Mutsuzluk Zamanlarında Mutluluk

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Dilinin sadeliğini sevdim. Gerçekleri olduğu gibi anlatan kitapları severim zaten, bu kitap da net bir kitap. Durum budur diyor, abartmaya gerek yok. (Melankoliden bahsetmesini de buna yordum ben) İnsanın hayattan ne istediğini bulamaması üzerine düşündürüyor, meraklısına..

9 puan

Sarsıcı olan, bu kitapta okuduğumuz hiçbir şeyin bize sarsıcı gelmemesi.
Görebilen için en çıplağından bir yüzleşme...

7 puan

İncecik bir kitap, ama sade ve dolu dolu bir dille yazılmış. Hayat, insanlar ve ilişkilerle ilgili çok hoş tespitleri var.
http://lemonreads.blogspot.com.tr/2015/04/mutsuzluk-zamanlarnda-mutluluk-das.html

8 puan

Bence Pessoa tadı vardı Kafka değil ben begendim tavsiye edilir

10 puan

Okuduğum ilk Genazino kitabı ve bu kitaptan sonra yazarın diğer kitaplarını da de edinme kararı aldım.

Çok özgün bir kitap. Warlich 'in; hayvanların dünyasını sık sık insanların dünyasıyla örtüştürmesi, her gün gördüğümüz günlük hayatın sıradan akışını anlatımı, melankoli atakları, hayata bak(amay)ışı...

Bu kadar güzide bir anlatıma dilin sade oluşu da kitabı daha nitelikli kılmış.

"Mutluluk uğruna böyle bir mücadeleye gerek kalmamalıydı."

Unutulmayan bir kitap karakteri olarak: Gerhard Warlich
Unutulmayan en güzel hayal olarak: Warlich'in Yatıştırma Okulu*

6 puan

Hemen herkesin aklında olan “ya başka yerde daha iyi, daha güzel bir hayat varsa” sorusunu irdeleyen bir roman. Çocukluktan gelen kapanmamış meseleleri ve uyumsuzlukla tam bir “modern zaman insanı” olan başkarakterin toplum içinde varolma, çoğunluk tarafından kabul görme, hadi daha net olalım sürüye uyma baskısı altında verdiği bireysellik mücadelesi okur için oldukça tanıdık geliyor. Sade bir anlatımı olmakla birlikte gözlemlerin gerisindeki derin felsefe dikkat çekici. Fakat bu kadar kuvvetli gözlemlere rağmen karakterin eylemsizliği de ironik.

geri ileri