Yaban Koyununun İzinde

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Kitap bitti ama benim kafamda hala soru işaretleri var.

Profil Resmi
4 puan

İlk okuduğum Murakami kitabıydı, pek de sevdiğim söylenemez.Çok fantastik geldi sanırım bana..

10 yıl, 10 ay
6 puan

sonunun daha carpıcı olmasını umardım. ama murakamı kolay okunabılen bır yazar.

7 puan

bu kitabın çevirmeni diğer murakami kitaplarını çeviren kişi değil galiba kitabın anlatımında hissedilen bir farklılık oluşmuş.

6 puan

Sürrealist tablo tadında bir arayış hikayesi. Ana fikir olarak Şintoizm ve özellikle de limuzin şoförünün görüşlerinde belirginleşen Panteizm göndermeleri başta olmak üzere yine bir çok metafor içeren eser, bir Murakami klasiği olarak yargılamanın ve sorgulamanın manasız olacağı karakterleriyle dikkat çekiyor. Zira Murakami karakterleri sevilmez ya da nefret edilmez, sadece oradadırlar. Fakat roman akıcı olmasına karşın çok kötü bir çeviriye sahip. Cümle olarak çeviriden geçtim bazı kelime seçimleri fazlasıyla absürd olmuş.

8 puan

Haruki Murakami'nin diğer kitaplarına göre temposu biraz daha düşük bir kitap ama yine de kitabın sonunda "aaa" diyorsunuz. Bir koyunun peşinden romandaki kahramanla birlikte sizde sürükleniyorsunuz.
Kitaptaki kahramanın sakinliği zaman zaman bana " yapacak bir şey yoksa dönüp evine gitsene be adam ne bekliyorsun?" dedirtti. Beklediğinin ne olduğunu anlayınca çok şaşırdım ama itiraf etmeliyim.

4 puan

Şimdiye dek okuduğum en sıkıcı Murakami kitabıydı. En başlardaki sürükleyici tempoyu kitabın sonlarında bulamadım, "artık bitsin" diyerek hızlı hızlı okudum.

Okuduğum bir eleştiride, Murakami'nin kitabında çeşitli simgelerden yararlandığından bahsedilmiş. Ana karakterin yaptığı yolculuk, her şeyi arkasında bırakarak yola çıkması ve yaban koyunu arayışı aslında başka olguları temsil ediyormuş. Açıkçası ben kitapta bunları pek göremedim.

Profil Resmi
7 puan

Okuduğum ilk Murakami kitabı. Konusu saçma gibi geliyor ancak usta anlatımı kitabı güzelleştiriyor. Ben beğendim. Diğer kitaplarını da çok merak ediyorum. Okuyacağım.

6 puan

kitap akıcı bir murakami dilinden daha fazlasını vadetmiyor.
ama murakami'yi de küçümsememek lazım.çünkü murakami en sıradan insanları en sıra dışı şekilde anlatabilme yeteneğine sahip bir yazar.ve sanırım ben daha doğru murakami kitabını bulamadım.:/
konu insanı çok sarmasa da kitabı bir merak bitiriyorsunuz.
fantastik ögelerin bulunduğu ama öyle uçan kaçan türden olmayan kendi halinde bir fantazyası bulunan bir kitap.konusu ya da dilinden daha çok murakami'nin genel kültürüne,felsefi,siyasi ve tarihi bilgisine hayran kalıyorsunuz.murakami,orhan pamuk gibi amanın da bakın ben ne ka bilgili,kültürlü ve entelektüelim diye bas bas bağırıp körün gözüne parmak sokar gibi bilgisiyle hava atmoyor.
kitap kahramanlarının ağzından yavaş yavaş kendi engin bilgisini okura çokta çaktırmadan gözler önüne seriyor.ben bu kitapta murakami'nin en çok sahip olduğu felsefik bilgisine hayran kaldım.
murakami diyorsanız okumadan geçilmemesii gereken bir kitap bence.çünkü ben bir yazarı sevdim mi tüm kitaplarını okumak ve yazar hakkında eksiksiz bilgiye sahip olmak isterim.o yüzden okuyun derim..

7 puan

ara vermıstım ama gayet hoş bir kitap. Bunalımdan dolayı okumuyordum kitaplarımı

10 puan

Sürrealist, polisiye, gizem kategorilerinde bir kitap. Okurken müthiş keyif almıştım. Edebi dil, melankoli, gizem üçlüsü bir arada yoğrulmuş, ortaya bu nefis kitap çıkmış.

4 puan

Sanki masal kitabı gibiydi, roman denmesi garip geldi. Beklediğim gibi bir kitap değildi. Okunmasa da olur...

11 yıl, 11 ay
geri ileri