Yabancı (Yabancı, #1)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Kesinlikle okunmalı dediğim bir başka kitap. Bir dünya savaşı ardından yapılmak istenen aşk dolu ikinci bir balayı çok ilginç bir şekilde kabusa dönüşür. Bir anda kendini ortaçağ İskoçyasında bulan kahraman bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da kendi kişiliğinle savaşmak zorunda kalacaktır. Aşk, sadakat, insan üzerine çok farklı bakış açıları sunan hikaye bir iki paragraf hariç son derece de realistik. Tarihi bir roman olması dönem hakkında bir çok bilgi edinmenizi sağlayacak.

2 puan

bitirdim ama kitapta beni bitirdi bu tarz kitapları severim ama yabancı da çok sıkıldığımı kitabı zorla okuduğumu itiraf etmeliyim

10 yıl, 10 ay
7 puan

Fena değil ilginç ama bazen çevirmenin yetersiz olduğunu düşündüren durumlar oldu.

9 puan

Puanım 10 da olabilirdi. Ama içinde çok fazla mutsuzluk vardı. Son 200 sayfada Jamie'nin başına gelmeyen kalmadı ve beni çok üzdü. Güzel kitap ama okuyucuyu bu kadar da üzmek olmaz.:)

10 puan

Kitaba başlarken bu kadar farklı bir kurgu,böyle bir anlatım,olaylar tarihler insanlar arasında bu kadar akıcı bir durum beklemiyordum,fakat seri o kadar güzel ki kendini okutmayı bildi.Bence kesinlikle okunması gereken bir kitap,tavsiyemdir.

8 puan

Neeee çektin beeee Jamie :)

9 puan

Kitabı anlatmaya kalkışmayacağım zira kitap 800 küsür sayfa.. Kısaca anlatacak olursam baş karakterimiz Claire doğaüstü bir taş anıt topluluğunun yanında zamanda 200 yıl geriye gitmiştir. Önce yaşadığı panik, olayları kavrayabilmesi baya zamanını alıyor. Medeniyetin içinden barbarların ve vahşi hayatın içerisine düşmüştür. Hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Her ne kadar Collum'un klanı kendisine sahip çıksa da kimse tam anlamıyla Claire'ye güvenmemektedir. İngiliz olması, nereden geldiğinin bilinmemesi ve hanımefendi tavırları ile oldukça dikkat çekmekte ve tehdit oluşturmaktadır. Jamie bu mücadelesinde en büyük yardımcısıdır ancak Jamie'ninde uğraştığı büyük problemler vardır, kendi adını bile kullanamamaktadır. Peşindeki ingilizler başına büyük bir ödül koymuş durumdadır. Karşılıklı çıkar ilişkisi içinde Jamie ile Claire'in evlenmesi uygun görülür... Böyle yüzeysel anlattığıma bakmayın, kitabın bunlar en baş kısımları. Asıl olaylar evlenmelerinden sonra baş göstermektedir. Kitap boyunca bir sürü biyolojik ve tarihi bilgi edindim. :)
Jamie'ye gerçekte nereden geldiğini anlattığı zaman, Jamie'nin Claire'i evine ve kocasına dönmesi için yeniden anıt taşların yanına götürüp bıraktığı sahne en etkilendiğim sahnelerden birisi. Jamie'ninki büyük bir fedakarlık.. Birbirleri için büyük mücadele verdiler, ikinciye başlamak için sabırsızlanıyorum. Anlatılması gereken çok olay var ama ben anlatamayacağım. Sadece güzel bir seriye başladığımı biliyorum.
Okumadıysanız tavsiye ederim.

----

"Onun omzuna gömüldüm, başım düşmüştü zaten. Ona son bir kez sormayı başardım. "Bana gerçekten inanıyor musun Jamie?"
Derin bir nefes alıp pişmanlık dolu bir yüzle bana baktı.
"Evet sana inanıyorum Saksonyalı. Ama cadı olsaydın herşey daha kolay olacaktı. "

Profil Resmi
9 puan

İnanılmaz bir maceranın yanı sıra bir takım tarihi bilgilere de sahip loluyorsunuz. İskoç ırkını tanıyıp onlara hayran kalıyorsunuz. Okumanızı tavsiye ederim.

10 puan

kalınlığı göz korkutmasın...çünkü gayet akıcı ve merak uyandırıcı bir kitap. bana hediye gelmişti ve uzun süre elim okumaya gitmemişti ama boşuna bekletmişim.çünkü çok beğenerek okudum2.kitabını da aldım okunmayı bekliyor.

Profil Resmi
9 puan

Serinin ilk üç kitabını (orijinal dilde) aldım, birinciyi bitirdim. Kurgu muhteşem, tabii İngilizcesinden okumak, ve de çok uzun olduğu için, çok zaman alıyor. Ama hiç sıkmadan akıyor, akıyor, akıyor..

10 puan

Superdi :) bence uzun kitaplardan okumaktan sıkılmayanlar icin mukemmeldi .karakterlere bayıldım .kitapta herseyden biraz vardi romantizm ,ask ,dram ,savas vb. hepside tam ayarindaydi bence.

9 puan

1 günde bitirmiştim çok güzeldii <3 <3 tarihi romanları pek sevmem ama bu güzeldi
Jamie Fraser <3 adamımmm

9 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2016/07/yabanc-kitap-yorumu.html

Tamı tamına 752 sayfa, koskocaman, tuğla gibi bir kitap düşünün. Sonra da, bu kitabın başına her oturuşunuzda rahatlıkla 100-150 sayfa okuduğunuzu. O zaman bu kitap olmuş mudur? Tabiki de olmuştur. Yabancı'ya bayıldım. Son dönemde okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Dolayısıyla bu yılın favorileri arasında da yerini ayırttı.

7 puan

Kitabı çok büyük beklentilerle aldım. Kesin çok severim demiştim ama olmadı. Kitabın içine bir türlü giremedim. Hatta çoğu yerde çok sıkıldım bırakmayı bile düşündüm ama kitapları yarım bırakmak hiç huyum değil o yüzden sabrettim. Kitabın çoğu yeri çok durgundu, sürekli Jamie ve Claire'in "balayı anıları"ndan gına gelmişti.
Anlatım dili, tasvirler güzeldi ona diyecek lafım yok ama ben bu 838 sayfalık kitabı okurken çoğu yerde sıkıldım ve konuya adapte olamadım.
Seriye devam eder miyim bilmiyorum ama sanırım şimdilik sadece dizisini izleyeceğim.

geri ileri