Pamuk Şeker

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Pamuk Şeker / Sinem AKÇA (05.07.12)
Kısacık Çik-Lit tadında bir kitaptı ve ben dün gece çerezlik niyetine okudum kitabı.Bir saatte bitti –ki tek muzdarip olduğum durum bu- ama bende gülmekten bittim.Kitabın sonuna geldiğimde kendimi ‘’Bu kitabın yarısını bana göndermeyi unutmuşlar, ’’ derken buldum.Öyle bir yerde kesilir ama ya , o kadar kaptırmıştım ki kendimi nasıl bitti anlayamadım.Sayın Sinem Akça’daki bu mizah anlayışı bende olsaydı , insanların elimden çekeceği olurdu.Kitabın bu kadar kısa olması dışında olumsuz bir tek yorum yapamam keşke yazarımız bölümleri o kadar kısa tutmasaydı.Tam adapte oluyorum hooop bölüm bitiveriyor.Ama cidden çok güzel bir kitaptı , ve ben kitabı bitirdikten sonra kendime çok kızdım.Birçok saçma kitaba düşünmeden para veriyorum , bazı kitapları da alıp okumakta hep geç kalıyorum.Bu kitabı çok beğendim , umarım – ben çatlamadan inşallah- en kısa zamanda devamını okurum.
Kitapta Yasemin adındaki karakterimiz 30 yaşlarında genç güzel ve kariyer sahibi bir kadın olmasına rağmen çalkantılı bir hayatı var.Özelikle de ilişkiler konusunda çok şanssız garibim.Karşısına çıkan adamlar ya evli oluyor yada boşanmak üzere..Tabi tek derdi bu da değil , birde çok sevgili arkadaşları var ki -terzi kendi söküğünü dikemezken- Yasemin’den medet umuyorlar.Yasemin ise artık hayata bir rest çekmeye karar verip Metin’i kapı dışarı ederken bu defa da Erhan’ı buluyor.Buluyor bulmasına da yine bir değişiklik yok…

10 puan

Sinem Akça’nın Pamuk Şeker’i adlı kitabını bitirdim . Öncelikle ,yazarın dili çok akıcı ,sade ve samimi .Aynı zaman da ultra komik .Okurken ,çoğu yerde karnım ağrıdı , gülmekten .

Kitapta; Yasemin adlı bir kızın , sevdiği adam dan ve işinden ayrıldıktan sonra yaşadığı olaylar ,arada hiçbir kopukluk olmadan çok güzel anlatılmış .Aynı zaman da kitabı sevmeme neden olan etkenlerden biri de ; benim yaşadığım çevre de geçmesi idi .

Ben bu kitabı ,Kitap Rüyası adlı sayfada ,yazarla yaptığımız söyleşi sonunda kazandım .Öncelikle bu kitabı okumama vesile olan ,adminlere , sonra da değerli yazar ,Sinem Akça’ya çok teşekkür ederim .

Kitabı , tavsiye ediyorum ,devamını gözlüklerimle beraber dört göz bekliyorum .Pamuk Şeker Aşkına ,okuyun diyorum ♥♥

9 puan

Çok eğlenceli bir kitaptı devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Çik-lit türü sevenler için değişik ve eğlenceli bir soluk. Türü sevenler için rahatlıkla tavsiye edebilirim (:

10 puan

Aa nasıl biter ya? Tam da yerinde bitti yani!
Öncelikle çook merak ettiğim kitaptı elime ulaşır ulaşmaz başladım. Başladım başlamasına da çabuk bitti yahu :( Neyseki 2.kitapta telafi edeceğim sözü almıştım yazarımızdan.
Konuya gelecek olursak bizim Yaseminciğimizin aşk hayatını anlatıyor. Ama nasıl bir aşktır bu. :))
Çok güldüm,kahkahalar attım, bazende çok kızdım. Ama delidolu geçen bir kitaptı.
Yasemin'i anlatayım size 30 yaşında, iyi bi işi var--, hatta sevdiği biri de var. Fakat sorunlar ortaya çıkıyor bi süre sonra tabii ki. Tam her şey kötüye giderken tataaaaaam. Erhan <3 Bizim o kaba,sert erkeğimiz neye dönüşüyor ?
Sinem abla sana sesleniyorum ne olur beni kavuştur Erhan'ıma en kısa zamanda.. :)
Çok güzel bir kitaptı. Herkese öneririm arkadaşlar,kesinlikle alın ve okuyun..

3 puan

puccavari olmuş.
bol bol hayatıma marka ismi katan, canım Türkçeyi katleden bir kitap.
şimdi sorabilirsiniz '' eeee neden 3 puan verdin o kadar beğenmedin de?''
hoş vakit geçirdim ve güldüm.
bu kadar.

8 puan

severek okuduğum bir kitap oldu... tam tatil havasına uygun keyifli bir konusu ve eğlenceli karakterleri vardı... kitabın beni üzen tek yanı çoook kısa olmasıydı... ana karakterimiz Yasemin birinci ağızdan kendisi anlatıyordu hikayeyi... bu tarz anlatım benim çok sevdiğim ve keyif aldığım bir anlatım... bu yüzden daha da bir severek okudum... Yaseminin traji-komik hayatında kendinizden bir şeyler bulmanız çok mümkün... özellikle Yasemin ve arkadaşlarının bağlanma büyüsü bozmak için hocaya gitmeleri beni çok eğlendirdi... fal merakları bana hiç yabancı gelmedi ( ben sevmesem de fal olayını seven çook insan tanıyorum ) ... sonu ise beni mahvetti... amanın devamı için nasıl bekleyeceğim şimdi ben... bence bu kitap okunmalı... kaçırmayın!!!!

Profil Resmi
6 puan

evet okudum çok metnini duydum. güzeldi. ama o kadar muhteşem muhteşem deniildi ki tabii bu beklentileri artırdı. ama çokta muhteşem birşey okumadım. tabi bu iyi değil anlamına gelmesin. hoş zaman geçirmek isteyenlere tavsiye edebilirim. iyiydi işte...

8 puan

Sinem Akça__Pamuk Şeker
şeker tadında lezetle okunarak BİTTİ... ♥

Çik-lit tarzında okurken büyük keyif alacağınız bir hikaye vardı satırlarda,çok uzun zamandır böylesine kahkahalarla bir kitap okumamıştım ♥
Yaseminin ve herbiri birbirinden şeker arkadaşlarının dialoglarını,satırların arkasından ne gelecek de beni güldürecek diye umarak okumanız kaçınılmaz :)))

Yasemin....Yaşı otuza gelmiş ama hala evlenememiş,hayatının son on yılını,bir gün evleneceğini düşündüğü adama,Metine adamış gözü kara aşık bir kadın...ama birgün gerçeğin ta kendisiyle yüzyüze geldiğinde geriye dönme şansı yok !.
birde İş yerinde çıkan Büyük patron krizi (ki benide krize soktu :/ )
ile yine yıllarını adadığı şirketten ayrılma kararı alır...

bundan sonrası tasarruf dönemi :))) ve kendi ile girdiği mücadelelri okurken kopmamak elde değil...artık Cavalli elbiseler,Louise Vuitton çantalar yerlerine yenileri alınmadan idareli kullanılacak :)) tamda bu kısımlarda ki mücadelesine bayıldım Yaseminin ♥

Hayat tam da kendisi için zor yaşanır olmaya başladığında karşısına Erhan ♥ çıkar...Ve artık bir karar vermesi gerekecektir...!!!!!

Konusundan bu kadarcık sizlere ;) gerisi alınıp okunacak bir kitap..
Çok severek okuduğum ve devamını kesinlikle ! sabırsızlıkla beklediğim bir hikaye oldu..
Ve hatta bu sayfalar bana yetmedi....

Yaren,Elif ve Didem'in de kitaplarını bekliyorummm ♥ Yazarımıza duyurulur ;)


kısacık bir alıntı ile noktalamak istiyorum...
Yaren.
"Yasemin ?."
"Efendim?"
"Bu da mı evli yoksa?"
"Yok tam değil.Birazcık evli."
"Ha o zaman tamam,birazcık evliyse sorun yok.Allah korusun ya adamın tamamı evli olsaydı!".....
:))))

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Pamuk şekeri heycanlı finali ile gece'nin saat 3'ünde bitti ..
Benim cik-lit ile pek aram olmadıgı için pek olmayı tercih etmedigim bir türdür fakat pamuk şeker'i bu gece itibari ile tüm tabularımı yıkmış bulunmakta öncelikle kapağı ve ismi ile okuyucuyu çeken bir kitap oldugunu belirtmek isterim zaten öyle çok eglenerek okudugum saatlerin nasıl geçtigini farketmedim yazara oldukça sorum var bunları yaşamış mı ona göre bizim hayatlarımıza böyle erhanlar böyle metinler giricek mi ah ah keşke daha uzun yazsaydı dedim sonunda final yapmamış okuyucu merakta bırakmıştı bu nedenle yeni kitabını bir an önce bekliyorum : ))
Konusuna deginicek olursak;
Kitabımızın ana kahramanı Yasemin'in başına gelmeyen kalmıyor çalıştıgı şirketteki uyuz patronu beni deli etti derya,elif,yaren ile geçen diyologlar en begendigim karakterin derya olması uçuk kaçık yaptıkları beni çok güldürdü hala evlenmemiş olan yasemin'in on senesini de gözü kör olasıca evli metin'e harcaması ve metin'in onu bu kadar üzmesine pes dogrusu tam bu zor zamanlarında erhan'ın çıkması onu çok mutlu edicektir .
Faakat son sayfalara geldiginizde görüceksiniz ki yasemin'in büyük bir seçim yapması gerekecektir ..
Devamını heycan ile bekliyorum
Sözlerimi sonlardırırken kısa bir alıntı;
Zaten kader bana ne hikmetse hiç şöyle şık bir kazak,atkı filan örmez,malzeyi bol tutup güzel bir ağ örüverdi : )))
İyi okumalar dilerim..

4 puan

O kadar çok duydum ki merak ettim alıp okudum, beklentilerimin altında kaldı aslında ama yine de merak etmekten kendimi alamadım ikinci kitabına başladım ikinci kitap daha eğlenceli geldi bana. Boş vaktiniz varsa okuyabilirsiniz tatlı bir kitap.

geri ileri