Altına

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 8 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Altına, ebru sivri tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi yorumladı.
Budala

ebru sivri

Evet katılıyorum çeviri önemlidir.temasını anlamak atmosferi hissedebilmek içindır.orıjınal dilde okumak en iyisı tabii.bu tıpkı yabancı şarkıyı türkçeye çevirmek gibidir bazen anlayamaz bazen komik olduğu için gürlersin.bazı nadir insanlar var ki sırf orijinal dilinde Balzac, Hugo Dumas'ı okuyabilmek için fransızcayı öğrendiler.o yüzden orıjınal dılınde okmuyorsanız ıyı çevresi bulun.oksa okumak nafile...

Evet katılıyorum çeviri önemlidir.temasını anlamak atmosferi hissedebilmek içindır.orıjınal dilde okumak en iyisı tabii.bu tıpkı yabancı şarkıyı türkçeye çevirmek gibidir bazen anlayamaz bazen komik olduğu için gürlersin.bazı nadir insanlar var ki sı... tümünü göster

10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Altına, ebru sivri tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Budala

8

Bu kitabı okuyacaklara mutlaka iletişim yayınlarından okumalarını tavsiye ederim çeviri çok önemli.Çünkü kitapda olayın kurgusu yanında psikolojik çözümlemelere giden hatta yazarın kendi kızını kaybettiği döneme gelen bu havayı da romana yansıttığı yerler var.Kötü bir çeviri yada özet bir kitapda buralar gözden kaçacakdır.
Beni çok yoran isimler konusu oldu,bir kişiye kendi adı,ön adı,baba adı ve lakabı ile hitap ediliyor ve kim kimdir karıştırım bir daha rus edebiyatı okuduğımda isimleri not alacağım.Birde kiyabın yazıldığı dönemde ki bunların saygı anlayışı,sınıflanmaları,görgü kuralları,kadının toplumdaki rolü,ahlak anlayışları,sosyeteye,dine ,ölümebakış açıları hakkonda güzel değerlendirmeler var.Akıcı ve sıkıcı bölümler peşpeşe geliyor ama kiyap çok ızundu 735 sayfa zaman zaman sıkıldığımı itiraf etmeliyim.

Bu kitabı okuyacaklara mutlaka iletişim yayınlarından okumalarını tavsiye ederim çeviri çok önemli.Çünkü kitapda olayın kurgusu yanında psikolojik çözümlemelere giden hatta yazarın kendi kızını kaybettiği döneme gelen bu havayı da romana yansıttığı y... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Altına okumuş.
Bu Kalem Unkudî / Salkımsaçak Kitab

Bu Kalem Unkudî: Salkımsaçak Kitab'ın okuma koşulları parçalanmayı çağırıyor. Çünkü Enis Batur, Edgar Allan Poe'nun Po(e)rtre'sinden Roman'ın karıştırılmış destesine, 'Shoah' kavramından Courbet'nin "L'Origine du Monde"una, Yol-cu-luk'lardan Beckett'e paramparçayazı'nın salınımında tutuyor bizleri. Başka türlü yaşama imkânı verilmemiş çünkü biz modernlere, böyle de yazmaya ve okumaya yargılıyız her birimiz. Böylesi bir metin ancak ve ancak birlikte okunur. Batur bu kitapta sadece bir yazar değil okurları kadar okur aynı zamanda. Ve bu kitaba girmek için, sık sık bu kitaptan çıkıyor. Bu ileri geri hareket, katılım ve birlikteliğin öngörülemez oyunu olarak kendini jam-session olarak dışa vuruyor.

Bu Kalem Unkudî: Salkımsaçak Kitab'ın okuma koşulları parçalanmayı çağırıyor. Çünkü Enis Batur, Edgar Allan Poe'nun Po(e)rtre'sinden Roman'ın karıştırılmış destesine, 'Shoah' kavramından Courbet'nin "L'Ori... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Altına okumuş.
Hayatımızı Değiştiren Unutulmaz Diziler

Televizyonla birlikte hayatımıza girdiler, ekranlarımızın uzun süreli misafirleri oldular DİZİLER. Yıllar boyu bizi eğlendirmenin ötesinde hayata bakışımıza, hayallerimize, keyfimize, sohbetlerimize, ilişkilerimize yön verdiler. Elinizde tuttuğunuz bu kitapta; Uzay Yolundan Losta... Kartallar Yüksek Uçardan Kurtlar Vadisine... Cesur ve Güzelden Gossip Girle... Süper Babadan Avrupa Yakasına... Dallastan Housea... X-Filestan 24e... Perihan Abladan Çemberimde Gül Oyaya Charles İş Başındadan How I Met Your Mothera Kaçaktan Prison Breake... Dünden bugüne ekranlarımızda ve hayatımızda iz bırakmış yerli ve yabancı dizileri mercek altına aldık. Bu kitapla izlediğiniz, izlemek isteyip de fırsat bulamadığınız ya da ölmeden evvel izlemeniz gereken dizileri sizin için bir araya getirdik.

Televizyonla birlikte hayatımıza girdiler, ekranlarımızın uzun süreli misafirleri oldular DİZİLER. Yıllar boyu bizi eğlendirmenin ötesinde hayata bakışımıza, hayallerimize, keyfimize, sohbetlerimize, ilişkilerimize yön verdiler. Elinizde tuttuğunuz b... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Altına okumuş.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Altına okumuş.
Yetimlerin Efendisi'nin Oğlu

2013 Pulitzer Ödülü
Ulusal Kitap Eleştirmenleri Cemiyeti Ödülü
Dayton Edebiyat Barış Ödülü
Amerikan Edebiyat Cemiyeti Carnegie Madalyası

"Okuyucuyu totaliter Kuzey Kore'nin derinliklerine ve insan kalbinin en mahrem yerlerine doğru macera dolu bir yolculuğa sürükleyen, büyük bir incelikle işlenmiş bir roman."
-Pulitzer Ödülü alıntısı

Pak Jun Do, zorla başkente götürülmüş şarkıcı bir kadının ve yetimhane müdürü bir babanın oğludur. Kuzey Kore'nin üst düzey yetkilileri kısa zamanda onun sadakatini ve yeteneklerini fark eder. Kendisini sadece "dünyanın en yüce ulusunun bir neferi" olarak gören Jun Do, kısa zamanda yükselir. Hayatta kalmak için değişen kurallarla, işkencelerle ve üstlerinin kafa karıştırıcı istekleriyle mücadele etmek zorundadır. Herhangi bir insanın katlanabileceğinden fazlasına maruz kalan Jun Do, sevdiği kadın Sun Moon'u kurtarabilmek için Kim Jong İl'in rakibi rolüne bürünür.

Bu destansı romanda Adam Johnson, açlıkla kırılan, yozlaşmışlık ve zulmün sıradan olduğu bu dünyanın sürükleyici bir anlatımını sunuyor. İnsanın kırılganlığının ve insan iradesinin yenilmezliğinin anlatıldığı roman, hiç tanınmayan bir dünyanın kapılarını aralıyor.

"Yetimlerin Efendisi'nin Oğlu, tıpkı 1984 ve Cesur Yeni Dünya gibi distopik klasiklerin arasında yer almayı hak ediyor."
-The Guardian-

"İnanılması güç olayları ele alıp bunları tamamıyla inanılır bir kurguya dönüştürebilen müthiş bir roman.
Bu Yetimlerin Efendisi'nin Oğlu'nun dehası."
-The Washington Post-

"İnanılmaz derecede canlı bir anlatımı olan sürükleyici bir roman… Aşk, çocukluktan yetişkinliğe geçiş ve macerayıbir araya getiren eşsiz ve kaçırılmaması gereken bir kitap."
-The Huffington Post-

"Johnson'ın romanı imkânsız gibi görünen bir şeyi başarıyor: Amerikalı bir yazar Kuzey Kore'nin gizemli dünyasını ustalıkla, bir vatandaşın ruhunu ve kavrayışını sergileyerek, yetimhanelerinden balıkçı gemilerine ve üst düzeykomutanların mutfaklarına kadar uzanarak sunuyor. "
-Publisher's Weekly-

2013 Pulitzer Ödülü
Ulusal Kitap Eleştirmenleri Cemiyeti Ödülü
Dayton Edebiyat Barış Ödülü
Amerikan Edebiyat Cemiyeti Carnegie Madalyası

"Okuyucuyu totaliter Kuzey Kore'nin derinliklerine ve insan kalbinin en mahrem yerlerine doğru ma... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

Altına şu an ne okuyor?

Altına şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.