Taş Kalpli Kazanova (The Ravenels #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Yazarın kitaplarından uzun süre mahrum kalmıştık.
Yedi kitaplık The Ravenels serisinin ilk kitabıyla buluşturan @epsilonyayınevi umarım serinin devam kitaplarını da geciktirmeden çıkarır.
Şu ana kadar çıkan kitaplarından en çok bu serisinden keyif aldım.
Yardıma muhtaç genç hanımların kahramanı olmamak için inat eden Devon’un bir anda efsunlanarak geçirdiği değişimi, kurtulmak istedikleri Eversby Manastırı’nın Ravenel kardeşlere ne kadar iyi geldiğini okuyoruz.
Çok keyif alarak okudum. Yeri geldiğinde deli dolu halini yeri geldiğinde ise dünyanın en anlayışlı kişisi olan West’i çok sevdim.
Sıradaki Winterborne ile Leydi Helen’in kitabını çok merak ediyorum. Umarım @epsilonyayınevi fazla ara vermeden çıkartır.


------------


“Sanırım oyunun bu kısmında,” dedi West keyiften dört köşe olmuş hâlde, “soylu kahramanımız genç hanımların imdadına koşup günü kurtarmaya ve her şeyi yoluna koymaya geliyor.”

Devon baş ve işaretparmaklarının ucuyla gözlerinin kenarlarını ovaladı. “Gerçek şu ki West, istesem bile bu kahrolası mülkü veya genç hanımları kurtaramam. Daha önce hiç kahraman olmadım ve olmaya da niyetim yok.”

7 puan

Devon Ravanel'in hiç hoşlanmadığı kuzeni ölünce kontluk ona kalır. Soylular sınıfına alınınca karşı karşıya olduğu problemlerle yüzleşmeyi elinden geldiği kadar bekletmiştir. Hep rahat bir hayat geçirmekten hoşlanmıştır fakat artık sorumlulukları vardır. Miras aldığı ev kötü durumdadır. Kardeşi bir sermaye ve varis edinmesini, zengin bir eşin problemlerini çözeceğini söylese de asla evlenmek istemez. Bir eş olacak biri değildir. Acımasız ve umursamaz bir ebeveyn rolünde olduğu çocukluğunun gülünç acınası tekrarını yaratma düşüncesine katlanamaz. Raveneller hep fazla öfkeli ve fevri olmuşlar, günah işleyip, erdemli olmaları gereken konularla alay etmelerinden dolayı soyları üremekten çok ölmeye mahkum olmuştur. Artık sadece Devon ve kardeşi West kalmıştır. İkisi asilzade olmalarına rağmen asiller sınıfının bir parçası olmamışlardır. Bu yüzden Devon aristokratların kurallarını bilmez ve bir anda hayatı değişir.
Miras kalan tarihi bir yapı olan Eversby Manastırına gider. Kuzeninin ölmeden üç gün önce evlendiği dul eşi ve üç kız kardeşini kendisine bir yararları olmadığı için toparlayıp göndereceğini söylediği sırada kuzeninin dul eşine yakalanır. Kathleen ona daha önce hiçbir kadının yapmadığı şekilde aşağılamayla yaklaşır. İlk anda atışmaya başladığı kadının ağlama duvağını kaldırınca neye uğradığını şaşırır. Onun gibisini daha önce görmemiştir.

Kathleen İrlandalı'dır. Ailesinin at çiftliği vardır. Ailesi atlarıyla fazla meşgul olduğundan onlar için külfet olmuştur. Bu yüzden ailesi gibi atlarla uğraşan arkadaşları onu yetiştirmek için yanlarına alınca İngiltere'de yaşamaya başlamıştır. Ailesi onunla birlikte gideceklerini söylemiş ama gemiye binmeyip yalnız göndermişlerdir. Ailesi gelmeyince çok ağladığı için dadısı ailen seni baş belası olduğun için uzağa gönderdi, ağlarsan bende gideceğim sana bakacak kimse olmadan dünyada yalnız kalacaksın deyince susmuştur. Dadısının uyarısı Kathleen için bir daha asla ağlamaması gerektiği, bunun hayatta kalmanın bedeli olduğu anlamına gelmiştir. Bu yüzden kendisini suçlasa da kocası ölünce bile ağlayamamıştır.
Devon ile birkaç dakika geçirdikten sonra bencil, itici, kaba bir çapkın olduğuna dair duyduğu dedikodunun doğru olduğunu düşünür. Ayrıca yakışıklı olduğunu da düşünür.

Devon önce mülkü satmayı düşünse de sonra vazgeçer. Kızları bildikleri tek evden uzaklaştırmak istemez. Sosyeteye çıkmalarını sağlayacaktır bunun için iyi bir eğitim almaları gerekir. Kathleen'in de yardım için kalmasını ister. Yokluğunda ev ile de ilgilenmesini ister.
İkili vakit geçirdikçe Devon Kathleen'den etkilenir. Onu ister. Lanetli bir durumdadır. Harap olmuş bir mülk, tükenmiş bir miras ve sahip olamayacağı bir kadın vardır. Kathleen bir yıl bir gün yasta olacak ondan sonra bile ulaşamayacağı bir seviyede olacaktı. Ölüm tehlikesi atlatırken bile tek aklına gelen Kathleen olur. Onun başka bir adamla evlenmesi düşüncesine katlanamaz. Kathleen onundu, onun kaderiydi. Onuna kalmak için bütün cehennemlere karşı çıkardı.
Kathleen kocası ile evliliklerini tamamlamamıştır Devon ile beklentisiz ilişkilerinin başlamasını ister.
Devon hayatının geri kalan her gününü Kathleen ile geçirmek ister. Değişir onu sevebilecek bir adama dönüşür. Ömrünün sonuna kadar Kathleen'i sevecek ona sadık kalacaktı. Unvanı miras almadan önce her türlü sorumluluktan kaçarken mülkü yönetmeyi, kira sözleşmesi ve topraklarında cevher keşfedilmesiyle yüzlerce hayatı iyileştirmeyi başarır. Kathleen ise nihayet aradığı aşkı bulur.

Yazarı normalde severim ama bu kitap akmadı. İkiliyi de, kitabı da pek sevemedim. Sonraki çifti daha çok merak ediyorum.

geri ileri