Otostopçu 1 Otostopçunun Galaksi Rehberi

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Bir klasik!

8 puan

Hayatın anlamını açıklıyor kitap, daha ne olsun. :)

Profil Resmi
9 puan

Eline bu kitabı alıp, dünyayı dolaşmak isteyen neslin ilham kaynağı :)

10 puan

Bu kitapta anlatılan her şey gerçek biliyorsunuz değil mi? En azından evrenin en çok satan kitabı Her Otostopçunun Galaksi Rehberi'nde öyle yazıyor. Bu kitabın bir insanın onu beğenmesi için gereken en önemli özelliğe sahip olduğunu da es geçmeyelim lütfen.

9 puan

İyi kurgulanmış ve bu yüzden başta okuyanı bir bilgi borbardımanına tutan fakat sonraları alışıp elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir kitaba dönüşen sihirli yolculuk (ya da teknolojik).

11 yıl, 4 ay
5 puan

çok lezzetli bir kitap

10 yıl, 11 ay
10 puan

Çok güzel bir kitap.Herkese tavsiye ederim...

6 puan

Manik depresif androide bayıldım! Onun dışında nedense aklımda hiçbir şey kalmadı. Bitirip biritmediğimi bile hatırlamıyordum ki notlarıma göre bitirmişim... Olay örgüsünde beni sarmayan bir şeyler vardı, sonraki kitapları da okumayı hiç düşünmedim.

Profil Resmi
8 puan

Terry Pratchett kitaplarını seviyorsanız, bu seriyi de seversiniz. Yok ben absürd mizah sevmem derseniz, uzak durunuz, kolunuza havlu takıp gökyüzüne boşuna bakmayınız :)

8 puan

kitabını okumadım ama filmini izledim. Filmi çok iyi olmasada eğlenceliydi bence, kitabı kesinlikle çok iyidir diye tahmin ediyorum..

10 puan

Kırkiki.

Profil Resmi
7 puan

Güzel bir kitap. Douglas Adams ile tanıştığım kitap oldu. Mizahi yönü olan bir bilim kurgu kitabı. Eğlenceli.

10 puan

Richard Dawkins'in "Tanrı Yanılgısı" adlı kitabını ithaf ettiği dostu, Douglas Adams'ın kült eserini tanıtmaya çalışacağım. Dr. Who adlı ünlü dizide editör olarak çalışan yazar bilim kurgu ve mizahı harmanlayacak eğlenceli bir eser yaratmak amacıyla kolları sıvamış, öncelikle BBC radyo oyunu olarak geliştirdiği eserini daha sonra kitaba dönüştürmüştür. Giriş yazınında fikrin nasıl geliştiğini bize esprili bir dille anlatan yazar, sağolsun gezegenden ayrılmak için yapmamız gereken şeyleri ve NASA'nın telefon numarasını da bize vermiştir.

Arthur Dent, akşamdan kalma olarak uyanır. Sıradan bir perşembe sabahıdır onun için bu. Evini yıkmak için bekleyen buldozerleri fark eden Dent, her mantıklı insan gibi buldozerlerin yolu üzerine çamura uzanır. Onu çiğneyip evini yıkamazlar sonuçta. Bu sıradan sabahta ( haber verilmediği için ) itiraz etmediği imar planları yüzünden evinin yıkılması can sıkıcı bir durumdur. Gezegeninin de hiperuzay otobanı inşası için yıkılacağını öğrendiğinde Murphy'nin yardımcı pilot koltuğunda oturduğu komik macerası yeni başlamaktadır. Sağolsun uzaylı arkadaşı Ford Prefect, otostop çekerek onu nihai yıkımdan kurtarır. Ardından gelecekler ise şu ana kadar olanlar kadar mantık dışı ve komiktir...

Kitap tam bir kahkaha yuvası. Yanlışlıklar komedisi ve tezatla harmanlanmış mizah, kara mizahtan ince çizgilerle ayrılıyor ve yazarın göndermeleri arasında okuyucuyu samimi diliyle gülümsetiyor.Tatlı kurgu oyunları nda, K. Dick'in akıl oyunlarının mizahi versiyonları, Asimov'un mantık düellolarının tezatlarını kullanan yazar, kimi zaman mantığı tatile çıkarıyor ve güldürüyor. Belli akım,kurum ve görüşleri esprili bir dille yeren kitap akıcı ve eğlenceli bir okuma sunuyor. Neden kült olduğunu her sayfasında kanıtlıyor.Yazıldığı yıllarda hakkında çok az şey bilinen kuram ve motifleri başarılı kullanması da cabası.

8 puan

Ne diyebilirim ki? Şimdiye dek yazılmış en iyi komedi/bilim-kurgu kitabıdır Otostopçunun Galaksi Rehberi serisi. Gerek karakterleri gerekse yaşanan olaylar olun hepsi de birbirinden absürttür. Buna rağmen yazar size öyle bir mantıklı bir açıklama yapar ki yerinizde apışıp kalırsınız :)

Bir alıntı:

Slartibartfast: "Adın ne insan?"
Arthur: "Dent. Arthur Dent."
Slartibartfast: "Pekala Dentarthurdent..."

Alın, okuyun. Pişman olmazsınız.

9 puan

Çok güzel bir macera kitabı. :)

9 puan

seymaatasoy.com

Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni kısaca özetlemek gerekirse tamamen sakin bir hayat yaşamak, hayatına temel yaşamsal fonksiyon olarak soğuk bira ve güzel çay içmek kavramını oturtmak isteyen, kendi halinde, üstelik fazlasıyla uysal bir adam Arthur Dent, bir sabah uyanır ve evinin saçma bir nedenle yıkılacağını öğrenir; ama bu yalnızca başlangıçtır. Daha bir saat bile geçmeden gezegeni yok edilecek ve yanında yoldaşı Ford Prefect, üstünde yıpranmış sabahlığı, elinde havlusuyla galaksi boyunca sürecek inanılmaz bir yolculuğa çıkacaktır.

Serinin ilk kitabı olduğundan herhalde çok fazla olay olmadı. Aslında oldu da öyle kayda değer, okurken kalp atışınızı hızlandıracak türden olmadı. Daha çok açıklama niteliğindeydi bana göre. İleriki kitaplara rehberlik yapacak türdendi.

Otostopçunun Galaksi Rehberi okudum ilk bilim-kurgu kitabı. Okurken çok zevk aldığımı söyleyebilirim. Oldukça eğlenceliydi. Okuması zor, kafa karıştırıcı değildi. Kocaman olmasına rağmen dışarı çıkarken çantama koymadan edemedim.

Benim elimdeki kitap beşibiryerde ciltli basımı. Yanı serinin tüm kitapları bir arada. Elimde tüm kitaplar varken hepsini tek bir kitapmış gibi okumayı düşündüm önce. Ama daha sonra kitap beklediğimden daha eğlenceli çıkınca bölerek okumanın bir çırpıda okumaktan daha iyi olacağını üşündüm. Ama yine de arayı açmadan, aralara birer kitap sıkıştırarak bitireceğim kanaatindeyim.

2005 yılında çekilmiş bir filmi de var. Ama bu film tüm seiyi mi anlatıyor yoksa sadece bu kitabı mı bilmediğimden; ayrıca daha iyi olacağını, okurken hayal gücümü kısıtlayacağını düşündüğümden filmini seriyi bitirdiğimde izleyeceğim.

Küçük bir hatırlatma: Ben bu kitabı Kadıköy Kabalcı kitabevinden aldım. Eğer yolunuz Kadıköy'e düşerseniz mutlaka uğrayın derim. Hem ortamı çok güzel, hem de kendi kitaplarını %50 indirimle satıyorlar. Etiket fiyatı 55 TL olan bu kitabı 27.5 TL'ye almam gerçekten şahane.

6 puan

Keyifli ama bilim kurguya fazla ilgisi olmayan için muhteşem değil.

Profil Resmi
9 puan

cok cok keyifli..

7 puan

Edebi bir kitaptan ziyade TV dizisinin bir bölümüne benziyor. Ama mizahına ve mizahla karışık felsefesine bayıldım. Kesinlikle okumaya değer.

6 puan

Hikaye ilginç fakat o kadar etkilemedi. Nihayi soru merakı arttı tabi serinin sonunda göreceğiz.

7 puan

İlk kez bilim kurgu okudum, konusunu ve kurgusunu karışık bulduğum için ilk başlarda olaya adapte olmakta oldukça zorlandım. Fakat sade ve akıcı dili ile başlamam ile bitirmem bir oldu. Öyleki garip bir şekilde bırakamıyorsunuz kitabı bir sayfa bir sayfa daha derken bakmışsınız bitmiş, yazarın esprili dili ayrı bir hava katmış olaya.

10 puan

Başka bi galaksiden kopup gelmiş absürd uslubu hayran bıraktı. ve evet,hayat evren ve herşey hakkındaki o nihai sorunun cevabı bu kitapta.

9 puan

"Sorunun tam olarak ne olduğunu bildiğiniz zaman,cevabın ne anlama geldiğini de anlayacaksınız."
eğlenceli anlatımıyla zekice kurgulanmış bir kitap.felsefesi sarıyor,devam kitaplarını ister istemez merak ediyorsunuz.

9 puan

Böyle bir hayal gücünü şu ana kadar sadece Tolkien ve Frank Herbert'de görebildim.

geri ileri