Sevginin Son Dileği (Blossom Street Serisi 7)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

kitap başından sonuna kadar eğlenceli, akıcı bir anlatımıyla ve her zamanki gibi mutlu bir sonla bağlanmış tıpkı romantik aşk filmi seyrettiğinizi hissettiren film tadında güzel bir kitaptı..Ayrıca Küçük Mucizeler Dükkanı serisinin de 7. kitabıdır..

Profil Resmi
7 puan

Debbie Macomber klasiklerinden kafa dağıtmak için birebir..

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Macy Roth hayatımda okuduğum en iyi karakterdi.

10 yıl, 10 ay
7 puan

Eğlenceli çok. Ama Sonu hüsran. Böyle mi bilmeliydi.. sonu baştan savma olmuş gibi hissettim. Ne bileyim hannah michaelin çocuk sahibi olmasını istiyordu. Macy nin kaybolma sebebi hamile olmasi süpriz olurdu bence. Ne bileyim kitabin sonunda Macy keşke baba oluyorsun deseydi o zaman süpriz son olurdu. Ama çok vasat bitti kitap.

8 puan

güzel sürükleyici bir kitaptı bu yazarın okuduğum ilk kitabıydı biraz önyargılı yaklaşmıştım bu yazara ama kitabını okuduğumda haksızlık ettğiimi düşündüm kitap güzeldi ama biraz fazla aceleye getirilmiş gibi geldi sonu bence yinede boş zamannınız varsa bu yazarın kitaplarıını çerez niyetine okuyabilirisiniz

5 puan

Kolay okunan bir kitapti.yazarin ilk okudugum kitabiydi.beni en cok şaşırtan yazarin kitabi bir erkegin ağzından anlatmasıydı.

7 puan

önceki 6 kitaptan aldığım tadı alamadım. onlardan bağımsızdı. güzel, keyifli bir kitap ama yine de benim en keyif aldığım yeri Alix'in doğumuydu... eski karakterlerin yerini tutamıyor ne yazık ki bu kitaptakiler :(

9 puan

Ilk başları sanırım sıkıcıydi. Ama sonu her zaman ki güzel bitti :)

10 puan

Tam benim tarzım bir roman. İlk sayfalarda gözyaşları içinde okuyup, hissetmeden bu duygudan kurtulup bir bakıyorsunuz gülerek okumaya başlamışsınız.

10 yıl, 10 ay
7 puan

Güzel bir kitaptı... *-* Zaten Debbie M. favorilerimdendir :)

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Harika.Harika.HARİKA..
Debbie'nin bütün kitaplarına tepkim bu oluyor.
Bayıldığım bir yazar.
Okumadığım bir kitabı bile yok.
Bu kitapta Küçük Mucizeler Dükkanı serisinin 7.kitabı
Debbie kitaplarını okuyanlar bilirler.
İlk kitaplarında 4 kadının hayatı anlatılıyor.
Sonra yeni kişilikler ile tanışıyoruz.Bu bazen bir kitap sadece onun hayatı anlatılarak oluyor.

İşte bu kitapta karısının kanserden ölümünden bir yıl sonra verilmesini istediği bir mektupla başlıyor.
Peki mektupta ne mi yazıyor?
İşte onu merak edin istiyorum.
Çünkü bu istek akıl almaz bir istek.Aynı zamanda fedakar bir istek..

Eğer vampir, kurtadam, bilimkurgu,fantastik kitaplardan sıkılırsanız Debbie hep yanı başınızda dursun derim.
Çünkü aslında benim tarzım olmayan bu kitapta farketmeden hikayenin içinde bulunmama sebep oluyor.

--NOT--
Kapakta en sevdiğim renkler kullanılmış ancak daha güzel bir şey tasarlanabilirdi.Ve o yazıların parlaması en nefret ettiğim şey.

BU YÜZDEN 9 PUAN..Demeyeceğim ama kapak önemli sonuçta..Yinede Debbie'nin suçu yok ^-^

10 puan

Çoooooooooooook Güzeldi!

9 puan

3.dereceden Macy olarak cok begendımm :)

7 puan

Michael çocuk hastalıkları uzmanı olan bir doktordur. Geçen sene eşi Hannah'ı kaybetmiştir. Çocukları olmadığı için doktora gittiklerinde eşinin dördüncü evre yumurtalık kanseri olduğunu öğrenmişlerdir. Michael doktor olduğundan daha erken fark edemediği için kendisini suçlamıştır. Eşi her anlamda onu tamamlamıştır. Onsuz dünyası renksiz ve kasvetlidir. Eşi gittiğinden beri hep onu düşünmüştür. Amaçsızca sürüklenip durmuş, işi dışında hiçbir şeyi umursamamıştır. Kayınbiraderi Hannah'ın ölümünden bir yıl sonra vermesini istediği mektubu verir. Hannah'ın ondan istediği son bir dileği vardır. Eşinin baba olmasını, tekrar evlenmesini ister. Michael hayatının aşkını bulmuştur bunun tekrar olacağına inanmaz. Tekrar evlenirse o kadını kandırmış olacağını bilir. Kalbi sadece ölen eşine aittir. Hannah ne kadar inatçı olduğunu bildiğinden bir aday listesi hazırlamıştır.

İlk aday kuzeni Winter Adams'dır. Winter'in Blossom Sokağı'nda Fransız kafesi vardır. Fransız sevgilisi Pierce ile sürekli tartıştıkları için ayrılmışlardır. Birbirlerini düşünmekten vazgeçemediklerinden karşılaşınca tekrar denemeye karar vermişlerdir. Dokuz ay sonra tatsızlıklar tekrar başlayınca kendilerine üç aylık bir izin dönemi vermişlerdir. Birbirlerini seviyorlardır ama yürütmenin bir yolunu bulmaları gerekiyordur. Michael mutluluğu yakalayamayacaklarını bilse de kayınbiraderinin de ısrarı ile Winter ile görüşür.
Winter başkaları ile çıkmasının sorun olmadığını söylese de Pierre'i seviyordur onsuz geçen günleri kabus gibi bomboştur. Pierre'de aynı şekilde onu seviyordur.

İkinci aday Leanne Lancaster onkoloji hemşiresidir. Muhasebeci kocası birkaç yıl önce kız kardeşi için hastanenin düzenlediği hayır etkinliklerinin parasını zimmetine geçirmiştir. Leanne kocasından boşanmış çok zor günler geçirmiştir. İnsanların artık atlatıp yoluna devam etmesini söylemelerinden, tanıdıklarıyla arasını yapmaya çalışmalarından bıkmıştır. Aynı duygulara sahip Michael ile karşılaşırlar ve görüşürler. Michael bunun ikisinin de normal dünyaya dönmelerine yardımcı olacağını düşünür. Leanne kocası ile yeniden başlayabileceklerini düşünür ama kocası daha iyisini hak ettiğini düşündüğünden kendisinden uzaklaştırır. Böylece Michael ile görüşmeye başlarlar. Fakat Leanne Mark'ı seviyordur kocası ile birbirlerini sevmekten hiç vazgeçmemişlerdir.

Üçüncü aday Macy Roth yarı zamanlı mankendir. Duvar resmi yapar ve birkaç işte daha çalışır. Sürekli bir işi yoktur. İlişki konusunda hep sorun yaşamıştır. Pek çok adamla çıkmış, birkaç kez aşık olmuştur ama erkeklerin ona olan ilgisi bir süre sonra kayboluyordur. Onu fazla uçuk, dağınık, delişmen buluyorlardır. Alışılmadık doğası başta ilgilerini çekiyor sonra düzenli hayatı olan kadınları tercih ediyorlardır.
Michael Leanne ile iyi anlaşır ama kayınbiraderi listedeki üçüncü kadınla da görüşmesini söyler. Ofisine duvar resmi yaptıracaktır bu yüzden ressam olarak Macy'i arar. Karşısında eşinin cenazesinde hatırladığı tek kişi olan kırmızı elbiseli kadını bulur. Sağduyusu olmadığını düşündüğü kadını karşısında bulur. Görürü görmez hoşlanmaz ondan. Hannah'ın onu uygun eş olarak görmesine çok şaşırır. Onu tamamen eler. Macy'de Michael'i görgüsüz, kasıntı, sevimsiz bulur.
Michael Macy ile ilişkilerinin asla yürümeyeceğini bilir. Her anlamda tamamen farklılardır. Michael her şeyinin düzenli olmasını isterken Macy karmaşadan hoşlanır. Kendisine hakim olmayı bilen ketum bir insanken Macy her şeyi paylaşan, insanlara karşı doğal, düşünmeden hareket eden, alışılmışın dışında, çok değişken biridir. Michael birbirlerine uymadıklarını bilse de Macy'i aklından çıkaramaz, yanında yakınında olsun ister. Tekrar yaşadığını hissetmeye başlar. Mutludur. Michael'in sevgisi Macy'i korkutup bir süre uzaklaşmasına sebep olsa da sonunda gerçeği anlarlar. Michael Hannah'ın Macy'e aşık olacağını, onun kendisini çok iyi dengeleyeceğini, tekrar gülmeyi öğreteceğini bildiğini anlar. Hayatın sunacaklarını yaşamayı kabullenir.

Kolay okunan, yormayan bir kitaptı. Eski karakterler azda olsa var. Alix doğum yapıyor ve herkes gayet mutlu. Kitabın sonu yetersiz, aceleye gelmiş gibiydi.

geri ileri