Ve Sen Kuş Olur Gidersin

En Son Değerlendirmeler

10 puan

harika bir kitap daha..

10 puan

yıldızlı 10... "susuyor olmam,acı çekmediğim anlamına gelmez"

8 puan

Kapagina vurulup aldigim ve pisman olmadifim kitaplardan..bununla birlikte basladik Tarik Tufan okumaya.art arda bitirdim hepsini.

Profil Resmi
10 puan

Kitaba aşık oldum sanırım ...Dün elime alıp bir çırpıda bitirdim adeta yutarcasına delice okudum. Ruh dünyama o kadar yakından dokunan nadir kitaplardan

9 puan

Susuyor olmam acı çekmediğim anlamına gelmez.

Profil Resmi
10 puan

Ve ben, kuş olup gittim.

5 puan

Ortalama bir anlatım, zayıf kurgu, zayıf hikaye...

6 puan

Hep tanıdık cümleler hep. Liseli genç aşıklara uygun bir kitap.

10 puan

İlk 5-10 sayfasından sonra acaba yarım mı bıraksam diye düşünmüştüm ama iyi ki devam etmişim, çok etkilendim çok güzeldi. Kitabın ismi bile şiir gibi, içinde de birçok altı çizilecek cümleler vardı.

9 puan

Kitabın kapak resmi ile içindekiler bütünleşmiş.Kitabı okuyan herkesin aklına şu cümle yer edinmişti. "Susuyor olmam, acı çekmediğim anlamına gelmez."

10 puan

"Susuyor olmam, acı çekmediğim anlamına gelmez."

Günlerdir, belki de aylardır cevabını aradığım soruların cevaplarını bulduğum kitap.

Profil Resmi
10 puan

Hislerini derinlerde yasayan arkadaslara onerimdir bu kitap. Mutlaka okunmalı.Arayan herkesin kendisinden parçalar bulabilecegi nitelikte.
Kitap aslında bazen aradiginiz ozgurluklerinizi, yasayip unutmak istediklerinizi, cumlelerin bittigi yerde susuşlarınızı , insanlardan kacma cabanızı, gercegi inkar etme dürtünüzü anlatiyor.
Yasama farkli pencerelerden bakilmali belkide...

8 puan

Kitapta altini cizdigim cumleler tadindan kalpten cikmiyor :)

6 puan

Tarik Tufan ile ilk tanismam bir edebiyat dergisinde okudugum yazisi ile oldu (ya Ot ya da Kafa olacak). Yazis bicimini, anlatimini cok begenmis ve etkilenmistim. Bu kitap okudugum ilk kitabi..
Cok ince bir kitap (125 sayfa) oldugu icin cabuk okunuyor..Alti cizilecek, derinden etkileyen cok cumle var kitapda. Bir erkegin, gunlugunden bir bolum okur gibi baslayan kitap, ortalarinda bir romana donusuyor... Sonlarina dogru yazar diger kisilerin de ic konusmalarini kitaba katarak sasirtiveriyor birden okuyani...
Annesinin olumunden son derece etkilenmis, ailevi sikintilar ceken, yalnizlik ile bogusan ve huzuru arayan bir adam ... Ayrica da iflah olmaz bir asik... Bu yasadiklarini hayatindan kesitlerle bolum bolum okuyoruz.
Ilk olarak bu kitabi ile okumaya basladigim Tufan"in bundan sonraki kitaplarinda citayi daha da yukselttigini dusunuyorum, o nedenle baska kitaplarina da goz atacagim:)

6 puan

Çok büyük anlamlar yüklediğim için mi bu kadar dokunmadı bu kitap bana yoksa hissedemeyecek durumda mıydım bilmiyorum... Elimde sürünen bir kitap, belki daha sonra tekrar okuyup hissedebilirim ben de..

7 puan

"Bir çırpıda anlatmaya çalıştım her şeyi. Durup düşünürsem anlatmaktan vazgeçebilirdim." ufuk açan özel bir kitaptır

Profil Resmi
9 puan

Bir solukta okuduğum harikulade Tarık Tufan kitabı...
Hikayeden çok hayata dair tespitlerini sevdim bu kitap da ...
bu sıcak, samimi kitabı okurken bir çok yerin altını çizeceksiniz
Ve kendinize ait bir çok düşünce ve psikolojinin izlerini göreceksiniz...

10 puan

Tarık Tufan'ın okuduğum ilk kitabı. O kadar çok cümlenin altını çizdim ki. Sarsıcı bir kitap, kesinlikle okunmalı.

"Susuyor olmam, acı çekmediğim anlamına gelmez..."

7 puan

Kısaydı ama altı çizilecek kelimeler fazlaydı bence. Ağır bir depresyon keyifli anımda okuyamadım. Sonra elime bir aldım bir dahada düşmedi zaten tavsiyemdir.

8 puan

Depresyonu bu kadar iyi anlatabilmiş olması beni üzüyor.

geri ileri