Zamanın Ötesindeki Deha Tesla

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Okudukça insanlığımdan utandığım bir kitaptı. Dünyaya en çok yararı olan insanlardan birinin nasıl olur da bu denli kıymeti bilinmez.

Profil Resmi
9 puan

Tesla, benim gözümde, çoğu kendini mucit sananlardan daha mucit olan insan ve istediği hakkı yaşarken görmemiş büyük deha.Tasarladığı şeyleri sadece insanlık için yapmış ender kişilerden.

7 puan

kitabın dili çok akıcı olmasa da Tesla gibi bir dehayi anlatıyor olduğu için okunuyor

7 puan

Büyük mucitin hüzünlü,dramatik hayat hikayesi.İnsanlar tarafından anlaşılamamak mı yoksa insanlardan uzak bir hayat sürüp kendini insanlara yeterince anlatamamak mı? Sanırım her ikisini de yaşamış,ancak ne olursa olsun insanlığa büyük katkıları olduğu gerçeği de yadsınamaz kanımca.

8 puan

ediosonu bıçaklıyacağım

9 puan

Edison ile ilgili fikrimi değiştiren kitap:))

Profil Resmi
1 puan

Tesla adeta bir yarı-tanrı haline getirilmiş. Sanırsınız ki her icadı o bulmuş. Mağdur ya bir de. Kritik bakmanızı öneriyorum. Yazar zaman zaman sahtebilimsel konulara değiniyor, bu nasıl bir sahtekar yazar, dili bile bilimsel ve ciddi değil. Tesla hakkında birşeyler öğrenmek istiyorsanız okuyacağınız biyografi kesinlikle Marc Seifer'inki olmalı.

Profil Resmi
10 puan

Uzun zamandır bu kadar etkileneceğim bir biyografi okumamıştım. Akıcı dili ile yazar, üstün bir zekaya sahip Nikola Tesla'yı, yaşamını ve icatlarını basit bir şekilde anlatmayı başarabilmiş ve yaşadığı dönemin şartları çerçevesinde değerlendirebilmiştir. O günkü sosyo-ekonomik ve kültürel koşullar ile bugünkü koşulları da karşılaştırarak yaptığı yorumları da son derece yerinde ve dozunda buldum.
Konu ile ilgisi olmayan insanların dahi rahatlıkla anlayabilecekleri bir biyografi olduğunu düşünüyor ve hakkı verilememiş bir dehaya olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirebilmek açısından okunmasını herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

geri ileri