AYIŞIĞI

Detayları:  İstanbul,
İlgi Alanları:  Ortaçağ Avrupa Tarihi, İslamiyet öncesi ve Orta Asya Türk Tarihi, Yunan-Roma ve Mısır Mitolojisi
Sevdiği Kitaplar Türleri:  Tarih, Felsefe, Mitoloji, Polisiye
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 4 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

AYIŞIĞI şu an okuyor.
Dumas Kulübü

Arturo Pérez-Reverte İspanyol edebiyatının son yıllarda yetiştirdiği en önemli yazarlarından biri, belki de birincisi. Yalnız ülkesinde değil, Avrupa ve Amerikada da bir hayli ünlü ve popülaritesi her geçen gün artıyor; tabiî ki kitaplarının satışı da... Geçtiğimiz yıl Jean Monnet Avrupa Edebiyatı Ödülünü kazanan Revertenin İspanyolca adıyla El club Duması, bugüne kadar 12 dile çevrildi. Ve pek yakında Polonyalı ünlü yönetmen Roman Polanski tarafından filmi yapılacak; büyük ihtimalle de başrolünü ünlü oyuncu Johnny Depp oynayacak.Dumas Kulübü, bir kulüp adı değil. Alexander Dumasyla da doğrudan bir ilgisi yok. Arturo Pérez-Reverte öyküsünü, ipuçları Üç Silahşörlerin yazarının dikte ettirdiği rivayet edilen bir elyazmasıyla, 17. yüzyıldan kalma, engizisyoncuların elinden nasılsa kurtulmuş gizemli bir kitabın ilk baskısında bulabilecek bir dizi cinayet kuruyor. Öyküsünü anlatırken, entrika, gerilim gibi polisiye edebiyatın bütün türlerini hünerli ve incelikli bir anlatımla kullanıyor. Dumas Kulübü, okurken bir sonraki sayfanın gelmesini merakla bekleyeceğiniz, enfes bir roman...

Arturo Pérez-Reverte İspanyol edebiyatının son yıllarda yetiştirdiği en önemli yazarlarından biri, belki de birincisi. Yalnız ülkesinde değil, Avrupa ve Amerikada da bir hayli ünlü ve popülaritesi her geçen gün artıyor; tabiî ki kitaplarının satışı d... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
AYIŞIĞI kütüphanesine ekledi.
Big Bang ve Tanrı

Big Bang teorisi, felsefe ve dinler açısından hangi sonuçları doğuruyor? Tanrı var mı? Tanrının varlığı bilimsel verilerle ve akılcı delillerle ispatlanabilir mi? Evren, bilimsel kurumlar, evrensel tüm oluşumlar, bütün canlılar ve biz; tesadüfen mi oluştuk, yoksa bilinçli bir yaratılışın ürünleri miyiz? Bütün bu soruların cevapları, bu kitabın ilgi odağını oluşturmaktadır.Evren hakkında ne düşündüğümüz gerçekten de önemlidir. Evren hakkındaki görüşümüz, evrenin bir parçası olan kendimiz hakkındaki görüşümüzü de belirlemektedir. Bu kitapta, hem fizik ve astronomi bilimleri, hem felsefe, hem de ilahiyat alanına girilmekte; bütün bu ayrı alanlardaki bilgi birleştirilmekte ve bu alanların arasına örülmüş duvarlara karşı çıkılmamaktadır.

Big Bang teorisi, felsefe ve dinler açısından hangi sonuçları doğuruyor? Tanrı var mı? Tanrının varlığı bilimsel verilerle ve akılcı delillerle ispatlanabilir mi? Evren, bilimsel kurumlar, evrensel tüm oluşumlar, bütün canlılar ve biz; tesadüfen mi o... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
AYIŞIĞI kütüphanesine ekledi.
Dante Alighieri

Şimdi Dante tam olarak nedir? Aile babası ve katı bir ahlakçı mı? Tahsil gayretindeki bilgin mi? Çalışkan şair mi? Dünyakadına tasmasını kaptırmış Dandy mi? Pis zampara, hovarda, akılsız müsrif, politik spekülatör? Vatan sevgisi ve insanlık idealleri arasında mekik dokuyan eylem adamı? Bütün insanî ve ruhanî eylemleri harekete geçiren güç olan aşkın verdiği ilhamla Commediayı kaleme alan aşık? Sahibesinin koruması altında, yüzlerce tarihi kişilikle karşılaştığı düşsel gezintideki seyyah? Kurt Leonhard bu kitapla Danteyi, stilnovo şairi Dante, politik eylem adamı Dante, filozof ve Hristiyan Dante, ortaçağın güç ve iktidar ilişkileri arasında Dante ve belki en mühimi; asrının dinî, tarihî, edebî örgüsü içerisinde etrafındaki kıskaç daralırken kendini öte dünya seyyahı ilan edip, tüm bunları yüzyıllar sonrasına haykıran Dante olarak mercek altına alıyor.
Bunu yaparken tarihi belgelere, ortaçağdan beri şair ve eserleri hakkında yürütülen yorumlara dayanan Leonhard, dünya edebiyatının en önemli şairlerinden biri olan Danteyi, büyük ölçüde kendi eserlerine; eserlerin satır aralarındaki biyografik ipuçlarına başvurarak okuyucuya tanıtıyor.

Şimdi Dante tam olarak nedir? Aile babası ve katı bir ahlakçı mı? Tahsil gayretindeki bilgin mi? Çalışkan şair mi? Dünyakadına tasmasını kaptırmış Dandy mi? Pis zampara, hovarda, akılsız müsrif, politik spekülatör? Vatan sevgisi ve insanlık idealleri... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
AYIŞIĞI kütüphanesine ekledi.
Batı'ya Yön Veren Metinler I - Kökler / Orta Çağlar (?-1350)

On altıncı yüzyıl Osmanlı aydınının, Batı’nın dünya ve evren görüşünü altüst eden, Avrupa Aydınlanmasının yollarını döşeyen Kopernik, Bruno, Galile, Brahe gibi bilim adamlarının radikal çıkışlarından haberi yoktur. Tanzimat’la birlikte Batılılaşma sürecine girdiği kabul edilen Osmanlı toplumuna sunulan ilk çeviri ürünler, Türk okuyucusunu Voltaire, Rousseau, Fénelon, Fontenelle, Montesquieu gibi düşünürlerle tanıştırırken, Thomas Hobbes, John Locke gibi rasyonalistleri, David Hume, Adam Smith, Thomas Malthus, Karl Marx gibi ekonomistleri, Herbert Spencer gibi hukukçuları, Frederich Nietzsche’yi, hatta Francis Bacon gibi bilimadamlarının yapıtlarını ıskalar. Batı zihniyetinin gerçeğini aydınlatmakta yetersiz kalınmış, “rakip” kültürü hakkıyla değerlendirmek yolunda tatminkâr sonuçlara ulaşılamamıştır. Buna karşın Batı karşısında geri kalmışlık duygusu, bilincimize adeta bir sosyo-kültürel çıkmaz olarak kazınmakta, kendi kültürümüz hakkındaki tasavvurlarımızın hırpalanmasını da beraberinde getiren uzun bir savunma sürecine girilmektedir.
Hayli gecikmiş bir girişim olmakla birlikte, Batı’ya Yön Veren Metinler, Türk okurunun hızla küreselleşen dünyayı şekillendirmeye aday olan Batı düşünce kalıplarını ve onları oluşturan düşün serüveninin tarihsel gelişimini, kendi dilinde okuyup kavramasına olanak sağlamayı amaçlamaktadır. İÖ 1400’lü yıllardan başlayan, 1970’lere kadar gelen yaklaşık 3500 yıllık bir süreçte Batı zihniyetini şekillendirdiği kabul edilen yaklaşık bin metni kapsayan dört ciltlik bu eserde, Eski Ahit’in Aziz Markos’undan Hamurabi’ye, 1215 tarihli Magna harta’dan, Çar İkinci Aleksander’ın Özgürlük Fermanı’na, Abraham Lincoln’ün Özgürlük Bildirgesi’nden, Bart Kosko’nun Saçaklı Mantık Devrimi’ne kadar çok sayıda metin ilk kez belirgin bir sistematikle Türkçeleştirilerek sunulmuştur. Seçilen metinlerin, Batı’nın “kendi zihniyetini kendi gençlerine aktarma” yöntem ve tercihlerini yansıttığından emin olmak için, Avro-Amerikan dünyasının en saygın üniversitelerinin kendi öğrencileri için bir araya getirdikleri derlemeler rehber alınmış, böylece Batı’ya Yön Veren Metinler’e aşinalık geliştirecek gayretli ve ciddi okurun Batı’nın düşünce dünyasını çözerken, kendi medeniyetimizin düşünsel ürünleriyle de hesaplaşabileceği zemin hazırlanmıştır.
Birinci ciltte, Batı geleneklerinin Yahudi-Hıristiyan, Yakın Doğu, Yunan-Roma geleneklerinin kaynakları ile Hıristiyan toplum tasavvuruna ışık tutan metinleri bulacaksınız.
Yolunuz açık olsun!

On altıncı yüzyıl Osmanlı aydınının, Batı’nın dünya ve evren görüşünü altüst eden, Avrupa Aydınlanmasının yollarını döşeyen Kopernik, Bruno, Galile, Brahe gibi bilim adamlarının radikal çıkışlarından haberi yoktur. Tanzimat’la birlikte Batılılaşma sü... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
AYIŞIĞI kütüphanesine ekledi.
22/11/63

22 Kasım 1963'te Dallas'ta üç el silah sesi duyuldu, başkan Kennedy öldü ve tarih yeniden yazıldı.
Peki, ya geçmişi değiştirme şansınız olsaydı?

Her şey Maine'deki Lisbon Falls kasabasında yaşayan edebiyat öğretmeni Jake Epping'e lokantacı dostu Al Templeton'ın verdiği bir sırla başlar. Aslında lokantasının kileri geçmişe, 1958'e açılan bir geçittir ve Al, Jake'ten saplantı haline getirdiği görevi devralmasını, Kennedy suikastını engellemesini istemektedir.

Böylece Jake Epping, George Amberson olarak büyük arabaların ve fiyonklu çorapların dünyasında, herkesin her yerde sigara içtiği bir Amerika'da yeni bir hayata başlar. Boğucu Derry şehrinden, hayatının aşkıyla karşılaştığı sevgi dolu Jodie kasabasına, Lee Harvey Oswald'a ve Dallas'a uzanan bu romanda; geçmiş, geçmiş olmaktan çıkıp gerilim ve heyecan dozu yüksek bir maceraya dönüşüyor.

Zamanda yolculuk hiç bu kadar inandırıcı ve bu kadar ürkütücü olmamıştı!

22 Kasım 1963'te Dallas'ta üç el silah sesi duyuldu, başkan Kennedy öldü ve tarih yeniden yazıldı.
Peki, ya geçmişi değiştirme şansınız olsaydı?

Her şey Maine'deki Lisbon Falls kasabasında yaşayan edebiyat öğretmeni Jake Epping... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
AYIŞIĞI bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

AYIŞIĞI şu an ne okuyor?

Dumas Kulübü

%0

Favori Yazarları (5 yazar)

Favori yazarı yok.