Yasak İlmin Kitabı - Esrarname I

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Bir okumalık kitap, konu olarak biraz fantastik tarz da yazmaya çalışmış yazar. Anlatım dili akıcı, ama bazı yerlerde abucak geçilmek istenmiş gibi bir hisse kapılıyorsunuz okurken.

11 yıl, 10 ay
5 puan


Yasak İlmin kitabı ;

Ayfer Kafkas'ın okuduğum ilk kitabı ağdalı dilden uzak okuması akıcı konuların daima iç içe olduğu enteresan ve basit kurgulu bir kitap. Kitap Tir-Danende isimli bir büyücünün yazmış olduğu kitabın başına gelen olayları boyutlar arasında kitabı ele geçirmek isteyen varlıkları konu alıyor bir nebze dini yönü de yok denemez. Okumaktan keyif aldım diyebilirim

Profil Resmi
10 puan

süperrrrdiiii.

9 puan

bir germiyan masalı..
okurken kendinizi bir masalın içinde hissediyorsunuz.. germiyanın o büyülü atmosferinde dolasıyorsunuz adeta. esrarname gercek mi diye süphe ediyorsunuz hatta interneti açıp bir tarama yapıyorsunuz. yolunuz kutahya ya düserse de ali pasa konagını aramaya baslıyorsuz. büyükler için güzel bir germiyan masalı diyorum ben ona. şiddetle tavsiye ediyorum.
not: kütahya da ali pasa konagı günümüzde yok. ama alo paşa seker konagı diye çini yapımı ile ugrasan bir ailenin işlettiği müzeye dönüştürülen bir konak var. oraya sordum daha önce soran da olmus. galiba burdan esinlenildi tam bilmiyoruz cevabını verdiler.

7 puan

Olaylar 18. yüzyıl Osmanlısında, Germiyan Sancağı'nın merkezi Kütahya'da geçiyor. ellerine geçirdikleri kısımları sayesinde tılsımlı güçler elde eden esved, muntazar ve asfar’ın, iyi ile kötünün mücadelesi tarihî bir dokuda, fantastik bir kurguyla yeniden* yorumlanıyor.
Yapımcıların dikkatini çekmesi gereken bir kitap. Türk ""Batman"" filmi bile yapılabilir.

geri ileri