Saf ve Düşünceli Romancı

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Pamuk kendi yazım deneyiminden önemli tiyolar veriyor. Normalde bu konularda pek konuşmaz ama yaşlandıkça dili çözülüyor. Zaten kitapta anlattıkları da Harvard'da verdiği ders notlarından derleme. Ben beğendim.

9 puan

ilk ağızdan; ünlü ve ödüllü bir romancıdan böyle güzel şeyler okumak ki bu bir de mesleğe bakış açısını yansıtan önemli notlardan oluşan bir kitapsa çok daha güzel oluyor.

8 puan

Kitabın başlığının bambaşka bir yere açıldığını ancak okuyunca görebilirsiniz. Pamuk'a göre okur ve yazar, okuyup yazarken iki düşünüş halinde olurlar: Okuma ve yazma süreci üzerine düşünmeden bunun doğallığını yaşarlar, yahut bu eylemler üzerine düşünerek bunların bilincinde olarak yaparlar.

Temel izlek bu olsa da Orhan Pamuk başlangıç noktasını kişisel okurluk ve yazarlık deneyiminden alıp evrensel sonuçlara varıyor.

Okurken ve yazarken olanlara farklı bir açıyla bakmak isterseniz mutlaka okuyun.

Bir bakıma Orhan Pamuk edebiyatına girişi niyetine de okunabilir.

5 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2014/11/saf-ve-dusunceli-romanc-orhan-pamuk-guz.html

9 puan

Kesinlikle edebiyat, yazarlık ve okuma üzerine okuyacağınız en iyi kitaplardan birisi... Orhan Pamuk her ne kadar Saf Romancı safında yer aldığını iddia etse de bence "Düşünceli Romancı" tarafı daha baskın...

geri ileri