Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
6 puan

bir ilginç hayat hikayesi!

3 puan

Oldukça sıkıcıydı ve ilk bölümden tutundan son bölüme kadar hep aynı olaylar dönüp duruyor. Açıkçası beğenmedim, gereksiz bir kitap.

2 puan

Gereksiz şekilde Türkiye'de popüler olmuş kitap. Malum bizim memlekette cinsellik denilince akan sular duruyor.

1 puan

çok gereksiz bir kitap

Profil Resmi
2 puan

neyin kafasıyla yazılmış merak etmekteyim.

3 puan

Hediye geldiği için okuduğum boş kitap...

Profil Resmi
9 puan

Yazarı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Yaşayıp da bize anlatmadıkları kaldıysa 2. kitabını bekleriz....

Profil Resmi
5 puan

Yazarın gençliğinde yaptıklarını anlattığı bir eser. Akıcılık olayı pek yok. Kitaba bağlayan kısım genel olarak olaylar oluyor...

Profil Resmi
1 puan

sıfır verilemiyor :).

vakit kaybı.

2 puan

Beğenmedim

10 puan

Merak edenler okuyabilir. Bence güzeldi.

2 puan

Abla ne yapmişsin öyle sen ya asdfghj

Profil Resmi
1 puan

Neden bu kadar popüler olduğuna şaşırmamalı.

Profil Resmi
4 puan

Yetersiz bir kitap.

10 yıl, 10 ay
1 puan

Hayatımda okuduğum en garip kitaptı. sadece olaylı bir hayat ve salt cinsellik içerdiği için hala piyasada oldundan hiç bir şüphem yok.

Profil Resmi
9 puan

Bu genç kız bu olayları yaşamamış sadece aklından geçirmiş bence ama belkide farkında olmadan gençlerin içindeki boşlukları çok iyi anlatmış.

4 puan

küçükken okudum :/

4 puan

ilk çıktığı yılda "herkesin neden bu kitabı konuştuğunu" düşünüp, kendi merakıma yenilip okumuş, ancak lisenin daha ilk yılında beden hocasına kaptırmıştım. Bütün öğretmenlerin elinde dolaştıktan sonra müdür yardımcısına kadar gitmiş, sayemde okulda bu kitabı okumayan kalmamıştı. :) Sonuç olarak gerçekten vasattı

4 puan

Kitabın tek hoşuma giden yeri :"Kendini ne benim ne aşkımın ne sevgimin ne de herhangi bir şeyin esiri gibi hissetmemelisin... Yaşamının tek amacı olmama hiçbir zaman izin vermemelisin.Sen önemli bir kadın olacaksın..."
Ve yine bu kısımda kitabın kurgudan ibaret olduğuna dair şüphem artıyor. =)

6 puan

Bu kitapta cinsellik ön planda. Bir kızın cinselliği keşfini anlatıyor. Bence kız kendini bu kitapta aşağılamış.

4 puan

Melissa Panarello, bu kitaptan sonra da yazmaya devam etseydi, daha doğrusu doğru düzgün bir şeyler yazabilseydi o zaman bu kitap benim için hayli anlamlı ve değerli olurdu. Ne var ki kendisi sonraki işleriyle(!) bırakın yazar olmayı, yazan bile olduğundan şüphe duymama neden oldu. Yine de Grinin Elli Tonu' na Kıyasla daha elle tutulur bir şey var ortada.

9 yıl, 11 ay
10 puan

hem bu kadar dandik kitabı bu kadar çok insana okutmadaki marketing başarısı, hem de içinde 0 barındıran tek puanın bu olması sebebiyle tam puan verdim gitti.

Profil Resmi
1 puan

Bende derin izler bırakan bir kitaptır. Bıraktığı izler iyi bir kitap olduğu için değil beni rezil ettiği içindir.
Elime geçtiği zaman liseye gidiyordum ve bir arkadaşım okumam için vermişti. İçeriği hakkında en ufak fikrim yoktu. Kapağındaki güzel kıza aldanmış ve masum bir şeyler anlatıyor sanmış olabilirim. Felsefe dersindeydim, hocayı dinlemekten çok sıkılıyordum, sıranın altından gizlice kitabın ilk sayfalarına göz atmaya başladım. Hoca durumu fark etti ve kitabı alıp masasına geçti, ardından kitabı evire çevire bir güzel inceledi.
Sonra yanıma geldi ve şöyle dedi:"bu yaşlarda bu tarz kitaplara ilgi duymanı bir psikoloji hocası olarak ben anlayabilirim ama diğer hocaların görürse anlamayabilir." o an ne demek istediğini anlayamamıştım, ta ki eve gidip kitabın ne mal olduğunu anlayana kadar. Gerçekten rezil olmuştum. Tavsiye etmem boş ve gereksiz bir kitap

11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
1 puan

Gereksiz otesi!

7 puan

Bu kitabı ödevim için okudum. Konum ergen cinselliğiydi ve bu kitap hiç eksiksiz konumu karşılıyordu. Ergenle cinsellikle ilgili konuşulmadığı sürece; ergenin cinsel anlam arayışı, cinselliği algılayışı ve keşfi yolunda yaşanabilecek en uç noktalar anlatılmış.

9 puan

İnsanlar kitabı sadece cinsellik açısından değerlendiriyorlar, sonra da vay efendim şöyle böyle. kitap okumayı bilmiyorsunuz bence. Zira bu kitapta anlatılan, yazılan tek şey 'cinsellik' değil. Kusura bakmayın ama at gözlüklerinizi takmışsınız ve sadece bir noktaya bakıyorsunuz. Diğer yönleri görmezden geliyorsunuz... Kitap hakkında söylemek istediğim çok daha fazla şey olmasına rağmen susuyorum. Ne yazık ki dar görüşlerinizi açmak kolay değil çünkü.

10 yıl, 11 ay
7 puan

Bence o derece eleştirilecek bir kitap değildi, tamam kızın hayatı cinsellikle doluydu ve yaşının küçük olması da cabasıydı. Ama Melissa'yı yargılamayı bırakıp, psikolojisini incelediğinizde kitabı seveceğinizi düşünüyorum. Çok güzel bir kitap değildi ama Meli anlamaya çalışmak,onun kirliliğini sevmeyişini, erkeklerin dokunuşlarından hoşlanmadığı halde arzularına tutsak oluşunu takip etmek ilginçti. Sonunu merak ettim ve kıza hem acıdım, hem ona sinirlendim. Bedenini bu kadar sevdiği halde onu ucuza satmamalıydı bence. Öte yandan bu kitabı salt cinsellik olarak algılamak çok yanlış, çünkü Grinin Elli Tonu cinsellikti, Zar Adam cinsellikti ama bu kitap cinselliği hor gören bir kız hakkında psikolojik bir romandı benim için.

8 puan

Lise dönemimde okumuştum. Uzun zaman oldu. O dönemde okumamın etkisiyle belki de çok sarsıcı gelmişti bana. Yalın ve zevkle okunabilecek etkileyici bir kitaptı.

4 puan

Dört puan bile fazla. Sırf meraktan bir günde okuduğum ve midemin bulandığı bir kitaptı.

2 puan

okursanız değil, okumazsanız çok şey kazanırsınız.
2 puanı da kendime verdim zaten; bitirmeyi başardığım için.
yoksa 0 bile çok buna.
yazık bir kız kendini bu kadar aşağı çekebilir.

geri ileri