Yalancı Tanıklar Kahvesi

En Son Değerlendirmeler

8 puan

“Anadolu’da bir kentte, Adliye Sarayı’nın karşısında ‘Yalancı Tanıklar Kahvesi’ varmış! Yalancı tanık arayan iş sahibi gidip biriyle anlaşır, duruşmaya çıkarırmış.
Adam girmiş kahveye, bakınırken biri sokulmuş hemen, ‘Yardımcı olabilir miyim? Nedir sorun?’ ‘Bir alacak davası,’ demiş adam. ‘Hala vermedi değil mi, o namussuz herif paranızı!’ Adam biraz çekinerek ‘Para benden isteniyor,’ demiş. Hemen yetiştirmiş herif: ‘Kaç kez vereceksiniz beyefendiciğim, kaç kez vereceksiniz!’”

Vedat Türkali, “Yalancı Tanıklar Kahvesi” romanında, yukarıdaki fıkrayla memleketin “aydın” tipolojisini anlatmaktadır. Bazı “aydın”larımız iktidarda olanı aklamakla görevlendirmiştir kendini. Onlar için toplumsal gerçeklerin ve iktidarla çelişki halindeki halkın bağımsız çıkarlarının bir hükmü yoktur. “Aydın”, halkı iktidara karşı uyarmayı değil, halkı iktidarın yaptıklarına razı etmek için kandırmayı iş edinmiştir kendine.

4 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2013/04/yalanc-tanklar-kahvesi-vedat-turkali.html

10 yıl, 11 ay
10 puan

Arka arkaya bulabildiğim 6 kitabını okudum V.Türkali'nin. Ve son olarak Yalancı Tanıklar Kahvesi. Kitap bittikten sonra yaklaşık bir ay elime başka bir yazarın kitabını alamadım.
Bir tanesiniz.

6 puan

Kitap güzel, akıcıydı fakat benim kitaba başlarkenki beklentimi karşılamadı. Ben kitabın anlatıldığı dönemle ilgili daha yoğun bilgi vermesini bekliyordum.

geri ileri