Saksı Olmanın Faydaları

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
3 puan

çevirisi hayatımda gördüğüm en rezil çeviriydi. kurulamamış cümleler, yazım hataları, yetersiz kaynak gösterme... kitabı keşke orijinal dilinde okusaymışım dedirtti

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

çok etkileyici bir kitaptı,sıkıcılıktan uzak akıcı,insanın kitabın içinde kendini bulduğu tarzda bir eser

9 puan

Kitabı gerçekten çok sevdim. Günlük şeklinde yazılmasından dolayı -sanırım- bitirmem biraz uzun sürdü.

Profil Resmi
7 puan

Kitap aslında çok güzel fakat Çeviri aşırı derecede kötü. Türkiye'de çok iyi bir çevirmenle kitap üst sıralara tırmanabilir.

10 puan

Önce kitap sonra film ve muhteşem bir tat.Harika ötesi.Benim için en etkili 3.kitap

10 puan

Hayatımda okuduğum en güzel kitaplar arasına girdi.Çok samimi üsluba sahip bir gençlik romanı.Hiç sıkmıyor mektup şeklinde yazılmasına rağmen.Okumayanlar mutlaka okusun çok geç olmadan.

Profil Resmi
9 puan

çok samimi, çok içten bir kitaptı.kitap her yerde çavdar tarlasında çocuklara*the catcher in the rye* benzetilmiş.doğru demişler aslında. yazım tarzı ve yazım amacı aynı gibi. ama benim görüşüm bu kitap ÇTÇden çok daha samimi, içten, sıcacık bir kitap. ÇTÇ'deki ergen yazacağım diye yapılan kasış bu kitapta yoktu bence.
kitaptan sonra filmini de seyrettim. kesinlikle taktir ediyorum. kitapta anlatılmak istenen herşeye yer verilmiş. cast seçimi de neredeyse kusursuz.

8 puan

O kadar samimi bir kitaptı ki sevmemek elde değil.Charlie gibi bir insan var mı demeden edemedim.Okumaya kesinlikle değer bir kitap.

6 puan

Bu kitap çok uzun süredir listemde duran hatta daha çevrilmeden listeme eklediğim bir kitaptı. Önce kitabını okumayı istemiştim (hatta kitaba başlamıştım) fakat gerek karakterler gerekse olan olaylar yüzünden kitap kafama bir türlü oturamadı. Bu yüzden bende önce izleyip sonra okumaya karar verdim. Kitabın en dikkat çekici yanı bence kesinlikle anlatımıydı. Yazar kitabı o kadar doğal anlatmış ki sanki bir kitabı değil de "size" yazılmış mektupları okuyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Ama ben bu kitabı bir beş yıl sonra okusaydım muhtemelen daha çok hoşlanacağımı düşünüyorum. Yine de beğendim. Böyle konular (ergenlik, gençlik sorunları, yaşantı farklılıkları.. vs.) hoşunuza gidiyorsa kesinlikle okuyun derim. =)
İyi okumalar...

9 puan

Sonunda öğrendiğim şey beni çok üzdü ve kızdırdı. Çok ama çok güzel bir kitaptı. Alper Kamu, Holden ve Christopher'dan sonra sevdiğim başka bir genç karakterim daha oldu. Keşke Charlie'nin arkadaşı olabilseydim. Filmini de bir an önce izleyeceğim

geri ileri