Cilgindevekusu

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 2 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Cilgindevekusu bir test çözdü. Sonuç: 4/9 (%44.4) doğru.
Filmi Olan Kitaplar Testi

Sinema ve kitap bilgisini sınayıcı, eğlenceli bir test.

Sinema ve kitap bilgisini sınayıcı, eğlenceli bir test.

11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
Cilgindevekusu bir test çözdü. Sonuç: 6/15 (%40) doğru.
11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
Cilgindevekusu bir test çözdü. Sonuç: 0/5 (%0) doğru.
zaman

zamanda yolculuk

zamanda yolculuk

11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
Cilgindevekusu bir yazarı favorilerine ekledi.

Fransız yazar, 15 Temmuz 1961'de Paris'te doğdu. Serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalıştı.

Le Vol des cigognes (Leyleklerin Uçuşu) adlı ilk romanı 1994'te yayımlandı. Bu kitap Fransa'da 450.000 adet sattı ve sekiz bölümlük bir TV dizisi haline getirildi.

Yazarın ikinci eseri Türkiye baskısını Şubat 2001'de yapan ve 20 dile çevrilen Les Rivières pourpres (Kızıl Nehirler)'di. Roman beyazperdeye taşındığında yönetmen koltuğunda Mathieu Kassovitz vardı. Başrollerde ise Jean Reno ve Vincent Cassel yer aldı.

Grangé'ın üçüncü romanı Le Concile de Pierre (Taş Meclisi) Eylül 2000'de piyasaya çıktı ve Fransa'da kısa sürede 150.000 adet sattı. Türkiye'de Ağustos 2001'de yayımlandı. 2006 yılında Stéphane Cabel ve Guillaume Nicloux tarafından senaryolaştırılan kitap, Guillaume Nicloux yönetiminde sinemaya uyarlandı. Filmin oyuncu kadrosunda Monica Bellucci, Catherine Deneuve, Moritz Bleibtreu, Sami Bouajila, Elsa Zylberstein, Nicolas Thau, Tubtchine Bayaertu, Laurent Grévill gibi güçlü isimler yer aldı.

2001 yılında vizyonda yer bulan Vidocq filminin senaryosunu Pitof ile birlikte yazdı.

2003 yılında L'Empire des loups (Kurtlar İmparatorluğu)'u yayımladı. Eser 2005 yılında Chris Nohan'ın yönetmenliğinde beyazperdeye aktarıldı. Kurtlar İmparatorluğu'nda Jean Reno'nun yanı sıra Emre Kınay da yer aldı. Kitabın Türkiye baskısı Temmuz 2003'te yapıldı.

Grangé'ın bir yıl gibi kısa bir sürede kaleme aldığı La Ligne noire (Siyah Kan) ise Mayıs 2005'te yaptığı ilk baskısı ile raflardaki yerini aldı.

Yazarın 2007 yılında yayımlanan eseri Le Serment des limbes (Şeytan Yemini) Türkiye'de ilk baskısını Ağustos 2007'de yaptı.

Sonraki kitabı Koloni, Ağustos 2009'da Türkiye'de satışa çıktı.

Yazarın son kitabı Ölü Ruhlar Ormanı, 2010 yılında Türk okuyucularıyla buluştu.

Bunların yanı sıra yazarın Zener'in Laneti isimli bir çizgi roman çalışması da bulunmaktadır.

Fransız yazar, 15 Temmuz 1961'de Paris'te doğdu. Serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalıştı.

Le Vol des cigognes (Leyleklerin Uçuşu) adlı ilk romanı 1994'te yayımlandı. Bu kitap Fransa'da 450.000 adet sattı ve sekiz ... tümünü göster

11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
Cilgindevekusu kütüphanesine ekledi.
Kutsal Kemikler / Casusluk, Cinayet, Komplo Kutsal Olmayan Üçlü

Eski bir eser Kutsal Tapınaktan çalınır. 13 İsrail askeri ölür ve Filistinliler bu kutsal yere yapılan saygısızlık karşısında çok öfkelenir. İki taraf arasındaki gerilim daha da yükselir.Huzursuzluğun kanlı boyutlara ulaşmaması için dedektiflerin zamana karşı yarışmaları gerekmektedir.Bu esnada Amerikan bilimci Charlotte Hennesey ve İtalyan antropolog Giovanni Bersei gizlice Vatikan Şehrine çağrılarak tarihin en karanlık sırrını açığa çıkarabilecek olan arkeolojik hazineyi incelemekle görevlendirilirler: Çarmıha gerilme izleri taşıyan yaklaşık 2000 yıllık bir insan iskeleti...Vatikan güvenlik uzmanı Salvatore Contenin her hareketini izlediği Charlotte Hennesey, zamanla yarışarak insanoğlunun inancının temellerini tehdit etmekte olan şaşırtıcı gerçeği ortaya çıkarmak zorundadır. Karşı karşıya olduğu daha acil bir soru ise Vatikanın bu bilgilerin ve kendisinin serbest kalmasına izin verip vermeyeceğidir.Kutsal Kemikler adlı romanında yazar Michael Byrnes efsanelerin, günümüz dünyasının tartışmalı entrika, komplo, cinayet ve modern teknolojisinin büyüleyici karışımını ve hatta mükemmel birleşimini sizlere bir çırpıda okuyacağınız şekilde sunuyor.

Eski bir eser Kutsal Tapınaktan çalınır. 13 İsrail askeri ölür ve Filistinliler bu kutsal yere yapılan saygısızlık karşısında çok öfkelenir. İki taraf arasındaki gerilim daha da yükselir.Huzursuzluğun kanlı boyutlara ulaşmaması için dedektiflerin zam... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
Cilgindevekusu kütüphanesine ekledi.
Oyun

Türkçede ilk kez yayınlanan Ted Dekker, unutulmaz karakterlerin, iyi ile kötü arasındaki amansız mücadelelerini, adrenalin yüklü dili ve sürpriz sonlarıyla anlatarak, okuyucusunu şaşırtan bir yazar olarak bilinmektedir.

Gizemin ustası olarak tanımlanan Dekker, bu kitabında korkunç bir fırtınanın içinde başlayan olayların birbiri ardına gelişmesiyle bir hesaplaşmanın doruk noktasına ulaşıyor.

Red isimli katil intikam peşinde, yarım kalan bir hesaplaşmanın kapanması için kasabadadır. Olaylara karışan FBI'ın açıklamadığı bir gizem, kasabada kalmak zorunda kalan eski bir tarikat üyesi genç bir kadın, geçmişlerinde yaşadıkları olayları saklamaya çalışan iki kardeşle olaylar içinden çıkılmaz hal almaktadır.

Şimdi fırtınanın gizlediği bu topraklarda bu hortumlardan daha uğursuz bir gerçek vardır: Adı Red olan intikam peşindeki bir katil, yarım kalmış hesabını kapatmak için kasabaya gelmiştir.
Ama FBI'ın açıklamaya pek hevesli olmadığı bir gizem hem Red'in hem de Summerville'in teninin arkasında saklıdır. Küçük bir kasabayı yok etmekten çok daha fazlasına sebep olabilecek bir gizem.

Eski bir tarikat üyesi olan Wendy Davidson, annesini ziyaret etmek için çıktığı yolda, dört yabancıyla birlikte olayların tam ortasına düşmüştür. Aralarından biri sıradaki kurban olabilir.

"Oyun, sürükleyici anlatımın tahrik edici bir kurguyla birleştiği, aklın sınırlarını zorlayıcı bir başyapıt."

Türkçede ilk kez yayınlanan Ted Dekker, unutulmaz karakterlerin, iyi ile kötü arasındaki amansız mücadelelerini, adrenalin yüklü dili ve sürpriz sonlarıyla anlatarak, okuyucusunu şaşırtan bir yazar olarak bilinmektedir.

Gizemin ustası olarak tanı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

Cilgindevekusu şu an ne okuyor?

Favori Yazarları (1 yazar)

Favori yazarı yok.