Şimdiki Zamanın Kusursuzluğu (Perfect Serisi 1 )

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Fazla bir beklentiye girmeden okuduğum kitabın beni ters köşeye yatırması. Hiç beklemiyorumdum böyle ilerlemesini, böyle bir sonu.
Kitaba başlamamla bitirmem bir oldu 1 günde okudum.
Çok güzeldi, tavsiye ederim.

8 puan

Duygusal olarak baya inişli-çıkışlı bir kitap oldu benim için.
Amanda'ya kızdım.
Noah'a kızdım.
Amanda'nın kendine bu kadar güvensiz olmasında en büyük pay sahibi olan ailesine kızdım..
Ama o son bölümler darmaduman etti beni.
O kısımlarda en çokta Noah'a kızdım..
Sonunda mektupların olduğu bölüme geldiğimde bende ipler koptu zaten.
Sonu kötü bitseydi zor toparlanırdım..
Kitabı henüz okumayanlar için not: Amanda'ya aslında çokta kızmayın. Kendini bildi bileli sahip olduğu, kendini yanında güvende hissettiği tek kişiyi kaybetmemek adına böyle saçma sapan hareketler yaptığını ve bunları yaşarken henüz lise çağında bir genç kız olduğunu lütfen unutmayın ve kendinizi onun yerine de koyup o şekilde okuyun karakteri..

4 puan

Yazara acayip sinirlendim.

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2017/01/alison-g-bailey-simdiki-zamann.html

8 puan

288. Sayfaya kadar Amanda ve ezik halleri,Noah ve azgın ergen halleri haylice sinirime dokundu.Amma 288. Sayfadan sonra ben koptum heralde sonuna kadar ağladım kitabın.
kesinlikle kitapta yazarın düşünce biçimini asla sindiremedğim şeyler var hatta bir hayli çok var.Ama ben kitabı ikiye bölüp ortalamadan verdim puanımı.

"Kusursuzluk,güvensizlikten beslenen bir illüzyondur."

Dalton Conner ✔️

9 puan

Kitabın okunmasını şiddetle tavsiye ederim ama küçük bir uyarı ilk 200 sayfa sizi bir şeylere hazırlıyormuş edası ile anlatılıyor. Çok belli değil bu eda ve rahatsız etmiyor onu da söylemek gerek. Ve bu kitap size gerçek bir şeyler katacak emin olun.

Kitabın ilk başında biraz ''ne oluyor yahu? çocuk ile kız niye bu kadar aptalca davranıyor'' tarzı bir düşünce geçire bilirsiniz aklınızdan. Ben çoğunlukla kız Noah'ı karşısını alıp adam akıllı bütün korku ve düşüncelerini anlatıp neden öyle bir cevap verdiğini söylese işler hiç bu kadar karışmayacakmış gibi geliyor. Ayrıca kitabın bence ana düşüncelerinden biri ''Aşkın gözü kördür, Gönül gider boka konar, Aşık onu Gül bahçesi zanneder''.

NOT: bu kısımda tamamen Noah'a sinir olmamın nedenin yazdım okumasanız da olur. Kitapta Amanda, Noah sanki dünya üzerindeki en mükemmel erkekmiş gibi anlatıyor ama biraz dikkatli -yada aşktan gözü kör olmayan- bir okuyucu Noah'ın gelmiş geçmiş en büyük şerefsiz olduğunu fark eder. Spoiler'a girebilir belki ama çok önemli değil bilginize, Kıza çıkma teklifi ediyor hem de ''Aşkım seni çok seviyorum ne olur beni bırakma teklifi kabul etmezsen atarım kendimi 23213. kattan aşağı'' modunda, sonra bu piç -dünyanın en büyük piçi- Önüne gelen her kızla aşna fişna peşine düşüyor. akıllarda soru işaretleri ''Noah, dünyanın en büuük piçi mi yoksa erkek orospusu mu?!'' tarzı sorular geliyor. Çünkü kıza kör kütük aşık olduğunu söyledikten sonra kızın -Haklı sebepler var lütfen- Olmaz demesinin ardından her dişi varlıkla üremeye kalkması ve Amanda'nın yanına yaklaşan erkek sineğe bile yumruk atması tekrar bir soru işareti getiriyor. ''Amanda sana karışınca sinirden köpür, laf sok ama ona karışma hakkını kendinde bul. Sen ne ayaksın?''

Kitapta daha çok Amanda Üni. için gittikten sonra bazı karakterlere ne olduğuna değinilmesini isterdim ama 3-4 sayfa falan ne halt yemişler sadece o yani.

Kitabın Son 150 sayfası olması gerek Mükemmeldi ama ne mükemmeldi anlatamam okumanız gerek. Zaten kitabın adı da son 150 sayfadan çıkmış veya ona ithafen yazılmış gibi. Ayrıca çoğu kişinin bence en seveceği karakter Dalton'da o zaman giriyor kitaba zaten. Kesinlikle alın okuyun okutun!!

10 puan

Arkadaşlık ve aşk, bir arada sürdürülebilir mi şu ikilem? Şimdiki zamanın kusursuzluğunu kavrayamayan gençlerimiz, ertelemenin ve de o sırada bir o kadar da birbirlerinden vazgeçmemenin savaşını veriyorlar. Uzun zamandır bu kadar güzel "arkadaşlık ve aşk içerikli, romantik bir kitap okumamıştım ki; bu kitabı okuduğuma çok ama çok mutlu oldum.

"Herkes bir teşekkürü ve elvedayı hak eder!" diyor kitap ve de "Şimdiki zamanın kusursuz olduğunu hep hatırla!" Bir bu iki cümle değil, birçok öğüt ile yapıyor bunu. Güzel bir kitaptı bence, çok güzel.

geri ileri