Pelikan Çıkmazı (Cedar Cove Serisi 3)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Bir çok hayatı konu alan soft bir kitap.
Kitabı ilk aldığımda seri kitap olduğu bilgisine sahip değildim. Serinin başlangıcından okuduğunuzda daha hoş olacaktır. Kitap standart Debbie macomber kitabı. Samimi hayatlar merak uyandırıyor zaman geçirilecek tarzda bir kitap.

10 puan

Bu serinin bütün kitapları harikaydı :)

8 puan

Cedar Cove serisinin üçüncü kitabı olan Pelikan Çıkmazı , artık aileden saydığımız karakterlerin hikayelerini zevkle okuttu yine.
Serinin devamı umarım çok bekletmeden yayınlanır ve merakta kalmayız.

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/03/pelikan-ckmaz-cedar-cove-serisi-3.html

Debbie Macomber uzun zamandır okumak istediğim, kendisi hakkında övgüden başka bir şey duymadığım bir yazar. Küçük Mucizeler Dükkanı çıktığı zaman bayağı popüler olmuştu diye hatırlıyorum. Onun sayesinde olmasa da Cedar Cove serisi ile tanıştım kendisiyle.
Tabi üçüncü kitapla.
Seride Washington'un sakin bir kasabasında yaşayan insanlara odaklanılmış. Anladığım kadarıyla çoğu karakter ortak iken aynı zamanda her kitapta başka yan karakterlere yer veriliyor.
Olaylar ilk kitapta başlasa da okurken yazarın geçmişi bazı yerlerde okumayanlar için hatırlatacak diyalog ve düşüncelere yer vermesinden dolayı fazla zorluk yaşamadım.
Boşanmış olsalar da yargıcın verdiği ilginç kararla birbirlerinden kopamayan Rosie ve Zack, yargıcımız Olivia, onun en yakın arkadaşı Grace, Grace'in kızı Maryellen ve daha bir çok karakterin yaşantısına konuk oluyoruz. Rosie ve Zack haricinde diğerleri ilk kitaptan olaylarını yaşamaya başlamışlardı.
Yazarın dilini çok beğendim. Karakter fazlalığı başlarda beni yorsa da sonra her birinin anlatılmasını merakla beklemeye başladım.
Hoşuma gitmeyen daha doğrusu alışkın olmadığım tek şey karakterlerin yaş ortalamasının normalde okuduğum aşk romanlarından daha yüksek olmasıydı. Orta yaş ve üzeri çoğunluktaydı.
Kitapta sevmediğim tek karakter Grace oldu, kalanlarına ılımlı ve sevmek arasında duygular besliyorum. Hepsi günlük hayatta yapılabilecek davranışlar sergilediler ama yok Grace'i hala sevmiyorum.
Kafa dinlendirici, stressizdi. Yazarın diğer eserlerini de merak etmeme sebep oldu.

geri ileri