Kubrasnlv

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 1 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Kubrasnlv okumak istiyor.
Zenci Defteri

Kayıp ve ayrılıklarla dolu bir cesaret ve mücadele öyküsü olan Zenci Defteri, gördüğü bütün baskı ve zulümler karşısında dik durmayı ve hayatta kalmayı başaran Afrikalı bir kadının, Aminata Diallo'nun sıradışı yolculuğunu anlatıyor.

"Bu sayfaları okuyacak olanlara bir uyarım var. Büyük denizlere güvenmeyin ve onları aşmayın. Sen, sevgili okur, eğer teninde Afrikalılara özgü siyah bir ton varsa ve kıyıları uçsuz bucaksız bir denize doğru sürülüyorsan, ne yapıp edip özgürlüğüne sahip çık. Pembe tenlilere asla güvenilmeyeceğini çevrendekilere öğret. Pembe masumiyetin, çocukluğun rengi olarak bilinir, ama sen sen ol, pembe renk batan güneşin ışığında sulara döküldüğünde sakın onun çizdiği yolu izleyeyim deme... Bazıları gün batımını benzersiz bir güzelliğin sergilenişi, Tanrı'nın varlığının kanıtı olarak niteler. Ama hangi iyi güç tutup bir köle gemisinin yolunu pembeyle aydınlatarak insan ruhunu büyülemeyi hedefler?"

"Ufkunuzu açacak, insani yönüyle ve güzel anlatımıyla sizi kendisine hayran bırakacak olan bu eşsiz romanı okurken, okuma zevkinin zaman ve mekân tanımadığını bir kez daha anlayacaksınız. Bülbülü Öldürmek gibi Zenci Defteri de unutulmaz bir kahramanın peşine takılarak adeta başka bir hayatı bire bir yaşamanızı sağlıyor."
-Historical Novels Review-

"Mükemmel bir hayal gücüyle yazılmış, son derece sürükleyici bir roman… Lawrence Hill, anlatısının her adımında Aminata'nın hayatını oluşturan duygusal etmenleri canlılıkla betimliyor. Bu güçlü ve dokunaklı eseri mutlaka okumalısınız."
-Roanoke Times-

"Aminata tarihin hem içinde hem dışında var olan, destansı bir kahraman. Unutulmaz bir karakter. Kesinlikle kalbinizde yer edecek."
-Toronto Star-

"Böylesine büyüleyici ve başarıyla oluşturulmuş bir karakterin yaşamına tanıklık etmek sadece bir zevk değil, aynı zamanda bir ayrıcalık."
-The Sunday Mail-

"Zenci Defteri tam bir başyapıt. Coğrafi, tarihsel ve insani yönleriyle etkileyici olduğu kadar anlatımı ve detaylarıyla da inandırıcı. Tarihin bıraktığı izlerden yola çıkarak hayal gücüyle gerçeklere ulaşan bir köprü gibi."
-The Globe and Mail-

"Lawrence Hill'in bu muhteşem tarihsel romanı sizi peşinden sürükleyecek, tüm dünyada okunmayı hak eden bir eser."
-Washington Post-

"Hill, zarif üslubuyla ve yürek burkan olaylarla ördüğü bu eserinde son derece canlı ve gerçek bir kahraman yaratıyor. Zenci Defteri, iyi bir tarihsel romanın tüm özelliklerini taşıyor."
-Jennifer Berman-

"Kapakta Lawrence Hill'in ismini görünce şaşırdım. Çünkü yazar beni bu kitabın yirmi birinci yüzyılda yaşayan bir erkek yazarın hayal gücü ve araştırmalarıyla değil, on sekizinci yüzyılda yaşamış Afrikalı bir kadının anılarından yola çıkılarak yazıldığına inandırdı."
-Kim Lundstrom-

"Baş döndürücü ve yürek burkan bir hikâye… Lawrence Hill heyecanı ve gerilimi ustalıkla kullanıyor. Zenci Defteri, hem acıklı hem soluk kesen bir yolculuk."
-Publishers Weekly-

"Zenci Defteri kesinlikle sıradan bir kitap değil. Aldığı her övgüyü hak ediyor."
-The Montreal Gazette-

"İnandırıcı karakterlerle ve büyüleyici detaylarla dolu bir roman."
-The New York Times-
(Tanıtım Bülteninden)

Kayıp ve ayrılıklarla dolu bir cesaret ve mücadele öyküsü olan Zenci Defteri, gördüğü bütün baskı ve zulümler karşısında dik durmayı ve hayatta kalmayı başaran Afrikalı bir kadının, Aminata Diallo'nun sıradışı yolculuğunu anlatıyor.

"Bu ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 5 ay
Profil Resmi
Kubrasnlv okumuş bitirmiş.
Yüzyıllık Yalnızlık

Yüzyıllık Yalnızlık'ı yazmaya başladığımda, çocukluğumda beni etkilemiş olan her şeyi edebiyat aracılığıyla aktarabileceğim bir yol bulmak istiyordum. Çok kasvetli, kocaman bir evde, toprak yiyen bir kızkardeş, geleceği sezen bir büyükanne ve mutlulukla çılgınlık arasında ayrım gözetmeyen, adları bir örnek bir yığın akraba arasında geçen çocukluk günlerimi sanatsal bir dille ardımda bırakmaktı amacım. Yüzyıllık Yalnızlık'ı iki yıldan daha az bir sürede yazdım. Ama yazı makinemin başına oturmadan önce bu kitap hakkında düşünmek on beş, on altı yılımı aldı... Büyükannem, en acımasız şeyleri, kılını bile kıpırdatmadan, sanki yalnızca gördüğü şeylermiş gibi anlatırdı bana. Anlattığı öyküleri bu kadar değerli kılan şeyin, onun duygusuz tavrı ve imgelerindeki zenginlik olduğunu kavradım. Yüzyıllık Yalnızlıkı büyükannemin işte bu yöntemini kullanarak yazdım... Bu romanı büyük bir dikkatle ve keyifle okuyan ve hiç şaşırmayan sıradan insanlar tanıdım. Şaşırmadılar, çünkü ben onlara hayatlarında yeni olan hiçbir şey anlatmamıştım. Kitaplarımda gerçekliğe dayanmayan tek satır bulamazsınız. Gabriel García Márquez

Yüzyıllık Yalnızlık'ı yazmaya başladığımda, çocukluğumda beni etkilemiş olan her şeyi edebiyat aracılığıyla aktarabileceğim bir yol bulmak istiyordum. Çok kasvetli, kocaman bir evde, toprak yiyen bir kızkardeş, geleceği sezen bir büyükanne ve mu... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 5 ay
Profil Resmi
Kubrasnlv okumak istiyor.
Utanç

J.M. Coetzee, 1999 Booker Roman Ödülünü alan etkileyici romanı Utanç'ta şiddetli, yoğun bir dönüşüm geçirmekte olan bir toplumun, yeni Güney Afrika'nın öyküsünü anlatıyor. İki kez evlenip boşanmış, bir kız babası olan, elli iki yaşındaki Profesör Lurie'nin öyküsünde, hem siyasal hem de kişisel dönüşümler, değişimler yaşayan sancılı bir toplumun insanını tanıtıyor. Bir kız öğrencisiyle girdiği ilişki sonucu okulundan ayrılmak zorunda kalan Profesör Lurie'yi arkadaşları dışlıyor, eski karısı da alaya alıyor. Lurie, kızı Lucy'nin çiftliğine sığınıyor, elinde kalan tek insancıl ilişki kızı ile olanıdır. Lucy'nin koşullarına ve ırk ayrımının yeni boyutlar aldığı bir topluma uyum sağlamak yolunda inançsızca sürdürdüğü çabaları, bir öğle sonrası kızıyla birlikte yaşadığı vahşi bir saldırıyla kesintiye uğruyor.

Acımasız bir dürüstlükle yazan J.M. Coetzee, okura yumuşak bir roman sunmuyor, sert bir öykü anlatıyor, ama güçlü ve inanılmaz güzellikte, hem keyifli, hem kasvetli bir öykü. Baştan sona gereksiz tek bir sözcük ya da cümle içermeyen Utanç, Profesör David Lurie'nin düşüşünü anlatırken, daha ilk satırından kıskıvrak yakalıyor okuru. Lurie'nin kişisel öyküsüyle Güney Afrika'nın öyküsü iç içe geçiyor; beyazıyla siyahıyla bütün Afrikalıların uydukları kuralların tümü tersine dönüyor, çarpıtılıyor. Utanç, aslında insan olmanın ne anlama geldiğini araştırıyor.

J.M. Coetzee, insanın içine işleyen gerçekleri yalın ama vurucu bir üslupla dile getirirken yaşayan en iyi romancılardan biri olmayı da hak ediyor.

J.M. Coetzee, 1999 Booker Roman Ödülünü alan etkileyici romanı Utanç'ta şiddetli, yoğun bir dönüşüm geçirmekte olan bir toplumun, yeni Güney Afrika'nın öyküsünü anlatıyor. İki kez evlenip boşanmış, bir kız babası olan, elli iki yaşındaki Pr... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
Kubrasnlv okumak istiyor.
Yabancı

ALDIĞI ÖDÜLLER: 1957 Nobel Ödülü Albert Camusnün ( 1913-1960) en tanınmış, en çok yabancı dile çevrilmiş, en çok incelenmiş kitabı olan ve hâlâ en çok satan kitaplar arasında yer alan Yabancı, aynı zamanda yazarın en gizemli yapıtı. Ölümün egemen olduğu bir varlıkın en anlamsız olgularını saçma bir düzensizlik içinde yaşayan bu romanın başkişisi Meursault, bir simge kahraman değildir, adı olmayan bir Yabancıdır; bu eksik kimlik, gerçeklikten algıladığı şeyi yapılandıramayan, yeniden örgütleyemeyen, ama gerçekliğin yankılarını yakalamaya çalışan bir boş bilincin imgesidir. Onun kayıtsızlığı ve edilgenliği, işte bu boş bilincin ürünüdür. Yabancı, büyüleyici gücünü, içinde barındırdığı trajedi duygusuna borçlu: Bir türlü ele geçirilemeyen anlamın sürekli aranması, bilinç ile toplumsal dünya arasındaki çatışma... Camusyle buluşanların hiçbiri, onunla karşılaşınca hayal kırıklığına uğramamıştır. Mutluluk, bir yerde ve her yerde hiçbir şey beklemeden dünyayı, insanları sevmektir, der Camus. Giderek daha çok sevilen bir yazar olması, onun bu sevgisinin yansımasından başka bir şey değildir.

ALDIĞI ÖDÜLLER: 1957 Nobel Ödülü Albert Camusnün ( 1913-1960) en tanınmış, en çok yabancı dile çevrilmiş, en çok incelenmiş kitabı olan ve hâlâ en çok satan kitaplar arasında yer alan Yabancı, aynı zamanda yazarın en gizemli yapıtı. Ölümün egemen old... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
Kubrasnlv okumak istiyor.
Genç Werther'in Acıları

Almanca aslından çeviren: Mahmure Kahraman

Almanca aslından çeviren: Mahmure Kahraman

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
Kubrasnlv okumak istiyor.
Labirent: Ölümcül Kaçış (Labirent, #1)

Açlık Oyunları'ndan sonra yeni bir distopik maceraya hazır mısınız?
Hatırla. Hayatta kal. Koş.
Thomas bir asansörde uyandığında hatırlayabildiği tek şey ismidir.
Ailesini, evini veya oraya nasıl geldiğini anımsamamaktadır. Zihni bomboştur.
Asansörün kapıları açıldığında Thomas kendini Kayran isimli, devasa taş duvarlarla çevrili geniş bir alanda ve burada yaşayan çocukların arasında bulur.
Tıpkı Thomas gibi Kayranlılar da oraya neden ve nasıl geldiklerini bilmemektedir. Tek bildikleri çevrelerini saran labirente çıkan
taş kapıların her sabah açılıp her akşam kapandığı ve her otuz günde bir aralarına yeni bir çocuk katıldığıdır. Kimse Kayran’da kalmak istemese de kurtulmak imkânsız görünmektedir. Yine de Thomas’ın içinde bir his, çıkış yolu bulabileceğini söylemektedir. Ama bunun için zihninin derinlerinde yatan sırları açığa çıkararak labirentin gizemini çözmesi gerekecektir.
“Açlık Oyunları gibi distopik hikâyeleri sevenler Thomas’la birlikte Kayran’da maceraya sürüklenecekler.”
—School Library Journal
“Dashner gizemli, kışkırtıcı, yaratıcı ve sürükleyici bir romanla karşımızda.” —Barnes&Noble
“Akıcı anlatımı, akla gelen sayısız soruyu adım adım cevaplaması ve bitmek bilmeyen gerilimiyle Dashner’ın sürükleyici macerası kaçınılmaz sona doğru ilerlerken sizi merak içinde bırakacak.”
—Publishers Weekly
“Dashner hikâyeyi ustalıkla kaleme alarak inanılmazı gerçekçi kılmayı başarıyor. Elinizden bırakamayacak ve devamında neler olduğunu öğrenmek için sabırsızlanacaksınız.” —Kirkus Reviews
“Sayfalar boyunca bir tehlikeden diğerine sürüklenirken kitabı elinizden bırakamayacaksınız.”
—Kiss The Book

Açlık Oyunları'ndan sonra yeni bir distopik maceraya hazır mısınız?
Hatırla. Hayatta kal. Koş.
Thomas bir asansörde uyandığında hatırlayabildiği tek şey ismidir.
Ailesini, evini veya oraya nasıl geldiğini anımsamamaktadır. Zihni bomboştur.
A... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

Kubrasnlv şu an ne okuyor?

Kubrasnlv şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.