Ölümlü (Faniler Kitabı Üçlemesi, #2)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

'Faniler Kitabı' serisinin ikinci kitabı olan 'Ölümlü' kitabını okuyandan, okumayanlara dostça bir tavsiye: Önce 'Yasaklı' kitabını okuyun! Yoksa bu kitaptan hiç bir şey anlamayabilirsiniz. Şimdi yoruma geçebiliriz :)

Serinin çıkış konusu; genlerinden korku haricinde bütün duyguların yok edildiği insanlığın, yeniden yaşaması için yıllar süren çaba, gizem ve beklenen kurtarıcının gelmesi. İşte bu kurtarıcı da, yaklaşık 400 yıl önce Hükümdar olacağı kehanetinde bulunulan genç bir oğlan Jonathan.
İkinci kitapta Jonathan'ın kanını alan 'Ceset' ler 'Fani'liğe terfi ederek, 'Kirli Kanlı'larla gerçek hükümdarları kabul ettikleri oğlanı tahta oturtmak için savaşıyorlar. Fantastik kurgunun tavan yaptığı kitapta; olmaz denen olabiliyor, imkansız görünen yanıltıyor, olaylar çok hızlı ve aksiyonlu yaşanıyor.
Kitapta o kadar çok şey oluyor ki, olaylar bazen karmaşıklaşıp bir bakmışsınız çözülüyor. Aslında aksiyonlu ve karmaşık kitapları severim fakat bunda beni rahatsız eden bir şeyler var. Bilemiyorum belki kanını veren karakterlerin sürekli 'Yaradan' diye adlandırılması, belki de fantastik bile olsa imkansızın zorlanması.
Kararsız kaldığım, herhangi bir tavsiyede bulunamayacağım, serinin bir kitabını okuduktan sonra tamamlama takıntım olduğundan dolayı diğerini de okuyacağım, -tabii biraz ara verdikten sonra- bir kitabı daha bitirmiş bulunmaktayım.

geri ileri