Sherlock Holmes - Suç Detayda Saklıdır

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Profil Resmi
10 puan

Sevdiklerimin en başında gelir.

9 puan

Sherlock Holmesin suç analizleri mükemmel işlenmiş.

Profil Resmi
10 puan

Çok güzel bir kitap yazarın anlatım şekli insanı kitabın içine alıyor herkese tavsiye ederim :D

10 puan

Her zamanki gibi tadı damağımda kaldı.
Çok güzeldi Sherlok Holmes ile Dr. Watson arasındaki diyaloglar. Özlemişim. Kitaptaki 'Son Vaka' adlı hikayede duygulanmadım değil.
Sherlock Holmes'un çıkarımlarına diyecek bir söz yok zaten.
Tavsiye ederim.

Profil Resmi
7 puan

çok sürükleyiğci bir kitap...

7 puan

sürükleyıci..

10 puan

kesinlikle yine bir SHERLOCK HOLMES klasiği.. :D

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Sherlock Holmes'un, ilginç vakaları çözerken sizi meraklandıran güzel maceraların anlatıldığı iyi bir roman. Kısaca Sherlock Holmes klasiği.

10 puan

Olaylar devam ediyor ve Sherlock Holmes yine iş başında.

Gümüş Şimşek'de Gümüş Şimşek yarış atıdır. At kaybolur ve antrenörü ölü olarak bulunur. Bu gizemi çözmek Sherlock Holmes'a kalır.
Sarı Surat'ta Sherlock Holmes ve Dr. John Watson, bir gezinti sonrasında evlerinde bir müşteriyle karşılaşırlar. Boş olan komşu eve insanların taşınmasından sonra eşiyle aralarının bozulması üzerine aklını kurcalayan sorular orada gördükleri için Sherlock Holmes'e başvurur.
Borsacı Kâtibi'nde Borsacı katibi işten atılmıştır. İş aramakla geçen süre sonunda iyi maaşlı bir iş teklifi gelir. Kâtip bu işi kabul eder. Ancak işi sadece liste çıkartmaktır. Ofisi masa ve sandalyeden oluşmakta, iş yeri tabelası da bulunmamaktadır. Şüphelenir ve Sherlock Holmes'e başvurur.
Gloria Scott'da Gloria Scott batan bir geminin adıdır. müşterinin babasına bir gün misafir gelir ve adam o günden sonra tuhaflaşır. Misafir gittikten sonra da babasına mektup gelir. Babası felç geçirir ve ölür. Mektup, misafir ve ölüm için Sherlock Holmes'e başvurulur.

Musgrave Töreni'nde Sherlock Holmes'ün okuldan arkadaşı Sherlock'a gelir. Arkadaşı kahyasını ailenin eski evraklarını karıştırırken yakalar ve gitmesini ister. Kahya ondan zaman ister süre bitiminde de kahya ortadan kaybolmuştur. Gizem için Sherlock Holmes'e başvurur.
Reigate Bulmacası'nda Sherlock Watson ile bir arkadaşını ziyarete gider.Bir hırsızlık olayı gerçekleşir. İp yumağı dahi çalan hırsızlardan sonra bir evde cinayet işlenmiştir. Sherlock Holmes de olayın peşine düşer.
Albayın Ölümü'nde Albayın ölümü üzerine Sherlock Holmes'ten yardım istenir. Albay ve eşi kahvaltı odasına iner. Bir süre sonra kavga sesleri duyulur.Odanın kapısı kilitlidir çalışanlar bahçe camından odaya girdiklerinde albayı ölü bulurlar kapının anahtarı da kayıptır.
Brook Sokağı Cinayet'nde Baker Sokağı'nda çalışan bir doktora muayenehane açması işin biri sermaye sağlar. Doktora muayene olmayan bir hasta için ilaç almaya depoya gidip döndüğünde hastasını bulamaz ve ortağının odasına girildiğini fark eder. Bunun üzerine Sherlock Holmes'e başvurulur. Holmes, sermaye sağlayan kişiyi yalancılıkla suçlar ve işi almaz. O da ölünce Sherlock Holmes göreve başlar.
Yunanlı Tercüman'da Tercüman kaçırılır gibi tercüme işine götürülür. Nereye gittiğini bilmez ve işi kimseye anlatmaması söylenir. Tercüme ettiği kişi elleri kolları bağlıdır ve konuşması yasaktır. Bu gizem için Sherlock Holmes'a başvurur.
Kayıp Antlaşma'da Dışişleri'nde yüksek mevkide çalışan bir kişi çok gizli bir antlaşmanın kopyasını çıkarırken antlaşma çalınır. Sherlock Holmes olayın peşine düşer.
Son Vaka'da Profesör Moriarty var. Sherlock Holmes Profesör Moriarty'nin bir çok karanlık işin arkasında olduğunu çözmüştür. Aylarca süren kovalamacanın sonunda Holmes ve Moriarty karşılaşır.

Yine harika olayları harika bir şekilde çözen Sherlock Holmes. Bayıldım.

Profil Resmi
10 puan

Güzel ama Sherlock ölmese...

Profil Resmi
7 puan

Akıcı hikayelerden oluşmuş, tavsiye ederim.

7 puan

Nedense Sherlock hikayelerine çok konsantre olamıyorum. Beni içine çekemiyor. Hemen bitecek olması etki ediyor galiba.

Profil Resmi
8 puan

Bir agatha christie kadar olmasada sherlock holmes kitaplarıda çok güzel

9 puan

İyi bi polisiye kitabıydı. Sürükleyiciydi.

10 puan

Holmes'e hayranlığımı bi kat daha artıran bi kitap çok güzeldi ama sonunda da üzmüyor değil

8 puan

zeka dolu bir macera okuyanı şaşırtmayı ve kendine hayran bırakmayı seviyor.

Profil Resmi
10 puan

Sherlock karakteri benim için vazgeçilmez biri.
Her hikayesini (suç olayını) okurken acaba yine nerede küçük detaylar yakaladı nasıl çözdü soruları oluşuyor kafamda.
Filmlerini ve dizisini severek izleyen biri olarak ; hikayeleri de beni sürüklüyor ve kafamda canlandırıyorum.
Kesinlikle okumanızı öneriyorum.

8 puan

Kitapla ilgili yorumumu buradan okuyabilirsiniz: http://suleuzundere.blogspot.com.tr/2015/12/kasim-okumalari.html

geri ileri