Veciz Sözler

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Baris bicakci hakkinda soylenenleri bu kitabini okyunca daha iyi anladim. Iyi bir yazar, iyi bir dil...

10 puan

Aforizmalarla dolu bir Barış Bıçakçı kitabı daha, çok beğendim..
'Aile, televizyon karşısında gerçekleştirilen toplu bir intihardır.'
'İnsan yüzü şu dünyadaki en ilginç coğrafi şekildir. Üzerinde güneşler doğar güneşler batar.'
'Ruh bedenin türbesidir.'
gibi sayamayacağım kadar çok cümle not aldım defterime..

8 puan

Sulhi Saygılı nedense bana Kürk Mantolu Madonna kitabındaki Raif Efendiyi hatırlattı. Karakteri çok iyi anlatmış Barış Bıçakçı. Yalnız sonu pek olmamış gibi. Daha güzel bitirseydi keşke. Yine de programda söylenen sözler insanın hoşuna gidiyor.
Kitabı okuduktan sonra sevdiğiniz bir roman karakterine dönüşüyor Sulhi Saygılı.Ah nesteren ah! Sulhiyi sevsen ne olurdu sanki!

9 puan

Sulhi, ah Sulhi.

9 puan

Motto sevenlerin başucu kitabı olabilir.

10 puan

Eksiği fazlası yok. Tam kıvamında olmuş.

10 puan

allahım bu adam böyle kitaplar yazmayı nerden öğrendi? madem öğrendi NEDEN ÇOK YAZMIYOR BİTİNCE NABARIM DİYE RAHAT RAHAT OKUYAMIYORUM ULAAN

10 yıl, 7 ay
9 puan

Harika. Neredeyse her sayfası, bir kenara not almak isteyeceğiniz güzel cümlelerle dolu. Lakin kitap, bu cümleleri kenara yazıp birilerine söyleyerek kendinizi var etmeye çabalamanızla dalga geçecek kadar da gerçek. İnsanın var olma mücadelesine dair büyük cümleler kurmuyor, tevazu gösterip dalga geçiyor. Kesinlikle okuyun. Bıçakcı ne yazıyorsa okuyun! (evet ünlem!)

10 puan

Uzun zamandır okuduğum en güzel kitaplardan biriydi, diyebilirim. Veciz Sözler isimli bir radyo programından yola çıkarak sayın yazar bize Sulhi'nin hayatını, özellikle aşk hayatını anlatıyor. Bir saat gibi bir sürede bitiverdi ve keşke biraz daha sürseydi dedim.

9 puan

Bu kitabı tanımlamak için kullanılabilecek kelime 'naif' olabilir herhalde. Yine başladığı gibi biten, bölümsüz, kendi halinde karakterlerle örülü bir Barış Bıçakçı eseri.

Çok hoşuma gittiği için eklemeden geçemeyeceğim. Kitabın bir yerinde şöyle bir ifade geçiyor: "Böylesine ancak Oğuz Atay kahramanları katlanabilirdi". Çok hoş bir kitap olduğunu söylemiş miydim?

geri ileri