Ve Dağlar Yankılandı

En Son Değerlendirmeler

8 puan

güzeldi, buruktu, ama açıkçası daha önceki kitapları kadar etkileyemedi beni...

Profil Resmi
6 puan

Fazla hikaye Fazla kişi .. hikayelerden başka kitaplar bile çıkardı .. kişilerin ucu açık kim nerede kaldı bilinmiyor.. hikayeler güzel ve anlamlıydı fakat bu kadarına gerek yoktu.. Kitapağacı ikinci kitabımızda böylece biter :)

8 puan

yazarın okuduğum ilk kitabı. bir kitaba bu kadar çok şeyi sığdırması biraz kafa karışıklığı yaratmış. diğer kitaplarını da okumak istiyorum. puanlamadan anladığım kadarıyla en düşük puan alandan başlamışım. kitaptaki olay atlamaları bana biraz acemice kurgulanmış gibi geldi.bu tarz yazılmış kitapları severim ama burada bir yavanlık vardı.

7 puan

Yazarın diğer iki kitabında olduğu gibi insanı etkileyen ve içini titreten yönünün olmadığını söyleyebilirim.Beklentinizi yüksek tutmamanızı öneririm hayal kırıklığı yaratabilir.

Kitabın akıcılığı her zaman ki sürükleyici.Her ne kadar konunun işleniş biçimi biraz sürükleyiciliği olumsuz yönde etkileyecek olsa da yazarın anlatış biçiminin akıcı bunu engelliyor.

Betimlemeler, anlatım diğer kitapları gibi insanı içine çekiyor.Sanki orda yaşıyormuşsun hissi bu kitapta da var.

Bunlar dışında kitapta olmasa da denebilecek bazı bölümler vardı.Özellikle de konuyla çoook uzak alakası olan insanların yaşamına fazla yer vermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.Öyle ki bu bölümler okunmasa bile kitabın ilerleyişi açısından sorun teşkil etmeyecektir.Bu yüzden kitabın konusundan zaman zaman uzaklaştığımı söyleyebilirim.

Yine de okumaya değer görüyorum.Ama beklentilerinizi yükseltmeden ve diğer iki kitabı okuyanlar için aynı duyguları yaşayacakları düşünmeden.

7 puan

Kitabı okumayı dün gece bitirdim. Biraz buruk bitti aslında.. İlk iki kitaptaki gibi bir duygu yoğunluğu bekliyordum ama olmadı...Fazlaca çok karakter sıkıştırılmış kitaba... Merhamet, korku, sevgi, nefret, çaresizlik, sadakat gibi birden fazla insani duygulara, değinmiş yazar... Bu duygu yoğunluğunu birden fazla karakter, birden fazla hayatla sunmuş. Ve bu fazlalık, okuyucuda (yada en azından benim gibi bir okuyucuda) içe inememe, karakterle bütünleşememe, karakterden karaktere yetişememe gibi bir kopukluğa neden oldu...

6 puan

Artık aynı tarz üçüncü kitap.(Uçurtma Avcısı, Bin Muhteşem Güneş) Bu sefer savaş ve taliban da yok işin içerisinde eğer yazar farklı bir şeyler denemezse bir dördüncü kitabını alır mıyım? Şuan cevap vermek güç.

10 yıl, 6 ay
geri ileri