Time Of Contempt (Witcher Saga #4)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Daha çok Ciri, daha az Geralt...

Genel itibariyle bakıldığında tam bir geçiş kitabı ToC. Bu kez serinin ikinci oyunu olan "Assassins of the King"e daha benzer bir atmosferle karşı karşıyayız. Politik oyunlar, entrikalar, krallar ve büyücüler arasındaki sessiz rekabet ve tüm bunlar karşısında tarafsızlığını korumaya çalışan Geralt. Sapkowski aksiyon sahneleri kadar entrika çevirmekte de ne kadar başarılı olduğunu iyice göstermeye başlıyor bu kitapla birlikte. Fakat bir yerden sonra o kadar çok kişi ve yer ismiyle karşı karşıya kalıyoruz ki bu durum feci bir kafa karışıklığına neden oluyor ve ipin ucunu ister istemez kaçırıyoruz.

Sonra Geralt çıkıyor sahneye ve kurduğu cümlelerle, hareketleriyle ve tarafsızlığıyla bizi bizden alıveriyor. Fakat biz daha hevesimizi alamadan Ciri'ye geçiş yapıyoruz ve uzun bir müddet onunla devam ediyoruz yolculuğumuza.

Kitabın en iyi kısımları kesinlikle Geralt'ın sahne aldığı yerler. Özellikle de Yennefer'la birlikte katıldığı bir ziyafet sırasında kurduğu cümleler ve hemen ardından gelişen olaylar kitabın tavan yaptığı kısımlar. Fakat dediğim gibi, Geralt'la fazla vakit geçiremiyoruz bu cildin sayfalarında. Ciri'nin başından geçenler her ne kadar ilginç olsa da bir yerden sonra sıkılmadan edemiyor insan.

8 puan

Bu kitabımızda da klasik Witcher atmosferi ve karakterleri aynı muhteşemlikte kendilerini göstermeye devam ediyor. Ayrıntılarına girmeye gerek görmüyorum. :)

Time of Contempt serideki büyük kırılma anlarından birinin üstüne kurulmuş bir kitap desem çok da yanlış bir şey söylemiş olmam herhalde. Ayrıca Witcher 2: Assassins of Kings'in hikayesine paralellikler gösteren, politik entrikaların yoğunluğunun artık tavan yaptığı bir içeriği var da denilebilir. Kitapta heyecanın doruk noktasına çıktığı anlar da bu entrikalarla ilgili gerçeklerin suratımıza çarpılmaya başladığı yerler oluyor. Böylece Time of Contempt 200'lü sayfalarının başlarına kadar inanılmaz ilerliyor diyebilirim.

Gelelim kitabın geriye kalan sayfalarında neler olduğuna...

Sapkowski, Blood of Elves'te yaptığına benzer bir şekilde bu kitabında da o zamana kadar beşe taktığı vitesi kitabın sonlarına doğru bire indirivermiş. Şahsi düşüncem, tek bir karakterin başına gelenleri toptan anlatmak yerine kronolijik sıraya uygun, karakterleri dönüşümlü olarak takip ettiğimiz bölümlerin sondaki tekdüzeliği kırabileceği oldu. Buradan kendisine minik bir eksi veriyorum maalesef.

Neyse efenim... Time of Contempt son kısımlarında ufak tefek problemleri olsa da genelinde çok başarılı, içeriğindeki olaylarla gelecekte neler olacağına dair merakınızı ateşleyen ve klasik Witcher atmosferini sonuna kadar solumaya devam ettiğiniz bir kitap olmuş. Alıverin gari. :D

geri ileri