Yaprak Dökümü

En Son Değerlendirmeler

6 puan

İbretlik bir roman.

8 puan

Her ne kadar televizyon piyasasının eline düşüp ziyan olmuş olsa da kesinlikle dizisinden oldukça farklı. KIsa ve öz anlatımıyla sizlere dönemin muhafazakar bir babasının yıkılışını anlatıyor.

Profil Resmi
1 puan

tavsıye etmyrm

Profil Resmi
8 puan

Dizisi ne kadar kötüyse, aksine bu kitapta o kadar iyi.

10 puan

çok beğenerek okuduğum harika bir roman.yazarın dilinide çok seviyorum ayrıca

9 puan

Reşat Nuri Güntekinin her kitabı güzeldir. Aynı bu kitabı gibi

10 puan

Geleneklerine bağlı bir babanın kuralları içinde kaybolan bir ailenin hikâyesi

7 puan

Sadece kitabı ile hatırlansaydı çok daha güzel olacaktı diye düşündüğüm eserlerden...

3 puan

okurken sıkıldığım bir kitap oldu pek tavsiye etmiyorum

1 puan

bu kadar sıkıcı olacağını düşünmemiştim... :(

Profil Resmi
10 puan

Yoruma gerek yok süper bir kitap :)

10 yıl, 10 ay
3 puan

Galiba ben bu kitabı tam olarak anlayamadım. Bana hitap etmedi galiba. Çünkü kitapyurdundan baktım ve kitabı beğendiklerini gördüm. Bende mi sorun var? Kitap ful kaos, mutsuzluk ve kara şeylerle dolu.
Ali Rıza Bey yaşını başını almış, namuslu, çocuklarını ve eşini seven, iyi niyetli bir adamdır. Çalıştığı Altın Yaprak Anonim Şirketinden çıkmasının nedeni kendini sorumlu gördüğü bir namussuzluk meselesidir. İşten çıktığı için artık evini geçindirecek olan tek oğlu Şevket'tir. Eve para getirmediği için giderek hiddetlenen karısı Hayriye bir gün oğlu Şevket'in yaptıklarından bahseder. Şevket, evli bir kadınla ilişkiye girmiştir ve kadının kocası bunu fark edince kadını sokağa atmıştır. Zorlu ısrarlarla Ali Rıza Bey, oğlu Şevketin bu kadınla yani Ferhunde'yle evlenmesine razı gelir. Daha sonra Fikret bu 'cehennem' evde kalmayıp kocaya varır. Necla ablası Leyla'nın nişanlısıyla evlenir fakat orada rahata varamaz. Leyla bir avukatın metresi olur. Ali Rıza Bey bunu öğrenince kızı kovar. Hayriye Hanım dayanamaz. Ali Rıza Bey kızı Fikret'in yanına gider. Daha sonra geri gelir.
Kısacası içinde mutluluk barındırmayan bir kitap.

6 puan


Şaşırtıcı biçimde vasat bir Reşat Nuri kitabı.

11 yıl, 11 ay
9 puan

Kitabı çok beğendim. Ancak sonu pek beklediğim gibi bitmedi. Ali Rıza Beyden beklemiyordun bu sonucu.

7 puan

Reşat Nuri'nin diğer kitaplarından biraz daha farklı olarak kısa ve öz bir kitaptı. Batılılaşma karşısında bir emekli muallim ve ailesinin nasıl ayakta kalmaya çalışıldığı anlatılıyor romanda aslında, dizideki gibi entrikalar falan çok yok :)

10 puan

Diziye uyarlanmadan önce merka edipte aldığım bir kitaptı..
Tamda bnm sevdğim tarzda Bir romandı bu..
Bir solukta okumuştum
dizisi ni izleyince aynı heycanla 2. kez okudum..

Eserin baş kahramanı Ali Rıza Bey, Bâbıâlî'den yetişmiş bir mülkiye memurudur.40 yaşlarına yakın zamanda evlenip 5 çocuğu olur
en büyük evladı fikret babasının karakterine benzerliği ile dikkat çekmektedir kitapta..
Oğulları şevket ferhunde ile tanışında tüm ailenin hayatları değişir
Ferhunde bu aileye gelin olarak gelir..

Olanca fakirliklerine rağmen aşırı derecede müsrif davranan ev halkı, sonunda zor duruma düşer. Şevket, çalıştığı bankadan aldığı parayı yerine koyamadan yakalanınca, bir buçuk yıl hapse mahkum olur. Bunu fırsat bilen ve zaten evdeki yoksulluktan da hep şikayet eden Ferhunde evi terkeder.

ve

Ali Rıza Bey yıllar önce: "Kızlarının ahlâksızlıklarına göz yumarak, para yiyip geziyor !" diye kızdığı eski bir kahvehâne arkadaşıyla aynı durumda olarak, kızı Leyla'dan gelen paralarla, takım elbiseler içinde, mutlu bir halde yaşıyordur. Yalnız, onu mutsuz eden bir tek şey vardır: "Kendisine o eski sözlerini hatırlatan, eski kahvehâne arkadaşlarıyla yolda göz göze gelmek..."

geri ileri