Ötekiler

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
1 puan

http://sibelinkitaplari.blogspot.com.tr/2014/06/13-otekiler-tuncay-ozkan.html

Profil Resmi
5 puan

Edebi olarak söyleyebileceğim şey; lütfen Tuncay Özkan roman yazmasın! Ki zaten bu da bir roman olmamış bence, ismi sadece kitabın tanıtılması için mi geçti acaba diye düşünmeden edemedim. Zira, sanki biri diğerine öylesine anlatıvermiş de, hikaye hiç toparlanmadan, noktasına, virgülüne dokunulmadan basılıvermiş gibi. Velhasılı kelam, Tuncay Özkan bu kitabın neresinde bulamadım!
Bu hassas dönemde neden böyle bir kitaba imza atmak ihtiyacı hissetti, merak ettim.Benim kitapta özellikle ilgimi çeken şey alevi-sünni vurguları oldu. Alıp okursanız, lütfen dikkat etin, ben mi fazla irdeledim, yanıldım mı kavramlar arasında acaba? Pkk ve diğer sol örgütlerin -genellikle- alevilerden oluştuğunu, sünni köylerin destek vermediğini, Suriye desteğindeki alevilik olgusunu sanki göze sokar gibi tekrarlamış. Kitabın müsebbibi, yanılmıyorsam iki yerde ben alevi kürdüyüm, demiş. Erkenekon'a bağlanması öylesine dokunulup geçilmiş, kitap zaten o noktada sonlanmış, zira hikayesi anlatılan zat hala Silivri'de tutuklu, belki çıkınca devamı yazılır. Yine de mahkeme sürecinden daha fazla bahsedilmesini isterdim! Çünkü, kitaba imzasını atan Tuncay Özkan bu davadan tutuklu. En sonda mahkumun yani hikayesi anlatılan kişinin kendi kendisine ve duvarlara yazdığı bir mektup var. Ben bununla ilgili yorum yapmayayım, kitabı okuyan fikrini yazsın, aynı şeyleri mi hissedip algılayacağız bunu merak ediyorum. Ben fikrimi söylemiyorum, çünkü okumayan kimseyi etkilemek oraya dikkat çekmek, kendi fikirlerim ve hislerimde algı yaratmak istemiyorum.

Netice; okumasaydım da olurmuş! Edebi olarak tavsiye edemem! Hapishane şartları ile ancak bu kadar falan... Yok öyle bir şey, biz o hapishanede yazılmış ne kitaplar okuduk!

geri ileri