Ruhlar Dükkanı

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Odaklanamadığımdan belki,kitap elimde süründü.Pek sevmedim.

9 puan

Çok sürükleyici olması yeni bir özelliği değil. Ama (yıllar önce okumuş olduğum düşünülünce) halen canlı ve okudukça içine çeken bir yazım tarzı başka kaç yazarda var ki diye soruyor insan ...

3 puan

Nedense pek sevemedim, yavan geldi.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
6 puan

Okuduğum ilk Stephen King kitabı , ortaokul çağlarında aynı zamanda ilk okuduğum korku romanı olduğu için çok korkmuş ve gerilmiştim. Ama şu anki düşünceme göre ortalama bir Stephen King kitabı. Okumamanız bir kayıp olmayacak.

5 puan

Ruhlar Dükkân'ı bir hastalık. Kafa yorucu ve bulandırıcı. King genellikle kitaplarında ana karakter kullanır ve yanına yardımcı karakterler ekler. Başka karakterler varsa bunlar olayın, ana kurgunun üç veya dördüncü perdesinde yer edinirler. Bir gerilim romanında bu kadar çok karakter kullanılması gerçekten yorucuydu, hastalıktı. Yorgun bir beyin ve ruh hâliyle çekilmez olabiliyor. Bir kasabanın tüm halkını, mekânlarını bu kadar kurcalamak bu kitabı iyi yapar mı, öyle mi? Bilmiyorum fakat beni yorgunluktan hasta ettiğini çekinmeden söyleyebilirim. Kubbenin Altında farklı bir boyutta durduğu için oradaki aktif karakteri sorgulamamıza gerek yok, Ruhlar Dükkân'ında çokça var gibi gelmekte. Castle Rock kasabasında bir müddet misafir olacaksanız bu müddet benim yaptığım gibi ''bir hafta'' değil en az ''iki veya üç hafta'' olmalı. Ek olarak da, kitapta adını görünce sevindiğim birkaç mekândan biri tabii ''Shawshank Hapishanesi''ydi. Uzun zamana yayılırsa keyifle okunacak bir roman, hedefleriniz varsa size köstek olacaktır.

10 yıl, 10 ay
9 puan

İlk Stephen King romanım. 2007 yada sanırsam 2006 mıydı ? Eh pek hatırlayamıyorum.
Bir kasabanın birbirine girdiği , en sonunda böbreklerin havada uçuştuğu, tadı damağımda kalan ve hala da şu yıl olmuş fazla Stephen King kitabı kurcalamadığımdan ötürü benim için en iyilerden biridir.

Ufak , zararsız gibi gözüken şakalarıyla tam bir kaos yaratan Alan Gaunt'un karabasan gibi Rock bilmem ne (unutmuşum kasabanın ismini de) kasabasının üzerine musallat oluşu bu kadar güzel anlatılamazdı. Kaç yıl oldu hala aklımdadır. Hele ki elinde bıçağı ile birbirine giren komşuları hatırladıkça nefesim kesilir. O noktada bir betimleme girer ki devreye , hayran kalmamak mümkün değildir. Eh en azından ben kalmıştım ;)

8 puan

Eğer kalabalık karakterli kitapları sevmiyorsanız tavsiye etmem. Çünkü kitapta yoğun bir karakter unsuru bulunmaktadır. Fakat Stephen King'in hayal gücü beni bir kez daha şaşırttı. Kitap benim için çok güzel bir kitaptı. Karakter yoğunluğunu sorun etmeyenler için önerebileceğim bir kitap.

10 puan

Küçük bir kasabada "gerekli şeyler" adında bir dükkan açılır. Tüm kasaba halkında merak uyandıran bu dükkanda bir çok eşya satılmaktadır. İnsanlar, arzularını tatmin eden, hayalini kurdukları bu eşyaları çok ucuza satın alırlar ama karşılığında yapmaları gereken küçük bir şey daha vardır. Küçük, zararsız bir şaka. Bu durum küçük kasaba da bir lanetin dalga dalga yayılmasına neden olur.
Yine muhteşem bir Stephen King klasiği. Sürükleyici. Kurgusu harika. Birbirinden farklı ve önemsiz gözüken olaylar ustaca birbirine bağlanmış. Okumanızı tavsiye ederim.

geri ileri