Padişah Anaları

En Son Değerlendirmeler

1 puan

Bu kadar soylu bir kültüre bu kadar ağır bir dille hakaretetmek neyseki benim daha çok okumama sebep oldu

1 puan

300. sayfaya kadar dayanabildim. Osmanlı aşığı değilim hatta pek hoşlanmam da ama bu kadar da yerden yere vurulmaz.
Berbat bir kitap.

Profil Resmi
7 puan

Kitabın içindeki milliyetçi ve ırkçı bakış açısını beğenmedim.

Profil Resmi
2 puan

Bir imparatorluğa ve hatta özünde bir kültüre bu kadar aşağılayıcı bir bakış açısıyla bakmak ve bunu yüzlerce sayfada da anlatmak sadece yazarın şahsi kanaati ve nefreti yüzünden olabilir.Kapak resminde bile bu yaklaşımın yansımasını görebilirsiniz. Kitabın daha sonra safsata olarak nitelendirildiğini de hatırlatmak isterim.

4 puan

bir çoğunu bildiğimiz şeyler.. fakat üstünde çok fazla abartı olduğuna inandım..

4 puan

Okumaya dayanamadığım ve ara ara diyalogları ile iyice hayal dünyasına girip gereksiz ırkçı ve pornografik betimlemeler ile bezdiren bir kitabı yarıda bıraktım. Hakkında okuduğum olumsuz incelemelerin çoğuna hak vermek zorunda kaldım.
İlber Ortaylı' nın dediğine inanarak tamamen uydurma ürünü olduğunu varsayarak iyi ki para verip de almamışım, pdf olarak indirip okumuşum dedirtti bana.

7 puan

Yazarın Türkçülük düşüncesiyle kitabı yazdığı açıkça ortada. Fakat, kitabın safsata olduğunu belirtmenin çocukça olduğunu düşünüyorum. Padişahların birlikte oldukları kadınların ve devlet adamlarının devşirme olduğu yalan mı? Soylu dediğiniz bu devlette kardeş ve evlat katliamları olduğu yalan mı? Askerlerin bir süre sonra aldıkları paraya göre tavır değiştirdiği, isyan ettikleri yalan mı? Valide sultanların yönetimdeki etkisini hiçe sayabilir misiniz? Bu kitap, safsata değildir.

geri ileri