Sürgün (Drizzt Efsanesi #2)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Tavsiye ederim...

7 puan

Anayurt'tan sonra büyük beklentiler içinde aldığım ama biraz hayal kırıklığına uğradığım kitap. Meşhur "avcı"nın ortayta çıkışına şahit olmak, sempatik svirfneblin Belwar Dissengulp ve onun "Bivrip!"leri ile tanışmak ve tabi ki Zin-carla'nın meydana getirdiği "şey" gibi pek çok keyifli unsuru içinde barındırsa da o beklenen patlamayı bir türlü yapamıyor kitap. Yine de keyifli bir okumalık.

8 puan

Anayurt'dan sonra tam olarak beklediğimi bulamasam da, Drizzt'in yeni dostluklar edinmesini okumak bir hayli keyif verdi.

10 yıl, 10 ay
9 puan

bu üçlemede ilginçtir ama ilk Sürgün'ü okudum, çünkü üniversitede çok sevgili hocam okuma listesine üçleme içerisinden bunu dahil etmişti, belki de favorisi idi. ama beni drizzt'e bağladı ve takipçisi oldum, sağolsun, var olsun.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Çok güzel olduğunu düşünüyorum. Anayurttan sonra drizzt do urden' in maceralarıçok ilginizi çeker diye düşünüyorum.

8 puan

Gizliden gizliye bir karanlıkaltı sakininin benden daha güçlü çıkmasını umuyordum. Diş ve pençe acısı, boşluk ve sessizliğinkinden daha büyük olabilir miydi?

Sanmıyorum.

-Drizzt Do'urden

Onun yalnızlık ile savaşına katılmak ne büyük bir zevkti. Elinizden bırakabilmek pek mümkün olmuyor.

9 puan

Anayurt'tan sonra tünel macerasında hafif bir sıkıntı gelmeye başlamıştı bana ama bu çok kısa sürdü ve yine bir heyecan dalgasının içerisinde buldum kendimi. Yanlış anlaşılmasın , ilk kitaptaki gibi bunda da kalitesini koruyor ve aynı hızla devam ediyor.

Drizzt'in Zaknafein'le olan mücadelesi ve yeni dostlar edinmesi , yozlaşmış kültüründen yavaş yavaş silkelenip avcı kısmına müdahale etmesi okunmaya değer doğrusu.

Ayrıca Mind Flayer ve Zin Carla gibi hayata dönmüş bir düşman hiçbir düşmanımın başına gelmesin efenim ;) (İblis Savaşları serisinde de R.A. Salvatore'nin bu tür yaratıkları vardı,yanlış hatırlamıyorsam atadamı kiliseden kurtarırken , onu göz önünde bulundurarak oluşturmuş sanırım bu kısmı )

Kara elfimize muhteşem bir dostluk sunan oyuk sorumlusu Belwar Dissengulp'u severek anıp, uzun bir süre hatırlayacağız :)

8 puan

Macera kitabın yarısından sonra başlıyor. Oraya kadar bu nasıl fantastik kitap, düşüncesiyle okudum. Ancak sonrasında hayalgücü ve aksiyon doğru orantılı olarak ivme kazandı.

geri ileri