Notre Dame'ın Kamburu

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Küçükken çizgi filmini izlediğim, yakın tarih de de müzikalini dinlediğim; hikayesi, olayların akışı, aşklar (özellikle rahibin aşkı) beni derinden etkileyen harika bir kitap... Okuyana Paris hakkında çok fazla bilği veren, içinde yazarın birçok yorumunu da bulabileceğiniz çok başarılı bir eser.

8 puan

Kirli bir Paris tasviri içinde, toplumun her kesimine ayrı ayrı yazılmış eleştiriler, değişik düşünceler, kimi hayatta başarılı kimi başarısız olsa da her biri kusurlu farklı karakterler kitaptaki yerlerini alırken kaderin ağlarını Esmeralda, Quasimodo için nasıl ördüğünü anlatan bir kitap.

Altıyüz küsur sayfalık tam çevirisini okumanızı öneriyorum eskiden kitapçılarda kısa bir baskısı bulunurdu, şimdi tam çevirisi kolayca bulunuyor.

10 puan

Müthiş bir kitap. Victour Hugo'nun okuyucuya, canlı yayın izlettirirmiş gibi kullandığı hareketli betimlemeleri, tasvirleri, dönemin dokusu ve her şeyden önce çizdiği karakterlerle yaşamın içinden çekip alırmış gibi yarattığı küçük bir hayat parçasının prototipi. Okunmasını tavsiye edebileceğim bir kitap. İnsan dendiğinde akla zaaf gelir ve bu kitabın en güzel yanlarından biri, insanların bu zaaflarını okuyucunun önüne sere serpe koyabilmiş olmasıdır. Ayrıca müzikalini de seyretmenizi tavsiye ederim.

geri ileri