geri ileri

Senin Varoluşçu Yazarın Hangisi?

Varoluşçuluk (egzistansiyalizm) deneyimselciliktir. Varoluşçuluk, insanın varoluşuyla doğal nesnelere özgü varlık türü arasındaki karşıtlığı büyük bir güçle vurgulayan, iradesi ve bilinci olan insanların, irade ve bilinçten yoksun nesneler dünyasına fırlatılmış olduğunu öne sürer. Bu akım insan özgürlüğüne inanır ve insanların davranışlarından sorumlu olduğunu öne sürer.

Varoluşçuluk (egzistansiyalizm) deneyimselciliktir. Varoluşçuluk, insanın varoluşuyla doğal nesnelere özgü varlık türü arasındaki karşıtlığı büyük bir güçle vurgulayan, iradesi ve bilinci olan insanların, irade ve bilinçten yoksun nesneler dünyasına fırlatılmı... tümünü göster


Liste Etiketleri daha fazla etiket

silinmiş (1) cingöz recai (1) kodin (1) ödüllü kitaplar (1) aylak adam (1) aynı (1) tarih (4) etkili (1) bitmesin dedirten (1) a dan z ye felsefe (1) kaliteli (2) gemi (1) dan brown (1) yeni kitaplar (1) zaman kaybı (1) için (1) anı (1) gülün adı (1) tavsiye (2) öteki kraliçe (1) iskender (1) bu yıl (1) kur'an (1) en çok satanlar (1) ulu hakan (1) selçuklu (1) seyyah (1) beslenme (2) kadın sorunu-feminizm (1) 2012 (2) kitle ve iktidar (1) kitap listesi (1) yerli roman (1) korkutan (1) sürükleyici romanlar (1) kitap kapağı (1) museum (1) siyaset (2) cumhuriyet tarihi (1) kanbağı (1) pulitzer (1) popüler polisiye (1) tarihsel materyalizm (1) yeni çıkan (1) adaş (1) hgdr (1) sevdiklerim (1) yemek (1) siyasal düşünce (1) ateşböceği yolu (2)