Yandaş (Uyumsuz, #3)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Seri olarak değerlendirmek daha mantıklı geldi. Keşke tek kitap olsaymış. O zaman 9 puan verebilirdim. Konu ve ortam güzel. Yazarın anlatımını beğendim. Böyle daha güzel olmuş. Sadece Dört'te duygu eksikliği vardı. Hak etmediği kadar yer kaplamış kitapta sanki sırf kitapta bir erkek karakter de olsun istenmiş. Açıkçası niye bu kadar sevdim hala tam olarak anlamadım ama bence güzeldi. Yine olsa alır okurum.

9 puan

O NASIL SONDU YAA??? her ne kadar ordan burdan söylentiler duymuş olsam da hiçbir zaman gerçekten olacağına inanmamıştım. kitabın en sevdiğim karakteri oydu ya. tobias'ı bile o kadar sevmemiştim. gerçi zaten tobias'ı pek sevmiyorum. önceden biraz soğuk biri gibi gelirdi şimdiyse bu kitaptaysa onun ağzından anlatıldığı için zayıf biri gibi gözüktü gözüme. hayır anlamıyorum, bir insan nasıl sürekli yanlış kararlar verir? yani kaç defa tris haklı çıkmış, kızın olacakları öngörebilme ve doğru karar verebilme yeteneği var niye dinlemiyorsun onun sözünü? çok çok sevdiğim bir karakterin ölümüne neden ol sonra. kim olduğunu söylemiycem ama bilin yani sevilen biriydi. hep tobias'ın bombası yüzünden. her neyse tobias'a yeteri kadar saydım. kitap oldukça güzeldi aslında. çok şaşırtıcı şeyler öğreniyoruz ve aklımızdaki sorulara cevap buluyoruz ama sonu...

9 puan

Bu seriyi okumalısın

10 puan

Mü-kemel!

9 puan

Kitabın sonu çok kötü bitti bunu beklemiyodum :( Ama çok güzel bir seriydi.

9 yıl, 10 ay
10 puan

Bence gayet başarılıydı sonu ne kadar üzücü de olsa açığa çıkanlar kafamdaki soru işaretlerini de sildi teşekkürler Veronica :)

7 puan

Son için bir çok yorum okuyup bir güzel spo yiyerek kitaba başlamama rağmen son benim için kabuledilebilir bir Son du. Çünkü anlatılmak istenen şeyin tam olarak anlatılmış olduğunu düşünüyorum ama yine de içimi burkmadigini da soyleyemem:(

8 puan

Kitaba başlamadan önce sonuyla ilgili Spoiler yemiş olduğumdan (söylemeden geçemeyeceğim uyarmadan bir kitabın pat diye sonunu yazmak hiç hoş değil) Yandaş'a ön yargı ve çok büyük bir isyanla başlamış olmama rağmen bittiği zaman seriyle ilgili olarak tam anlamıyla ikiye bölünmüş hissettim. Bir yanım bu acımasız son için üzülmüş olsa da diğer yanım olması gerektiği gibi gerçekçi ve unutulmaz bir son olduğu için sevindi. Fedakarlığı ve cesaretinden dolayı Tris'in yeri her zaman ayrı olacak bende.

7 puan

Uyumsuz'u okuduktan sonra çok büyük beklentilerim vardı.Uyumsuz çok ama çok sevdiğim bir kitaptı.Sonra Kuralsız da şaşkına döndüm,kesinlikle beklentimin kırıntısı bile değildi.Yandaş ise Kuralsızdan iyi ama Uyumsuza yaklaşamadı bile.Bilmiyorum Uyumsuzu uykudan uyanır gibi,bir solukta bitirmiş etkisinden çıkamamıştım.Yandaş ise idare eder,ama seriye başladığım zamanki heyecana duyguya çok uzak,tatmin edici olmayan bir final kitabı gibi geldi.

9 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2014/11/yandas-divergent-3.html

6 puan

Serinin en kötü kitabıydı benim için. Son açısından tatmin ediciydi ancak uyumla ilgilki biraz daha bölüm olmalıydı bana göre.Tris'in ölümü temiz, mantıklı ve olması gerektiği gibi oldu.
Yine de bana göre bu yazar bundan daha iyi bir Yandaş yazabilirdi.

Profil Resmi
6 puan

uyumsuz serisinin son kitabı ilk iki kitabını öneririm ama bu kitabın sonunda çok kötü bir şey oluyor o yüzden pek beğenmedim eminim sizde okusanız beni anlarsınız

8 puan

Pöh! Mutsuz sonlardan nefret ediyorum!
Tris atom karınca gibi bir şeydi. Ama zaten çekirge de bir sıçrar iki sıçrar, üçüncü kitapta puf!

9 yıl, 3 ay
8 puan

Bu kitabı okumadan önceki son zamanlarda ya bir kitabında baş karakteri ölsün diye düşünüyordum. Yani bir insanın başına o kadar çok şey geldikten sonra hayatta kalabilmesine ve mutlu sonra ulaşabilmesine şaşırıyordum ve mantıksız da buluyordum bir yerde ama bu kitabı okuduktan sonra isteklerime ne kadar pişman olduğumu anlatamam.
Benim için çoğu üçlemenin ilk kitabı harikadır ve son kitabı beklentileri karşılamaz.Bu seride de aynı şeyi yaşadım.

10 puan

NEDEN VERONICA ! Neden. Bir insan sayfa 477 den 520 ye kadar aglatilir mi ? Diger seriler bir yanan Uyumsuz bir yanaydi benim icin. Vampir akademisinden bile daha cok sevmistim nedense. Ama kendimi en yakin buldugum en sevdigim karakteri oldurmek niye. Tamam harika bir mutlu son istemedik ama perisan edicek bir sonda olmasaydi. O son sayfalari okurken ki halim..... Hic bir kitabin hic bir sahnesinde olmadi... Evetkitaplardan bir sure sogumus olsamda gercekten basarili hayatim boyunca unutamiyacagim bir seri oldu. Gercekten onemsemeni afettemenin ve cesur olmanin anlamini bulduk bence.

7 puan

Veronica Roth - Yandaş
Öncelikle ilk kitabı bayağı sevdiğim ikinci kitabın ilk başlarını biraz sıkıcı bulduğum (o hafta sınav haftasıydı pek okuma fırsatı bulamıyodum ama öyle böyle devam etmiştim belki de bu yüzden sıkıcı bulmuşumdur bilemiyorum) seriydi. Ama ikinci kitabın sonları beni benden almıştı.üçüncü kitabı 2 gün önce başladım. Güzel güzel devam ediyodu. Ama sanki kitap Tobias üzerine kuruluydu. Neyse dedim okumaya devam ettim. AMA O SON NE ÖYLE?? Orda bittim ben . Böyle bi son olmamalı ( gerçekten çok üzüldüm bu arada spoiler vermemeye çalışıyorum ama sona kendinizi hazırlayın (
Kitabı sevdim mi ? Bence olmamış hep o son yüzünden :( Ağlatmayı başardın ama Veronica,tebrikler :'(

6 puan

4 verdim çünkü beni 40 sayfa boyunca ağlattı. O son sayfalar...
Kadın psikopat, herkesi öldürüyor. Kitap bitince saydırabildiğim kadar saydırdım.
Sen nası yaparsın bunu?
Gerizekalı.
O baş kahraman.
O her şey.
Tris'i cidden seviyorum. Kararsızlığı bana gerçek dünyadaki insanları hatırlatıyor.
Tobias'a sinir oldum. Ya oğlum kadınların 6. hissi var bilmez misin? Niye Tris'e güvenmiyorsun?
Son 40 sayfa olmasaydı bu kitap gitmezdi, olmazdı yani. İlk kitap çok ayrı cidden. Hemen bitti, içine çekiyordu insanı. Ayyy bu kitapta nassı sıkıldım nası.. Anlatamam.
Seri o kadarda gerekli bir seri değil ama kadının hayal gücü mükemmel bana göre. Hayal gücü için okunur

9 yıl, 8 ay
6 puan

Serinin en kötü kitabı olduğunu düşünüyorum. Uyumsuzdaki heyecan olay örgüsü akış bu kitapta yoktu. Karakterlerin duygu karmaşası da sıktı. Kitabı okurken hep bir kopukluk yaşadım zar zor bitirdim zaten o da seri yarım kalmasın diye ve ben kitabın şimdiki zamana göre anlatılmasını da sevemedim alışamadım bir türlü. Bence roman geçmiş zaman kipinde yazılmalı.

6 puan

Ya sen ne gıcık bi yazarsın... ölür mü lan o?! kitabın sonunda filmleri izleyen arkadaşımla beraber oturup sarıldık. gerçi kitap yazsam ben de aynı şeyi yapardım :Dd

8 puan

Beyler Tris ölüyor onun dışında bu kitapta diğerleri gibi güzel :D
söylemeyi unuttum Spoiler VAR ! :D

10 puan

yazardan neden nefret edildiğini seri sonunda anlıyorsunuz. Ancak bence değişik bir son du kesinlikle tahmin edilmiyor, her zaman hikaye iyiler ile devam etmiyor...Okuyun okutturun...

9 puan

http://kahveminkokusu.blogspot.com.tr/2015/06/yandas-veronica-roth-okur-yorumu.html

Profil Resmi
10 puan

Kitap seni öyle bir içine alıyor ki kitabın sonunda yaşanan acıyı bende yaşadım o an. Okurken gözyaşlarıma da hakim olamadım.

10 puan

Son 70-80 sayfasında susmadan ağladığım bir kitap olduğundan benim için çok değerli. Ne kadar beklenmedik bir sonla karşılaşsam da hâlâ benim en sevdiğim seri olarak kalbimde yerini koruyor...

7 puan

güzel bir kitaptı ama kesinlikle daha iyi olabilirdi.kitabın ortalarında biraz sıkıldım.sanki yazar daha ne kadar uzatabilirim diye çabalamış.sonu daha farklı olabilirdi.yazar elindeki büyük bir fırsatı tam olarak değerlendirememiş.

Profil Resmi
5 puan

Bu kitapta spoi yemeyen kaldı mı acaba?

6 puan

Serinin diğer kitaplarına göre biraz sıkıcı buldum.

4 puan

Ahh ah... Bu kitabı ne ümitlerle almıştım. Fakat açıkçası şu an bu kitabın bende bıraktığı tek his hayal kırıklığı... "Uyumsuz" romanını okuduğumda hemen en sevdiğim romanlar arasında yer almıştı. Dört en sevdiğim sayı oluvermişti falan... Kısacası bayılmıştım ve kendi kendime "Muhtemelen Veronica Roth da ilerde benim için bir Suzanne Collins ya da bir Stephenie Meyer olacak" diye düşünmüştüm. Ve aslında çok rahat olabilirdi de.. Fakat ikinci kitabı beğenmemiştim, buna rağmen üçüncü kitaptan ümitliydim. Bu nedenle ben diğer okuyan arkadaşlarımdan çok daha fazla hayal kırıklığı yaşadım. Kitabı zor bitirdim desem yeridir. Ve kitabı tamamlamamın tek nedeni de serinin yarım kalmasını istemiyor oluşumdu.. Son olarak da bence keşke hiçbir zaman kitap Tobias'ın ağzından anlatılmasaydı.. Çünkü Tobias benim gözümde hep "Güçlü ve Yıkılmaz" bir karakterdi fakat bu kitapta aslında içten içe ne kadar çekingen ve hassas olduğunu okuyoruz. Bu da beni rahatsız etti açıkçası, bence Tobias'ın iç dünyası bize hiçbir zaman yansıtılmamalıydı.. Üstelik tüm bunların yanında şu kadarını söyleyeyim "mutlu bir sonu yoktu" kitaba her ne kadar bağlanamasam da sonunda ağladığım da bir gerçektir. Kısaca kitabın bana yaşattığı duygular üzüntü ve hayal kırıklığı oldu..Tabii ki bunlardan rahatsızlık duymayan olabilir bunlar benim kendi görüşlerim. Yani sonuç olarak bu kitap tavsiye etmeyeceklerim arasına girdi. Eğer seriye henüz başlamadıysanız (ilk kitap her ne kadar çok güzel olsa da) başlamayın derim..
Yorumlarımı değer verip okuyan herkese teşekkür ederim.. İyi okumalar..=)

Profil Resmi
8 puan

Gerçekten harikaydı.Çok güzel bir final olmuş.Anlatım dili de çok hoş.Tıpkı Veronica Roth'dan beklendiği gibi.

5 puan

Serinin ilk iki kitabından sonra üçüncü kitap hiç akıcı değildi. Sırada 4. kitap var inşallah daha sürükleyici olur.

geri 1 | 2