Umut Bıçağı (Kaos Yürüyüşü #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Biran düşüncelerinizin duyulabildiğini düşünün yada sizin başkalarının düşüncelerini okuyup görebildiğinizi..
Konu beni ürkütse de kitap oldukça samimi ve sıcak bir dille yazılmış gerçi çeviri bazı yerlerde egenin bir köyünde geçiyormuş gibi hissettirse de yine de elinizden bırakamıyorsunuz çok heyecanlı bir yerde bitti en kısa zamanda serinin devamını okuyacağım

9 puan

Bu kadar guzel bir kitabin bu kadar kotu cevrilmis olmasi.. Yazik gercekten. Orjinal kitapta Patrick Ness son derece samimi bir dille yazmisken bu kitapta cok komik geldi bana. Ayni sekilde cevrilmeye calisilmis ama gercekten Turkceye yakismamis. Butun puani ordan kirdim diyebilirim. Onun haricinde karakterler mukemmel bir sekilde yaratilmis, tanitilmisti. Kesinlikle karakterlere baglandim dunyada cok iyi tanitilmisti ve sanki kendimi hikayenin icinde gibi hissettim. Bide kitabin arkasini okuyunca kitabin tamamen "insanlarin dusuncelerini duymak" ile ilgili olacagini sanmistim. Tabi ki bu kitabin onemli bir kismiydi ama konu bunun uzerinden ilerlemiyordu ki bu gercekten guzeldi.

SPOILER!

Olumler gercekten bana cok agir geldi. Ozellikle Manchee'nin olmesini kaldiramadim. Oyle bir baglanmisim ki kopege oldukten sonra aglamamak icin kendimi gercekten zorlamak zorunda kaldim.
Of asil o son neydi! Devam kitaplarini alana kadar bile dayanabilecegimi sanmiyorum??!!

geri ileri