha ötesinin de yerinin yine İslam olduğunu vurgulamak istemiştir... Prof. Dr. Telman Hurşidoğlu ALİYEV

...Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan (Hıristiyanlıktan) mukayese edilemeyecek kadar yüksekte duruyor. Eğer insan, seçme hakkına sahip olsaydı, aklıbaşında olan her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden Muhamm... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl
Profil Resmi
NUR okumuş.
Efendimiz'i Sahabe Gibi Sevmek

Kitap dört bölümden oluşuyor:
1. Bölüm: Efendimizi neden ve nasıl sevmeliyiz?
2. Bölüm: Efendimizi Sahabe gibi sevmek
3. Bölüm: Efendimiz Sahabeyi nasıl sevdi?
4. Bölüm: efendimiz ümmetini nasıl sevdi?
Hz. Peygamberin kendisi için nasıl bir değerde olduğunu çok iyi bilen bir Müslüman, Onu sevmek için büyük bir gayret ortaya koyar ve sevgi iddiasını ispatlayacak işler yapmanın ızdırabını çeker. Böyle bir Müslüman için en büyük ideal, görmeden sevdiği, âşık olduğu ve sevdası ile yandığı peygamberini bir gün görebilmek ve Onun bizzat kendisine: Ya Resulallah! Seni çok seviyorum diyebilmektir.
Diyen yazarımız gerçek sevgi sahibinin sevgisini isbat etmesi gerektiğini vurguluyor.
Sevgi kurtuluştur, seven kurtulur, gerçek sevgi kurtarır. Kurtulma derdi olanlar gerçek sevgi ile kurtulur.
İşte bu eserde gerçek sevgi nasıl olur, nasıl elde edilir onu öğreneceksiniz.
Efendimize ümmet şerefine nail olan bizler bu şerefin göstergesi olarak neden efendimizi sevmeliyiz?
Efendimizin mübarek ellerinde yetişen, göğün yıldızları olan Sahabi efendilerimiz Efendimizi nasıl sevdi?
Efendimiz onlara sevgiyi, sevmeyi öğretmek adına sahabelerini nasıl sevdi? Yine Efendimiz ümmetine sevgiyi ve sevmeyi öğretmek adına ümmetini nasıl sevdi?
Bu ve buna benzer bir çok konuyu Asr-ı Saadetten güzel tabloları Muhammed Emin YILDIRIM hocanın güzel üslubuyla okuma fırsatını yakalayacaksınız.

Kitap dört bölümden oluşuyor:
1. Bölüm: Efendimizi neden ve nasıl sevmeliyiz?
2. Bölüm: Efendimizi Sahabe gibi sevmek
3. Bölüm: Efendimiz Sahabeyi nasıl sevdi?
4. Bölüm: efendimiz ümmetini nasıl sevdi?
Hz. Peygamberin kendisi için nasıl bir değ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

NUR şu an ne okuyor?

NUR şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (1 yazar)

Favori yazarı yok.