Yaz

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Bu kitabın bir "ruh"u var. Sizi alıp çok uzaklara götürüyor. Kürşat Başar'ın büyüleyici cümlelerine ihtiyacımız var. .

10 puan

Emel & Murat... hayat boyu unutmayacağım iki roman kahramanı. İki aşık, iki sevgili, benden birileri. Tüyler ürpertici, yüreğime işleyen duygunun inanılmaz yoğunluğu. Kürşat Başar'ın iyi yazdığını biliyorum, çoğu kitabını da okudum. En son 'Başucumda Müzik'te böyle hissetmiştim, daha ötesi olamaz sanmıştım. ' Yaz' yıktı, geçti tüm bildiklerimi.

Muradına erenlerin yalnızca peri masallarında olduğuna dair bir inanç ancak böyle inandırıcı anlatılabilirdi. Kalemine, yüreğine ve kalbine sağlık. Çok seviyorum seni.

7 puan

Fazla detaylı anlatım ama (Murat ve Emel in) hikayesi güzel

5 puan

Hayal kırıklığı... Derinleştirilmemiş karakterler, olmayan bir olay örgüsü, okuyana geçmeyen bir aşk, aforizma üretmek için kasmaca... Büyük hayal kırıklığı...

9 puan

http://egemvekitaplarim.blogspot.com.tr/2014/08/yaz.html

6 puan

Kitabın kendiside, karakterleri de çok durağan. Murat'ın haddinden fazla sessiz ve kaderine razı tavırları abartılmış geldi. Fakat bazı bölümleri güzeldi.

Profil Resmi
9 puan

Merakla beklediğim ve biraz geç okuma fırsatı bulabildiğim bir Kürşat Başar kitabı.Beklememe ve merakıma değdiğini düşünüyorum.

10 puan

Çok uzun zamandır hem severek hem de hüzünlenerek okuduğum ender kitaplardan biri. Belki de yazar çocukluğunu anlattığından, bilemiyorum. Ama çok sevdim.

3 puan

Vasat, çok vasat.

4 puan

İnsanı sürüklemiyor. Zor bitirdim maalesef . Beklediğim gibi çıkmadı. Çok durağan. Zaman kaybı da değil ama tavsiye eder miyim? Etmem.

5 puan

son derece vasat bir roman, zaman kaybetmeye değmez diye düşünüyorum

4 puan

Başucumda Müzik beklentisi ile okumayın ki daha da büyük hayal kırıklığı yaşamayın derim. Sayfalar bitiyor ama konu bir türlü ilerlemiyor gibiydi.

1 puan

Tamamen hayal kırıklığına uğradığım bir kitaptı.

1 puan

Maalesef olmamış. Kurgu, olay, üslup çok yavandı. Zaman kaybı oldu benim için.

7 puan

İlk 254 sayfa epey durağan olmakla birlikte bölüm değişimlerinde zaman değiştiği için bir anda maalesef ki 'neredeyim ben!?' durumu yaşıyorsunuz. Bir süre sonra 'Keşke hikaye kronolojik olarak sıralı gitseymiş. Kafam karıştı.' demek çok fazla şaşırtıcı değil. Sanırım bu nedenle bitirmek bu kadar uzun sürdü. Oysa gayet sade, anlaşılır bir dille yazılmış. Hikaye inandırıcı ve yaşanabilir.

4 puan

Beklentimin çok altındaydı. Kitapta konu bütünlüğünü hiç hissedemedim ben, bir ara amcasından, bir ara bir kızdan bir ara dayısından bahsetti genelde kitapların kendisinde oluşturduğu etkiden bahsetti. Ve kitabın sonuna kadar hadi bitsin artık diye düşündüm. Beklentimi karşılamadı.

6 puan

Kitap hakkında görüşüm;
http://gokichik.blogspot.com/2014/11/kursat-basar-yaz.html

geri ileri