Gürkan Duru

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Gürkan Duru okumak istiyor.
Silmarillion

Tolkienin en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbitten öncesine uzanır ve Yüzüklerin Efendisinde şekillenmeye başlayan bir dünyanın yaratılış öyküsünü barındırarak, tüm Tolkien eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. Yaşamı boyunca üzerinde çalışmayı terk edemediği ve giderek büyüyüp gelişen bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi. Elflerin en beceriklisi olan Feanorun yarattığı üç Silmarilin çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. Silmarillion, Elflerin tanrılara isyan ederek Orta Dünyaya sürülmelerini; orada insanlar ve Cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, Morfotha karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır.

Tolkienin en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbitten öncesine uzanır ve Yüzüklerin Efendisinde şekillenmeye başlayan bir dünyanın yaratılış öyküsünü barındırarak, tüm Tolkien eserlerinin üz... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
Gürkan Duru bir liste oylamasına katıldı ve 1 kitaba oy verdi.

En İyi Fantastik Kitaplar

En sevilen fantastik kitapları çıkaralım direk :))

En sevilen fantastik kitapları çıkaralım direk :))


9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
Gürkan Duru okumuş.
Hobbit

Bir İngiliz Edebiyatı Profesörü olan J.R.R. Tolkien bundan yaklaşık yetmiş yıl kadar önce dünyaya bir kitap hediye etti. Bu kitapla birlikte insanlar ilk defa hobbit denen ahaliyle karşılaşıyordu. Cücelerden bile kısa boylu, yemeye, içmeye ve eğlenmeye düşkün, iyi yürekli, mutlu ve kendi küçük köylerinde her tür maceradan uzak yaşayan bir ahaliydi hobbitler. Ta ki büyücü Gandalf onları ziyaret edene kadar. Hobbit, diğer hobbitlerden aslında hiç de farklı olmayan bir hobbitin, Bilbo Baggins'in fantastik maceralarından oluşuyor. Bilbo Baggins, büyücü Gandalf ve cücelerle birlikte, cücelerin hazinesini kötü ejderha Smaug'dan geri almak için aslında hiç de istemediği bir yolculuğa çıkar. Ama yine de hobbitin içinde henüz keşfedemediği maceracı bir yan vardır ve yolculuk ilerledikçe Bilbo Baggins kendi cesaretinin ve gücünün farkına varmaya başlar. Tolkienin aslında çocuklar için kaleme aldığı Hobbit, çok geçmeden yetişkinlerden, özellikle de 60'ların asi gençliğinden büyük ilgi gördü. Bunun üzerine Tolkien hobbitlerin, elflerin, cücelerin ve insanların goblinler, troller, kurtlar ve her tür kötü ve çarpık yaratıkla olan mücadelesini anlatmaya devam ederek Yüzüklerin Efendisi'ni yarattı. Bugün Hobbit'le birlikte Yüzüklerin Efendisi fantastik edebiyatın kült eserleri arasında yer alıyor.

Bir İngiliz Edebiyatı Profesörü olan J.R.R. Tolkien bundan yaklaşık yetmiş yıl kadar önce dünyaya bir kitap hediye etti. Bu kitapla birlikte insanlar ilk defa hobbit denen ahaliyle karşılaşıyordu. Cücelerden bile kısa boylu, yemeye, içmeye ve eğlenme... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
Gürkan Duru okuma durumunu güncelledi.
Cydonia

Sayfa: 100/288
%34

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
Gürkan Duru şu an okuyor.
Türk Atı

Bir İmparatorluk... Bir at... Bir seyis... Üç kent... Viyana, Buda, İstanbul...1683te Osmanlının Viyanayı kuşatmasıyla başlayan bir tarih sahnesi. Sahnenin önünde varlığını atıyla bütünleştirmiş ‘Gazi yemini eden evlad-ı fâtihan bir Seyis ve kökleri Orta Asyaya Atillaya ve Cengiz Hana uzanan Türkmen soyundan bir Karaman atı Azaraks (Ateşin Oğlu). Kökleri gibi yaşamları da aynı olan bu iki varlığın yazgıları da bir.Osmanlının İkinci Viyana Kuşatmasında oradalar. Bozgunu yaşıyorlar. Ardından Hıristiyan orduları Buda Kalesini kuşattığında (1686) ise yine birlikteler. Buda düşerse İstanbul da düşer diyorlar ve diğer Gazilerle birlikte kaleyi kahramanca savunuyorlar.Ancak tarihin kırılma noktasında Osmanlının yazgısını değiştiremiyor ve Buda Kalesiyle birlikte onlar da bir İngiliz birliğine esir düşüyorlar. İstanbul, Viyana, Buda derken kader onları bu sefer Londraya sürüklüyor. Aristokrat Albay Robert Byerley hem Azaraksı hem de Seyisi satın alıyor ve sahipleniyor. Bundan böyle Azaraksın adı İngilterede Byerley Turk olarak anılacaktır. Atın şöhreti bütün İngiltereye yayılmıştır. Hem aygır hem yarış atı olarak fırtınalar estiren kahramanımızın şeceresi bugün günümüze kadar hâlâ devam ediyor.Tarihsel gerçekliğin içine oturtulmuş nefes kesen, sürükleyici bir kurgu. Bilinmeyen şaşırtıcı bir gerçek. Ayrıntılarda saklı kalmış tarihsel bir roman.

Bir İmparatorluk... Bir at... Bir seyis... Üç kent... Viyana, Buda, İstanbul...1683te Osmanlının Viyanayı kuşatmasıyla başlayan bir tarih sahnesi. Sahnenin önünde varlığını atıyla bütünleştirmiş ‘Gazi yemini eden evlad-ı fâtihan bir Seyis ve kökleri ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
Gürkan Duru şu an okuyor.
Cydonia

RAFIK


Rafik Lübnan'ın en büyük sanat galerisinde çalışan bir güvenlik görevlisidir. Daha önceden hiç bir tecrübeye sahip olmamasına rağmen, kısa sürede tüm galerinin vardiya amiri olur.

Galeri civarındaki bir çok insan yeni binayla ilgili bazı hikayeler anlatmaktadırlar. Oldukça rasyonel ve akıllı bir delikanlı olan Rafik bu söylenenlere pek kulak asmaz, ta ki güvenlik kamerasındaki hayaletin görüntüsüne şahitlik edene kadar. Merak duygusu kendisini ve en yakın arkadaşlarını heyecanlı olayların peşinden sürükler.

STIAN


Stian bir zamanlar Norveç'te kayak şampiyonu olmuş orta yaşlarında bir adamdır. Bir turnuva esnasında geçirdiği kaza sonucu bir kaç yıl önce felç geçirmiştir. -Doktorlar dahil- O'nu tanıyan herkes kendisinin bitkisel hayattan uyanamayacağına inanmaktadırlar. Fakat bilinci uzun süredir açıktır ve mahkum olduğu vücudunda attığı çığlıkları kimse duymamaktadır.

Yıllar sonra, beklenmedik bir ses kendisine dost olur ve Stian'a sınır tanımayan yeteneklere sahip yep yeni bir hayat bağışlar.

SEAN


Sean, NASA'da çalışan hırslı bir astronottur. Kurumun geri kalanından saklı yürütülen bazı operasyonların farkındadır.

Genç astronotlar önemli bir göreve dahil edilmek yerine, yıllardır zorlu eğitimlere tabi tutulmaktadırlar ve yöneticiler tüm bütçelerini Mars'a gönderilecek bir başka robot için kullanmaktadırlar.

Sean'ın sabrının tükenmesine ramak kala, uzun zamandır tanınan bölgede bir giriş bulunmuştur. Bölge adı: CYDONIA

RAFIK


Rafik Lübnan'ın en büyük sanat galerisinde çalışan bir güvenlik görevlisidir. Daha önceden hiç bir tecrübeye sahip olmamasına rağmen, kısa sürede tüm galerinin vardiya amiri olur.

Galeri civarındaki bir çok insan yeni binayla ilgil... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Daha Fazla Göster

Gürkan Duru şu an ne okuyor?

Türk Atı

%0

Cydonia

%34
Sayfa 100.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.